GRILLAT ÄR GODAST!

.

Mon chérie! I full fart med att förbereda grillen för lördagsmiddagen. För vi åt ju VÄRLDENS GODASTE filé ikväll. Vi äter ju nästan all mat hemma denna sommar (pga ja ni vet ju vad) men eftersom råvarorna är de bästa här i traktens affärer så gör det inte så mycket. Om man är kock i Frankrike så får man liksom hälften av jobbet automatiskt eftersom maten är så bra (Funderade faktiskt på att det måste vara mycket svårare att vara driva en vanlig bra restaurang i Sverige med det utbudet vi har)

.

.

.

Vi äter väldigt lite kött hemma men här äter vi ju lite mer! Men bara det godaste – chateaubriand mmm.:) Detta är såå fantastisk. Man beställer filén i charken och får jämt så otroligt mört kött, alltid med en skiva fett runt (köttet ska tillagas med denna på) och denna grillas sen och serveras med frites, tomatsallad och hemslagen bea.  Alltså foodheaven… De där plastinpackade oxfilébitarna på Ica hemma har inte mycket gemensamt med detta kan jag lova er!

..

.

.

Om jag lagar 90% av all mat hemma så gör H mycket mer här nere (Men det är ju också ganska mycket roligare än att laga vardagsmat en novembertisdag om man säger så;) Älskar hur som helst när han är med i köket (eller ja ute vid grillen) och sippar bordeaux och sjunger i sitt förkläde. Going<3

..

.

Summerhouse! Bästa känslan, det är semester och kväll, man är lite varm i kinderna av lite mycket sol, vi spelar fransk Lounge/cafémusik på Sonos på terassen, barnen är lördagspepp och utsikten hisnande. Dukar och fixar och Moje är med non-stop och pratar och pratar och pratar så där gulligt som bara 4-åringar gör:)

.

.

.

Tog lite vackra hortensior från mamsens köksträdgård! Här växer de så det knakar och färgen är så där riktigt riktigt blå. Kan man ens ha blå hortensior i Sverige? SÅ fint ju.

.

,

.

Bea by me och jag är GRYM på bearnaisesås ju! Det är INTE svårt, du behöver bara en bra blender:)

 

B E A

 

Jag gör min så här: Hacka en schalottenlök. Häll upp ett par-tre msk dragonvinäger i en kastrull och lägg i löken och kanske 2 tsk torkad dragon och en periljekvist och koka upp. Låt puttra till 2 tsk vinäger återstår. Dra av från värmen och häll på ca två msk vattnen och blanda runt. Häll 3 äggulor i en mixer. Ta en sil och sila lök/vinägerblandning ner i äggen. (Använd gärna en sked för att trycka ur all vätska ur löken) Smält nu ca 300 g smör i en kastrull. Passa så det inte blir brynt! Höj värmen på slutet när allt smör smält så det puttrar ordentligt. Sätt igång blendern/mixern på hög hastighet och häll det riktigt heta smöret i en stråle ner i äggblandningen så att det tjocknar (det ska ganska fort!) Blir bean nu kanske för tunn? Häll tillbaka såsen i den fortfarande varma kastrullen och vispa ordentligt tills det tjocknar mer (kanske får du ställa den på spisen på låg värme en liten stund men passa passa så inte såsen skär sig!) Tillsätt 1 tsk torkad dragon och salta och peppra med svartpeppar och smaka av.

.

.

Önskar er alla en härlig lördagskväll nu!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

14 kommentarer till “GRILLAT ÄR GODAST!

 1. Detta är världens bästa tips på em superb bra sås.
  T o m jag har lyckats för 10 pers. På kalas. Tusen tack för tipset !

 2. Du kan absolut få blå hortensia i Sverige! Det handlar bara om hur sur jorden är. Vill du ha blå hortensia måste jorden vara sur, plantera i blåbärsjord och gödsla med blåbärsgödsel.

  Tack för fin blogg!😀

 3. Visst kan man få bra råvaror i Sverige. Själv köper jag sällan förpackat kött, nästan uteslutande över disk. Hos många gårdsbutiker kan man också köpa både färska grönsaker och kött.

 4. Ser härligt ut 🤗
  Om vi grillar riktigt gott så köper vi kött i Östermalmshallen i Stockholm, eller ekologiskt på Coop. Finns det ingen hall i Västerås ni kan handla i?
  Vilket bra tips på att göra bea. Vi ”slår” alltid för hand 🤗

  Måste fråga ang bus, jag provade den du rekommenderade fast den som heter water gel. Blir så ljus färg? Är van vid deras dark bronzer, den som är helt turcos. Den du använde var mousse, blir det bättre färg av den, du är så fint brun 🤗

 5. Åh vad mysigt ni har!! Vill såå gärna åka till denna del av Frankrike när pandemin är över. Blir så inspirerad av din fina blogg, min favorit alla gånger! Love it! Tack för all inspiration!!

 6. Härligt ni har det! För att få fina råvaror så är det värt att beställa oxfilé och annat kött på en lokal gård. Helt annan upplevelse. Ni har säkert flera gårdar där ni bor. Vi bor i Skåne men det måste ju finnas överallt.

 7. Ser himla gott ut! Så härliga bilder 🙂
  Jag grillar helst entrecote för det blir saftigast. Vi köper oftast kött från vår lokala köttgård, bästa köttet jag ätit, från välmående djur.
  Sen är svenskt bättre än franskt när det kommer till antibiotikaanvändning iaf 😉

  När det gäller hortensior så var det vackraste jag har sett Norrvikens trädgårdar på Bjärehalvön där de har enorma hortensia-rabatter med ALLA färger blandat, hur sjutton lyckas de med det kan man undra. Med tanke på olika surhetsgrader för varje färg osv.
  Sagolikt vackert var det iallafall.

 8. Men, dra mig baklänges så gott det ser ut! Finns få saker som slår en grillad bit entrecote eller oxfilé med välgjord bea och klyftpotatis och en tomatsallad med rödlök & nymalen svartpeppar 🙂
  Vi brukar köpa kött i en köttbutik där de styckar, maler färs etc. på plats. Det är kaprifolkött här i Bohuslän och de säljer endast närproducerat kött från lokala gårdar. Vi äter i stort sett inget annat kött än därifrån, det smakar bättre och man vet att djuren hade ett gott liv när de levde.
  Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *