NU SKYDDAR VI OSS!

BETALT SAMARBETE APOTEK HJÄRTAT

.

Sommar sommar sommar och SOL! Vi vet ju alla numera att vi måste skydda oss ordentligt och det gör jag verkligen sen många år tillbaka. Finns ju så många superbra busprodukter så man behöver verkligen inte pressa för att bli brun. men man vill ju ändå vara i solen för man mår ju båå bra av det!

 

Blir lycklig av varma sköna strålar så det är bara att smörja på. På små älsklingar och på sig själv. SPF 30-50 är det som gäller hos oss även här hemma i Sverige. På Apotek Hjärtat har ni nu med koden PETRA30  5% extra vilket ger totalt 30% rabatt på alla solskydd online tom. 7/4

.

Så vad är då viktigast att tänka på när det gäller solskydd?

.

.

.

Att man har hyfsad Sun Protection Factor dvs SPFsom är ett mått på hur väl en solkräm skyddar huden från UVB-strålar.Men! SPF 15  skyddar mot 93% av UVB-strålarSPF 30 Skyddar mot 97% av UVB-strålar SPF 50 Skyddar mot 98% av UVB-strålar såg de skyddar ganska lika (du behöver alltså egentligen aldrig ha över 50:)

.

Att du har MYCKET solskydd för att det ska hjälpa. Alltså ingen liten tjusig skvätt utan den ska täcka bra och smörjas in överallt. Man ska tex ha ca 5 ml i ansiktet för att det ska räcka.

.

.

Ha koll på UV-index! Finns på väderappar som tex Klart.se. UVB är den främsta boven bakom solbränna, medan UVA-strålar, som penetrerar huden djupare, är förknippade med rynkor, pigmentering & för tidigt åldrande. UV kan vara hög även om det är kallt och vice versa. Det är därför man lätt bränner sig i tex fjällen på våren. UV är också beroende av tid på dygnet, årstid ozonskiktet osv osv. I Sverief finns UV 0-8. När UV-index är lågt, 1–2, är det säkert att vistas ute i solen hela dagen utan solskydd.När UV-index är medelhögt, 3–5 (vanligtvis på vår och försommar i Sverige), kan solkänsliga personer vara i solen i cirka en halvtimme innan de bör skydda sig mot solen. Bästa sättet att skydda sig är att uppsöka skugga, eller ta på mer kläder och en solhatt. Vid höga värden, 6–7, bör ljuskänsliga personer skydda sig redan efter cirka 20–30 minuter.

.

..

 

Jag gillar verkligen solskydd från Vichy! Brukar köpa på franska apoteken när vi är där nere på somrarna. Har samma till hela familjen och i spray form till alla, enklast och fräschast så! SÅ bra. Moje har sin lilla barnspray som är vattensresistant Vichy Idéal Soleil Solspray för barn SPF50 Han vet att det är hans egna  spray och gillar att det är söta barn på den:)

.

.

.

.

Det här är min favorit till kroppen! Vichy Capital Soleil Enhanced Tan Protective Water SPF50 som är en skön återfuktande solspray som kombinerar ett högt solskydd med en lätt brun utan sol-effekt. De har betakaroten som hjälper till att ge en fin solbränd nyans samtidigt som huden skyddas mot skadliga UV-strålar. Känns så där uppfriskande och snygg på huden och innehåller Vichys mineraliserande källvatten.

.

.

.

Den har jag gärna och ofta i ansiktet. Den heter Vichy Capital Soleil Anti-Dehydration Spray Den har högt skydd med SPF 30 och återfuktar samtidigt huden med bla Hyaluron. Solen, saltvatten och klorvatten kan verkligen torka ut huden! Och som sagt – applicera rikligt:)

.

.

 

Så njut av sommaren men gör det smart och tänk på era små!

.

.

.

Som sagt, just nu har Apotek Hjärtat en superkampanj på solskydd då man får 25% på allt i den kategorin och ni får hela 30% på solskydd med min kod PETRA30! Gäller endast online och giltig bara 4-7/6 så passa på att köpa BRA solskydd till hela sommaren:)

.

(Apotek Hjärtat har verkligen ett stort sortiment och snabba leveranser och man så klart även hämta ut sina recept online)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “NU SKYDDAR VI OSS!

  1. Jag är superdålig på att komma ihåg faktorn både i när jag är ivårt fjällhus och i sommarhuset på Ön. Jag brukar likna en indian i slutet av sommaren, inte bra alls 😒. Men det är inte försent att skärpa sig. Mvh Åsa

  2. Så viktigt med solskydd, men SÅ jobbigt att smörja in alla fem barnen varje dag, flera gånger om dagen 🙈

  3. Så himla fin skjorta du har i detta inlägget <3
    Får man fråga vart den kommer ifrån?

Comments are closed.