VAD MAN KAN GÖRA JUST HÄR

.

Idag har det varit trist väder här! Lite vindigt och skurar men ganska varmt ändå, 23 grader ungefär. Typiskt Normandiskt väder, det ligger ju väldigt nära Engelska kanalen och vädret är väl som vid de brittiska vadorterna i söder – väldigt växlande. Kan bli jättevarmt och det kan bli ganska mulet och blött. Men! det finns ju massa mysigt man kan göra ändå (förutom att typ äta ihjäl sig på alla godsaker haha) Man kan åka till ett ”Calvadoseri”. Vi bor ju verkligen mitt i Calvadosdisktriktet med äppellundar överallt. Calvados eller ”Calva” är ju en sorts väldigt känd äppelsprit. Inget vi tjejer brukar svepa kanske men våra män brukar ha stenkoll, sånt de tar ett glas av efter maten ni vet (som whiskey – finns det någon dam som gillar ren whiskey? S Å ogott ju!) Men det finns läskande äppelcider och äppelvinäger till matlagningen och frisk äppeljuice här också så klart, det gillas. Idag var i vår by och besökte Calvados Experience och där finns verkligen a l l t och från alla tillverkare.

.

.

.

Full fart på den här plutten numera!!! Moje, vårt yrväder och solsken. Gäller att hänga med bara…

.

.

.

Nöjd bloggerskan med dagens shopping (jo jag hade mask på inne i butiken, gör inte om det misstaget) Dyr sprit till pappan och vinäger till mamman i påsen:) Kan man förresten använda Calvados i någon mumsig matlagning/bakning? Måste undersökas ( Vi har några flaskor nu om man säger så)

,

,

 

I vår by hittade jag också denna fantastiska festliga ”automat” idag! Var det är?

.

.

.

Ostronautomat! Man kan få ett tråg med ostron en liten ostronöppnare och vinäger och citron dygnet runt haha. Gaaalet. Nu är ju jag också så där svenskt skeptisk och ganska kräsmagad och skulle inte våga köpa mina ostron någon annanstans förutom i fina delidisken eller direkt på fiskmarknaden men detta funkar säkert:)

.

.

.

Och där bredvid här i byn och mitt på vishan står baguetteautomaten! Finns väl 6-7 boulangerier här i byn men om man nu blir panikbaguettesugen kl 02.23 och brödlådan är tom så vet man var man ska åka:):)

.

.

Kan ni förresten fatta att det är 25 juli idag!? R e d a n??? Snabbaste sommaren i mannaminne inte sant. Lite ångest över detta ska jag erkänna (Någon er som också typ hatar notiserna och reklamen och mailen om ”nya höstmodet” och ”allt till skoltart”  blabla som varje år pumpar ut vid den här tiden? Sluuuta!) Och det har varit den absolut konstigaste sommaren ever. Men bra härlig också ändå, trots allt, och vi ska ju fortsätta vår semester ett bra tag till här. Hoppas verkligen verkligen ni också har och haft det bra<3

.

.

Nu ska vi se på film (The Gentlemen med bla Hugh Grant väntar – någon som sett??) här men vi ses imorgon igen så klart!

.

KRAM

.

.

.

51 kommentarer till “VAD MAN KAN GÖRA JUST HÄR

 1. Det är en dialogfilm. Såg den igår. Lite seg och tråkig🙂. Inte min smak😉

 2. Många damer gillar whisky kan jag meddela. Efter ett besök på whiskydestilleri i Skottland så dricker jag den drycken nöjsamt. Men, som vanligt med tex vin och öl så behöver man inte gilla alla sorter, likväl med whisky och säkerligen calvados med. Ha så fint!

 3. Skulle nog säga att de flesta av mina kvinnliga vänner dricker whisky, själv gillar jag bara de rökiga men de älskar jag å andra sidan. Calva dricker jag däremot inte, tycker det är lite för sött.

 4. Åh jag älskar whisky,rom, calvados, däremot inte likör eller något annat sötsliskigt. Allt som är söt i dryckesväg går bort för mig. Men det är ju härligt att vi är olika. Och visst har sommaren gått för fort, helt klart sämsta sommaren hittills, så otroligt tråkig.

 5. Jag är tvärtom! Älskar att höstmodet börjar trilla in och bunkrar i stickat! 🍂 Jag känner mig färdig med ss20 modet… 😂

 6. Oj, här haglar det könsstereotyper! Jag är kvinna och gillar whiskey. Förlåt Petra, men det du skriver passar inte in i vår tidsålder (man skulle kunna tro att det var skrivet på femtiotalet). Och vet du va’, jag snusar också. 😁

 7. Jag älskar färgad sprit, mörk rom, whisky och cognac!

  Googla rådjursgryta med calvados. Där har du ett recept tips.

 8. Älskar alla typer av riviga digestifer: calvados, grappa, marc, armagnac… och inte finaste sorten heller. Lite rått ska det vara.

 9. Nej tack till Whiskey men ja tack till Calvados och min absoluta favorit, mörk rom.

  Vet många kvinnor som inte gillar Whiskey så ditt ” Inget vi tjejer brukar svepa kanske” stämmer nog mer med verkligheten än det faktum att det finns de kvinnor som gillar det som det självklart också finns, så klart.

 10. Whisky på glass är supergott, annars är jag inte så förtjust, men har flera kvinnliga vänner som gärna sippar rökig whiskey.
  Vad gäller Calvados så är det supergott i lite gräddig sås till kyckling och typ rotfruktspuré.

  Ha en fortsatt härlig semester och tack för alla njutiga bilder vi får se!
  Kram

 11. Det ser så trevligt och mysigt ut! 😊
  Jag gillar whisky och det är det många kvinnor och män som gör. 🥃 😊 Trist med könsstereotypa inställningar, istället för att se oss som individer. En sådan inställning bidrar inte direkt till utveckling och till alla människors lika möjligheter i livet.
  Ha en fortsatt fin semester! 🤗

  1. Du jämför det självklara och oerhört viktiga med alla människors rätt till lika möjlighet för att jag skriver att det nog är inte så många tjejer som gillar whiskey som män?? Det är väl kanske att vrida till det jag skrev ganska ordentligt:/ Det är ju så men självklart finns det även kvinnor som är helt galna i whiskey och som även gärna bolmar cigarrer. Precis som det finns män som beställer en fluffig Pina Colada eller Screaming orgasm efter maten när han är ute med grabbgänget. Kvinnor och män är till stor del olika, det behöver ju inte låtsas som om vi inte vet och upplever varje dag, men även väldigt lika och alla ska självklart behandlas lika rättvist och lika bra

   1. Men det handlar väl ändå om något inlärt beteende i så fall? Killar ”ska” gilla whiskey, rom osv och tjejer drinkar. Lär ju knappast vara något som sitter i generna direkt. Ibland verkar du vara väldigt konservativ och i otakt med samtiden?

   2. Du vet nog bättre än de flesta att i Sverige ska allt vara pk och det ska gälla andra. Alla världens lättkränkta människor hamnade just i detta land. Är så trött på alla som vet allt och dessutom måste tala om det överallt och alltid. Har någon en sjukdom så får hen snart veta att så är det absolut inte och kom inte och tro att du vet något om dig själv. Så nej kvinnor dricker minst lika mycket whisky som män, fast säkert mer och bättre😫😴

    1. Å jag är så in i bängen trött på kvinnor som säger att Sverige är lättkränkt. Det är lättkränkt världen över!!! Varför? För att åsikten är fri och vi har sociala medier 🙄🙄🙄🙄🙄 det fanns inte förr. Vad innebär det? Ett jädra tyckande, högt som lågt..hängde du med nu? Ramlade myntet ner?

     1. Har inte haft några problem med myntinkastet, bara alla besserwissrar som vet och kan allt om andra.

   3. Tack för ditt svar! 😊Generaliseringar i smått som stort begränsar oss och till syvende och sist våra och våra barns möjligheter. Så nej, jag tycker inte att jag ”vrider till det ordentligt”, som du skriver. Jag säger inte att det inte finns olikheter, men om våra barn får höra att ”män är så här och kvinnor gillar det där”, så blir det en sanning till slut som begränsar. Och du ställde frågan ”finns det någon dam som gillar ren whisky?”, vilket motsäger ditt svar ovan.
    Men du har din åsikt och jag min och det är vi tack och lov fria att ha. 😊
    Jag gillar dig och din blogg, tack för att du delar med dig! 🤗

  2. Åh, jisses, ge dig!!! Jag gillar verkligen inte heller whisky, och ser det som mer av en dryck män gillar. Ursäkta mig för det då!

   1. Du ser det mer som en dryck män gillar? Shit, visste inte att dom föddes med ett annat smaksinne än vi 😂

    1. Och vi föddes med locktång i hand för att vi föddes med annan style! Nä. Vi är påverkade av vår omgivning sen vi föddes. Allt spelar in. Därför gillar mest bara vi här i Sverige sur gammal ättiksfisk på burk. Man kan tycka att ALLA andra borde gilla det men nä. Finns säkert tex ett par tusen fransmän som älskar sill med men frågar man gemene fransos så troligtvis inte. Man kan nog säga att fransmän till största del
     inte är sill-lovers utan att det är mest svenskar som gillar detta. Även om vi inte föddes med en önskan efter sill. Eller är jag inskränkt nu också?:)

     1. Nä, det är ju precis det jag menar. Inlärt beteende ju. Precis som man lär sig gilla kaffe och allt möjligt. Men uppenbarligen är det ju en hel hög tjejer som gillar whiskey så vem orkar hålla på med sådana generaliseringar 2020? 😊

     2. Ingen generalisering utan konstaterande bara!Inte alla, men de flesta. Peace!

    2. Ska du inte ta och kolla runt lite bland alla bloggar om det finns någon som inte är så konservativ och i otakt med tiden?

 12. Absolut!
  Här hemma har vi den fördelningen att min man bolmar cigarr och sippar whiskey på II Barbiere Nascosto medans jag shoppar och ränner på kliniker, salonger och dricker rose´ med ”tjejorna”, innan jag kilar hem och städar, bakar med barnen samt lagar spännande rätter. Går under namnet ”Stepford wife”. 😉

  1. Låter underbart ju! Hade aldrig velat byta med din man😜👍🏼😆

 13. Låt kvinnor vara kvinnor och män vara män och kvinnor tycka om manliga saker och män om kvinliga saker utan att göra stora grejer av det. Ingen kvinna i min bekantskap tycker om whiskey och skulle någon göra det så är det helt ok att tycka och dricka det. Men precis som Petra skriver så är det ett faktum. Majoriteten tycker inte om Whiskey. Att reflektera över det tycks bli ett stort hysch. Fakta får inte sägas eller skrivas. För allt ska suddas ut. Vi ska alla vara lika, tänka lika, tycka lika, vara könsneutrala.. Det här med könen har gått för långt. Jag är kvinna, stolt över det, dricker skumppa och röker cigarr..

 14. Ostron och baguetteautomater – det är verkligen helfestligt! 😍👌🏼😂

  Ha en fortsatt skön semester!

 15. Kommentarfelt som dette avslører iallefall med all tydelighet at enkelte kvinner har i overkant mye gruff innabords, som de bare MÅ ta ut på andre ved den minste anledning. I så måte er blogger som denne en gavepakke, her kan de jo virkelig slå seg løs, helt anonymt og uten å måtte stå til ansvar for oppførselen sin og det totale fraværet av folkeskikk. Enkelte kommentarer over her er jo ren hets.
  Hva gjelder hvilket kjønn som liker hva, så har studier for lengst påvist at det er store forskjeller i sansene hos kvinner og menn, også smaks-/luktessansen. Kanskje det gir seg utslag i nettopp det faktum at menn representerer en overvekt blant whiskydrikkerne og dem som foretrekker tilsvarende brente/røkte smaker?
  Ønsker deg og dine en fortsatt god ferie Petra, de fleste av oss som daglig stikker innom bloggen gjør det nok fordi vi oppfatter den som et hyggelig innslag i hverdagen. Dessverre har surmagene en tendens til å gjøre seg bemerket på en måte som overdøver det positive. Å ignorere tåpelighetene er antagelig best, men noen ganger blir det så drøyt at man ikke kan la vær å kommentere.

 16. Hur kan man generalisera så och säga att ”inga tjejer gillar whiskey”? Tvärtom så gillar majoriteten av mina vänner whisky och väljer det lätt framför sötsliskig sprit.

 17. ”Kulturvänstern i dag är extremt repressiv, den tolererar inte att människan är människa utan sätter extremt höga krav på hur man ska vara och vilka åsikter som är rätt och fel. Den koncentrerar sig för mycket på frågor som har med ras och kön att göra, vilket är viktigt, men har en total oförståelse för klass och ekonomiska strukturer. Det finns ett enormt folkförakt inom kulturvänstern.” Uttalande av Åsa Linderborg. Just det där med föraktet i vissa av kommentarerna i denna blogg. Både mot Petra och mot andra läsare. Sorgligt…

 18. Hur orkar folk! Önskar dig Petra en fortsatt fin semester, alltid trevligt att titta in och läsa dina uppdateringar!

 19. Du frågade om calvados i matlagning, jag tycker att det är väldigt gott i sås till kyckling, kalkon och fläskfilé 😋.
  Jag kan tipsa om en enkel och väldigt god kyckling som ”lagar sig själv”i ugnen:
  Fyll en kyckling ca 1500gr med finhackad gul lök, vitlök, äpple, rosmarin, salt och svartpeppar. Lägg den i en gryta med lock som går att ha i ugnen. Häll på 5 dl vispgrädde, 1 dl calvados och smula i en kycklingbuljongtärning. Lägg på locket och låt gå på 175 grader 1 1/2- 2 timmar tills temperaturen är 82 grader vid benet. Ta upp kycklingen men låt fyllningen vara kvar i grytan. Mixa såsen och låt den puttra ihop, smaka av med ev mer calvados och salt/peppar.
  Det blir en fyllig och god sås som är värd ”kalorierna” och kycklingen blir saftig och mör😋.

 20. Men jisses vilken festlig automat med ostron. Det kändes lite oväntat att sälja på det sättet. Härligt att gå runt i calvadosbutikerna. Må så gott.

 21. Så vackra bilder och trevliga texter på denna blogg. Är inne och läser flera gånger i veckan och slås av variationen och vänligheten.
  Kvinnosläktet verkar vara avundsjukt och bittert.
  Tror ni att en endaste man skulle reta sig på en manlig bloggares eventuella kommentarer om huruvida män inte älskar rose´champagne? Skriva: -oj oj din gamle stereotypa idiot, hemma hos oss sveper frun whiskey medan jag sippar på skumpa.
  Tycker det är obehagligt att vuxna normalbegåvade (eller…?) kvinnor nedlåter sig att anonymt vräka ur sig sin avundsjuka, för det är såklart det som är anledningen. Usch!
  Följ någon annan bloggare om det inte passar.
  För egen del följer jag denna blogg för att jag tycker om den och blir inspirerad. Skulle jag tröttna avföljer jag. Inte börjar jag skriva negativa kommentarer.

 22. ❤️ hatar whiskey (lukten, smaken etc). Gillar inte starksprit överhuvudtaget! Ser så ljuvligt ut med France & ert sommarhus. Förstår din känsla när du skriver om hur du älskar laga mat där. Blir Avis!! Det är nästan att man blir både spännande nyfiken och förväntansfull på när du ger ut din första kokbok med det du lagar där nere (komigennu!!)

  Risotto-receptet måste testas inom kort!

  Kram

 23. Åh, vad jag längtar till Frankrike nu, bästa semesterlandet med all god mat och en estetik som jag uppskattar. Skulle gärna besöka den här delen av landet. Har mestadels varit i Biarritz nära spanska gränsen. Uppskattar din blogg och allt fint du visar 🙂

 24. Jag tror inte det så mycket handlar om vad Petra säger, utan h u r hon säger det. ”finns det någon dam som gillar ren whiskey” Det antyder att om man till äventyrs som kvinna skulle gilla whiskey, så är man ingen d a m. I övrigt stämmer det säkert rent statistiskt att fler killar uppskattar en whiskey/cognac efter maten, även o. Såklart en del tjejer (d a m e r) också gör det. Spännande hur lätt det är att tolka in saker! Tänker er om Petra istället hade sagt ”jag själv är inte så förtjust i whiskey, kanske fler killar än tjejer som gillar det, generellt sätt?” Då hade ingen av oss reagerat. Men kanske det är så att det ingår i spelet; som bloggare vill man ju ha engagemang och kommentarer, det är bra för businessen. Man måste provocera lite sådär lagom.☺️

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg