CEASARSALLAD

.

Alltså jag äter SÅ mycket grönsaker nu! Har nog aldrig fått i mig så mycket grönt förut men det är det jag är mest sugen på helt enkelt. Och det behöver ju inte vara ”krångligt” och fler olika sorter och massa ansa och hacka utan man kan ju svänga ihop en snabb Ceasar. Där är det ju faktiskt bara vanlig Romansallad som är grönsaken men ändå sååå god. Väljer ofta denna sallad om den finns på menyn på restauranger men den går ju superlätt att fixa hemma med som jag gjorde häromdagen med skivad grillad kyckling (som H grejade, yupp vi har minsann den fördelning hemma hos oss också. Mannen grillar – kvinnan roddar med allt det andra i köket;)

.

.

.

 S U P E R G O D  C E A S A R D R E S S I N G

 

Du behöver: 2 dl olja, 1 msk vitvinsvinäger, skvätt tabasco, 1 stor pressad vitlök, 2 äggulor, 1 tsk dijonsenap, några droppar citron, 2 sardeller, 1 dl riven parmesanost

.

Gör så här: Rör ihop allt utom oljan. Kör sen röran med en stavmixer i och häll i oljan sakta.

.

C E A S A R S A L L A D

.

Själva salladen är alltså bara två romansallad (helt torra, de får inte vara blöta av vatten får då blir salladen blaskig) som du skär i bitar och sen blandar med dressingen. Det ska vara ganska mycket dressing men du kan alltid spara lite vid och servera sidan om. 4 kycklingfiléer som marinerats en halvtimme (använder Kaj P Persillademarinad ni vet) och grillats och sen skurits i skivor läggs ovanpå salladen. Sen över den ett paket knaperstekt Pancetta och så rikligt med riven eller hyvlad vällagrad god parmesan över salladen. MUMS

.

.

Så nu vet ni vad ni ska laga ikväll bloggisar! Här ska jag nu duscha efter ett besök på gymmet (sprang och tränade rygg och armar idag) Orkade inte duscha direkt när jag kom hem utan sitter här svettig och ofräsch och bloggar just nu haha.

.

Sen ska Bea iväg och checka sin tandställning. Tycker hon är så duktig med den, hon har haft tandställningen varje natt sen 1 1/2 år ungefär<3 Och imorgon ska Moejlito på fyraårskontroll och jag måste nu checka vad han måste kunna då! Huvudftoingar kanske? Huuur ska det gå, Moje kommer nog inte få godkänt (han är ingen konstnär direkt:) Vi får väl öva ordentligt idag haha, så här is sista minuten så han går igenom besiktningen liksom!

.

.

Ha nu  en finfin torsdag vänner!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “CEASARSALLAD

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *