BUSENKELT GRILLTIPS

.

Sååå bra!

.

.

Tjohooo i hettan!

.

Yes det är alldeles på tok för hett för att sitta inne och blogga denna lördag men jag gör en ”snabbis”! Ska strax dra igång lördagens middag (Min scampipasta speciale) men tänkte att ni ska ju får mitt allra bästa snabbaste grilltips. Detta äter vi var och varannan dag och jag har säkert tipsat om det här tidigare men jag tröttnar aaaldrig – grillad kycklingfile med jordgubb och fetasallad. Mmmm. Och nu har jag hittat den allra bästa köpe-snabb-marianden nämligen Persillade från Kaj P! Årets smak och jag hoppas de kör denna alla år. Lite mysko färg på denna (kycklingen blir gul-grön) men så himla smarrig på grillad fisk och just kyckling. Lite persilja och en hel del rostad vitlök och inga konstiga bismaker. Man vill ju inte att det man grillar ska smaka färdig billig grillkrydda tex (det värsta är sån grillkryddad typ flintastek – URK vad det är läbbigt:)

.

.

.

Dukat ute i skuggan! Bordstabletterna hittar men på Hemtex om någon undrar. Salladen gör jag bara enkelt och snabbt med maché, söta jordgubbar, bra feta och så lite flingsalt, balsamicokräm och olivolja.

.

.

.

Till grillat GOTT rosé jag aldrig tröttnar på. Petite Cuvée Madame.

.

.

.

Bästa sommartallriken är den snabbaste ibland! Och ja det är en klick köpebea på där också (Ica Maxis egna är superbra:)

.

.

Ha nu en FAB lördag girrrrls!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer till “BUSENKELT GRILLTIPS

 1. Tack för tips, måste prova den grilloljan. Är supergott med sån sallad. Jag tog olivolja med chilismak sist, så gott ihop med feta och jordgubbar!
  Ha det gott i värmen!

 2. Tycker grillkrydda är gott. Billig o billig, vet inte om såsen du refererar till är så mycket mer pricy.

 3. Urk för köpebea det hamnar inte i mitt kök el på min tallrik. Mina barn har alltid fått hemmagjord så de är av samma åsikt.

 4. Urk…du skojar väl.
  Dricka blaskigt, billigt köpevin eller fulvin som vi kallar det.
  Här hemma odlar och trampar vi våra egna druvor och lagrar på fat i flera år.

  1. Ja, stampar också givetvis druvorna själv. (urk för köpefulvin) Min man går ut och plockar stenar som jag mortlar så han sedan kan blåsa finfina flaskor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *