.
Ikväll mina söta kära bloggisar har vi ätit något så nästan perverst himla smarrigt! Yes en riktigt foodorgasm skulle jag kalla det:)
Bonsoir snyggingar!
’.
Gillar ni mexikanska-karibiska smaker och syrligt och starkt och gottigt så ska ni testa detta – friterad avokado med tacotillbehör. Mmmm. Var en go vän som tipsade om denna rätt i helgen (via sköna instakontot @foodforfools) och hon hade så rätt – det är galet detta! Själv var jag ju lite skeptisk först, alltså mjuk avokado i en fritös? Jo ATT det funkar….
.
.
.
.
F R I T E R A D A V O C A D O
.
Du behöver: 4 avokado, 2 dl vetemjöl, 2 uppvispat ägg, 4 dl panko, neutral rapsolja, flingsalt
.
Gör så här: Dela, kärna och gröp ur avokado. Skär varje halva i 4 klyftor. Vänd först i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och sist panko. Fritera på 180˚C eller stek i rikligt med neutral rapsolja tills paneringen är gyllenbrun. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt. (Jag använde dock vår fritös och det gick extra utmärkt)
.
.
Crispy avocados på g! Är himla nöjd med vår vanliga fritös, tror den är köpt på typ Ica Maxi
.
.
.
(De små skatterna fick pankofriterad cripsy chIcken nuggets från Kronfågel till sina tacos:)
S N A B B C H I L I M A J O N Ä S
.
Du behöver: 1,5 dl majonäs, 0,75 dl gräddfil, 1 tsk Sambal oelek, chiliflakes och flingsalt. Blanda!
..
,
..
Egen picklad rödlök är barnsligt enkelt att göra..
.
P I C K L A D R Ö D L Ö K
.
Du behöver: 2 normalstora rödlökar, 1 dl socker, 1/2 dl ättika (12%), 1 dl vatten
.
.
-.
.
M A N G O & T O M A T S A L S A
.
Du behöver: 1 mogen mango, 2 avokados, 1 röd och 2 gula tomater, 4 msk fin olivolja, 1 msk fin vinäger, 1,5 msk pressad lime, 2 krm flingsalt, 1 krm vitpeppar, 1 hackad röd chili (valfri mängd beroende på hur strak man vill ha den:) 1,5 dl färsk koriander.
.
Gör så här: Skala mangon med en potatisskalare, skär i strimlor och lägg i en skål. Dela avokadon och skär i bitar. Skölj och tärna tomater och lägg allt i skålen. Plocka koriander och hacka grovt och tillsätt den, olivolja, vinäger, salt och peppar samt hackad röd chili. Smaka av.
.
.
.
Jag gör ofta egen tortilla. Busenkelt ju och 100 ggr godare än köpt. Ni ska får bästa receptet!
.
M I N E G N A T O R T I L L A
(ca 16 st)
.
Du behöver: 8 dl vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, 1/2 tsk salt, 1/2 dl rapsolja, 3 dl vatten
.
Gör så här: Sikta samman mjöl, bakpulver och salt. Blanda ner olja och vatten. Rör tills en smidig deg bildats. Täck över noga och låt stå i kylskåpet 40 min.. Dela degen i 16 bollar. Kavla varje degboll i lite mjöl tills den är ett par mm tjock. Låte den vila i 3-4 min. Kavla sen ut den till en tortilla. Grädda i torr stekpanna på medelhög värme ett par minuter på varje sida. Håll bröden varma under duk tills servering.
.
Blev en fenomenal middag på en regnig julimåndag! Lova att ni provar detta ok?:)
.
.
KRAM
.
.
.
Ser riktigt gott ut! Det här ska jag testa!
Åh spännande! Ska absolut prova, ser supergott ut!
Men gud vad gott det låter, måste testa. Varm avocado i tex toast är oväntat gott så friterad låter ju smashing 🤤
Jaaa, friterad avo är heaven on a plate basically, SÅ SMARRIGT. Det borde def få mer uppmärksamhet.
http://johannagrahn.se
Åh va kul att se! Visst är det sååå gott? Vi älskar det! Tack för fina ord och detsamma! Kram Madeleine & Sofia
Taaaaack snälla!!