SAFTIG CITRONKAKA

.

Idag gar jag bakat med den här supergodingen! Han älskar också att baka och eftersom det är världens trevligaste isigaste grej att göra med barn så gör vi det ofta. Denna måndag blev det citronkaka! Perrrfekt att bjuda papsen på när han kommer hem från kontoret<3

.

.

 

.

Älskar allt som är syrligt och citronkaka är ju bara det godaste. Speciellt när det är sommar och sol och varmt och man vill ha något lite så där fräscht gott ni vet. Gillar ni förresten Mojes outfit så är de finaste pojkshortsen i rosa från GANT (Han hade lika förra året) och monullsskjortan med palmer är ett tips för den är nämligen från…. Ica Maxi! det trodde ni inte va:) SÅ söt och det fanns tillhörande shorts i ett matchande set men tyvärr var de slut i Mojes strl. Måste försöka hitta ett par. Perfekt i sommar

.

.

.

Baka baka och smaka smet:)

.

.

S A F T I G  C I T R O N K A K A  M E D  G L A S Y R

.

(Jag dubblade satsen i receptet pga stor form)

Du behöver: 150 gram smör, 3 st ägg, 2 dl socker, 0,5 dl grädde, 2 msk citronsaft, färskpressad, 1 st citron(er), finrivet skal av (gärna ekologisk) 2 tsk bakpulver 3 dl vetemjöl

.

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter.Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner grädde, smör, citronsaft och skal. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter. Prova med en sticka att kakan är färdig. Låt kallna.

 

G L A S Y R

Du behöver: 1,5 dl florsocker, 2 msk citronsaft, färskpressad, ev grädde, (citronskal -strimlat av 1-2 citroner, gärna ekologiska. Det hade dock inte jag pga MojeBlanda florsocker och citronsaft till en smidig glasyr. Späd med någon matsked grädde eller mjölk om den är för hård. Bred glasyren över kakan och strö över strimlat skal. 

.

.

.

Vi njöt kakan uppe på terassen efter lunchen och ALLA tycket den var supergod! Extremt saftig som sagt så prova gärna.

.

 

.

Sommarmysigt<3

.

.

Ha nu en finfin måndagskväll nu vänner!

.

.

KRAM

.

.

.

6 kommentarer till “SAFTIG CITRONKAKA

  1. Hej
    Vart så sugen på att göra din citronkaka! Men det skulle vara roligt att ha en fin form. Vart har du köpt din kakform?
    Ha en bra dag 😊
    Anette

  2. What a very handsome boy you have, I like his outfit and his haircut.
    The cake looks yummy as well, I will try it.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg