CRISPY AVOCADO TACOS

.

Ikväll mina söta kära bloggisar har vi ätit något så nästan perverst himla smarrigt! Yes en riktigt foodorgasm skulle jag kalla det:)

 

Bonsoir snyggingar!

’.

 

Gillar ni mexikanska-karibiska smaker och syrligt och starkt och gottigt så ska ni testa detta – friterad avokado med tacotillbehör. Mmmm. Var en go vän som tipsade om denna rätt i helgen (via sköna instakontot @foodforfools) och hon hade så rätt – det är galet detta! Själv var jag ju lite skeptisk först, alltså mjuk avokado i en fritös? Jo ATT det funkar….

.

.

.

.

F R I T E R A D  A V O C A D O

.

Du behöver: 4 avokado, 2 dl vetemjöl, 2 uppvispat ägg, 4 dl panko, neutral rapsolja, flingsalt

.

Gör så här: Dela, kärna och gröp ur avokado. Skär varje halva i 4 klyftor. Vänd först i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och sist panko. Fritera på 180˚C eller stek i rikligt med neutral rapsolja tills paneringen är gyllenbrun. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt. (Jag använde dock vår fritös och det gick extra utmärkt)

 

.

.

Crispy avocados på g! Är himla nöjd med vår vanliga fritös, tror den är köpt på typ Ica Maxi

.

.

.

(De små skatterna fick pankofriterad cripsy chIcken nuggets från Kronfågel till sina tacos:)

 

S N A B B  C H I L I M A J O N Ä S

.

Du behöver: 1,5 dl majonäs, 0,75 dl gräddfil, 1 tsk Sambal oelek, chiliflakes och flingsalt. Blanda!

..

,

..

Egen picklad rödlök är barnsligt enkelt att göra..

.

P I C K L A D  R Ö D L Ö K

.

Du behöver: 2 normalstora rödlökar, 1 dl socker, 1/2 dl ättika (12%), 1 dl vatten

.

Gör så här: Skala, dela och skiva lökarna i tunna skivor (Använd mandolin – det gör jag!) Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken i kastrullen. Låt svalna i lagen i kylskåpet.

.

-.

.

M A N G O  &  T O M A T S A L S A

.

Du behöver: 1 mogen mango, 2 avokados, 1 röd och 2 gula tomater, 4 msk fin olivolja, 1 msk fin vinäger, 1,5 msk pressad lime, 2 krm flingsalt, 1 krm vitpeppar, 1 hackad röd chili (valfri mängd beroende på hur strak man vill ha den:) 1,5 dl färsk koriander.

.

Gör så här: Skala mangon med en potatisskalare, skär i strimlor och lägg i en skål. Dela avokadon och skär i bitar. Skölj och tärna tomater och lägg allt i skålen. Plocka koriander och hacka grovt och tillsätt den, olivolja, vinäger, salt och peppar samt hackad röd chili. Smaka av.

.

.

.

Jag gör ofta egen tortilla. Busenkelt ju och 100 ggr godare än köpt. Ni ska får bästa receptet!

.

M I N  E G N A  T O R T I L L A

(ca 16 st)

.

Du behöver: 8 dl vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, 1/2 tsk salt, 1/2 dl rapsolja, 3 dl vatten

.

Gör så här: Sikta samman mjöl, bakpulver och salt. Blanda ner olja och vatten. Rör tills en smidig deg bildats. Täck över noga och låt stå i kylskåpet 40 min.. Dela degen i 16 bollar. Kavla varje degboll i lite mjöl tills den är ett par mm tjock. Låte den vila i 3-4 min. Kavla sen ut den till en tortilla. Grädda i torr stekpanna på medelhög värme ett par minuter på varje sida. Håll bröden varma under duk tills servering.

.

 

Blev en fenomenal middag på en regnig julimåndag! Lova att ni provar detta ok?:)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “CRISPY AVOCADO TACOS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *