PRIX ROTHSCHILD

.

Åh idag tog vi med oss skatterna på galopp i Deauville! Brukar alltid få med en eller ett par besök där när vi är här nere. ÄLSKAR att vara där på Hippodromen och se alla dessa vackra hästar och spelhetsiga människor och tjusiga stallägare och jockeys, jag känner liksom av arvet efter farfar (Hela anledningen till att han ville flytta hit var för att han verkligen älskade galopp och ägde flera fullblod som han lät tävla här:) Idag var det sommarens stora pris – Rothschild Prix i Deauville med galoppeliten. Spääännande (Och ja vi var utomhus och höll avstånd och masker var ett krav för precis alla – även alla jockeys uppe på hästarna!)

.

.

.

Bland det bästa är att se träckarna leda hästarna innan loppet. De går på en volt, med ägarna och deras gäster i mitten, och så får man stå där ett par minuter och fundera på vilken ekipage som egentligen är det snabbaste! Så klart har vi amatörer ju inte en aning (förutom att gå på oddsen då) men man kan ju kolla är hästen tex extra het? Eller verkar den lite nervös? Är klubbfärgerena fina? Har den ett riktigt coolt namn??? Ja vad som helst haha

.

.

.

Sen får man skynda sig till spel-luckorna. Hästarna rids ner direkt till banan eget de visats upp så det är inte många minuter

.

.

.

Jo just det, man kan mumsa i sig allt möjligt smaskigt på Hippdromen, som kokt korv med bröd och picklad gurka och ett glas Tattinger till det! Mycket godare kombo än vad det kanske låter:)

.

.

.

Ja just det – det var ju dags för lopp och att ställa sig nere vid banan! (Idag var det nio lopp men vi såga bara fyra)

.

.

.

Per Love Maurits var väldigt pepp och stod ivrigt och väntade och höll hårt i sin lilla entrébiljett<3

.

.

.

Så kom dom! W o w. Det går såå snabbt och det mullrar av hovar och publiken är extatisk och tjoar – vem ska vinna!?! Min högoddsare som jag satsat på (som gav 28 gånger pengarna) kom TVÅA med ett halv hästhuvud. Men kan ni faaatta vad spännande det var? Och om jag skrek haha:)

.

.

.

Finns en så gulliga barndel också där man kan åka runt på låtsashäst om man inte är så tuff så att man…

.

.

.

Provar en riktigt! Som de där jockeysen (heter det så?) som man precis sett rida. Detta var Mojes första ridtur, spritad från top till tå och med hårnät enligt regler, och han var s å mallig. Gullunge!

.

.

Så det var lite pics från vår sommarsöndag här i France! Hoppas ni också har det finfint vänner?<3

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “PRIX ROTHSCHILD

 1. Ja, det där måste ju vara hur coolt som helst 🙂
  Du har sååå snygg blus och kofta/jacka. Kan man få veta varifrån?
  Ha en fortsatt skön vistelse där nere .

 2. Jag gillar inte ens hästar Speciellt mycket men har varit på galopptävlingar ett par gånger i Hong Kong. Riktigt roligt och spännande! Tror dock det är betydligt lyxigare känsla i Frankrike än i Hong Kong, men det är kul!

 3. Kan tänka mig att det gick undan på banan för jokeysarna, dock lite långsammare tempo för Moje.
  Kanske dags för dig att komma tillbaka till stallet, och även ta med Moje. Några nya ponnysar har ju tillkommit.
  Njut semestern!

  1. Jo när man rör sig bland andra men inte när man är stilla (typ äter glass/dricker kaffe etc) eller sitter på restaurang (givetvis)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *