VÅR BÄSTA SOMMARSTAD

INNEHÅLLER REKLAM FÖR MODELIN

.

Den lille prinsen fick åka världens finaste lilla karusell och givetvis villa han åka flygplaaan! Karusellen står nere i Deauville i sommar

.

.

.

Detta är absoluta min favoritstad när det gäller små städer! Eller Visby delar så klart första plats! Deauville är också som en saga. Eller som en hitte-på-stad på Disneyworld. ALLT är perfekt, rart,  supersnyggt och superfint och extremt rent och prydligt och jättegott. Korsvirkeshus och sekelskiftesommararresidens och lyxbutikerna ligger som ett pärlband. Vi åker ner dit nästan varje dag och är på stranden. Och då och då uppe själva badorten (mindre nu av förklarliga skäl). Tröttnar aaldrig.

.

Och SÅ snygga människor det finns här med fantastisk stil och smak. Älskar att sitta på något brasserie och titta på alla vackra kvinnor som passerar och inspireras av allt. Känner mig riktigt hemma här också, s å många gånger som jag flanerat runt på Deauvilles härliga små gator!

.

.

.

La familia fångad på H´s pics! (Min linnetunika är från Busnel)

.

.

Får ofta frågor om var man kan bo här! Och det är ju lite svårt i vår region att tipsa om just boende. Det är lite här som på Gotland, de flesta som kommer hit och roar sig äger sitt sommarboende eller lånar genom kontakter och vänner. Det är mest fransmän som turistar här och de fina hotellen (5 stjärnor) som tex Hotel Barriere Normandy är ju verkligen f a b men så finns det inte såå mycket mellanklasshotell i staden och de andra hotellen är ofta ganska sisådär och ligger inte så bra. Det är liksom 2 stjärnor eller 5 känns det som… Men det kanske är någon av er som har tips på fräscha hotell i trakten?:)

.

.

 

.

Varenda lilla by har sin borgmästarvilla! Ofta jättefina små byggnader med avancerade blomdekorationer. Här är Deauvilles. Kolla rabatterna liksom..

.

.

.

Jag och min trötta lille mammiga prins! Det är så VARMT här nu, idag var det 36 grader. Då blir man lite pömsig:) (mina fina sandaler i färgen kaki, samma färg som min väska, är från ATP Atelier)

.

.

Nu ska vi se lite thriller här igen (Alltså Condor på Cmore! Se DEN)

.

.

Bisous!

.

.

.

Rekommenderade inlägg

18 kommentarer till “VÅR BÄSTA SOMMARSTAD

 1. Blir förvånad av att ni trots allt åker runt så mycket. I tidigare inlägg där du skrev kring ett ev resande till Frankrike så var tanken att ni skulle hålla er på era ägor, men så ser det inte riktigt ut… vi lever trots allt i en pandemi och hur man då tycker det är okej att leva på som vanligt (med några få undantag) är omoraliskt… jag älskar verkligen din blogg på många vis men ibland känns det som att ni lever på en annan planet 🪐 ❤️

  1. Allt kan hända så är det ju. Träffar man på bara e n smittad så kan man få Corona. Här håller vi samma distans som hemma men träffar på färre människor. Går bara in en i taget när vi Tex handlar mat. I butikerna i Deauville får man bara vara 1 pers på 4 kvm. Mindre folk här i mataffären än på ex Ica. Färre är sjuka och dessutom har alla munskydd. Så vi håller fortsatt tummarna och tar det lugnt. (Vi är till allra största delen på stranden och den är enorm. Typ 25 m till grannen)

  2. Massor med svenskar har rest utomlands i sommar, så många från en ”annan planet” då! Jag tror få har gjort det så ansvarsfullt som Petra och hennes familj, och till en plats där det verkar vara enkelt för dem att hålla avstånd till andra. Är det något att förfasas över så är det väl charterresorna i så fall!

  3. Att resa på charter och sen gråta ut i Aftonbladet om att maten och serveringen inte är som den brukar, det är att bete sig som om man är från en annan planet. Att resa ansvarsfullt är det inte. Jag tycker Petra är ett föredöme och önskar att människorna här hemma betedde sig så ansvarsfullt som hon gör. Stockholm, där jag bor och just nu håller mig, är fullt av turister både från andra delar av Sverige och utomlands som inte verkar ha hört talas om varken distans eller hänsyn.

 2. Får hålla med om att allt ser så vackert, sagolikt, rent och prydligt ut! Ett riktigt paradis!

 3. Äsch, det ser ut att vara glest med folk på bilderna, så det är nog ingen fara men bara så du vet så har din man munskyddet upp och ner 🤣

  1. Det är just därför det är helt verkningslöst att alla i befolkningen ska ha munskydd. Jag arbetar själv inom vården och det är supernoga hur du tar på/av munskyddet om det överhuvutaget ska hjälpa något. Bra att Sverige inte gått med i samma rikting. Detta eftersom ”vanligt” folk inte vet hur man ska hantera ett munskydd.

   1. Det kanske inte är konstigt eftersom vi inte är vana att bära eller handskas med munskydd. Hade det blivit ett krav är jag ganska säker på att folk hade lärt sig hur de ska sitta genom att folkhälsomyndigheten hade lärt ut det.

    1. Ja precis! Det borde bli regel med munskydd i Sverige, och säkerligen hade bra anvisningar kunna nå ut till de flesta iaf.
     Tips till er iaf, kläm åt skyddet över näsryggen! =)

     1. Det är väl bara använda munskydd om man nu tycker det är så bra…förstår inte svenskar som inte kan göra nåt på egen hand? Måste till regler till allt? Ni som vill ta på er, vi andra kan väl slippa?

   2. Jag arbetar också i vården. Tittar man på kvinna i kiosken är hon i ansiktet och rättar till sitt munskydd. Det är tyvärr det som sker när man använder munskydd. Är hon smittad har hon med stor sannolikhet virus på sina händer. Därefter handskas hon med livsmedel och växelpengar. Har svårt att tro att gemene man tvättar och spritar händerna varje gång munskyddet rättats till! Jag tycker det är bra att Sverige inte har krav på munskydd.

 4. Vilket paradis. Jag fick samma känsla när jag bodde i Florens, att sitta med en espresso och titta på alla människor, att bli inspirerad är det bästa. Italienskorna kan mode kan jag säga. Samma typ av karusell har de även i Florens. Känner du någon inspiration till att göra om hemma? Jag få en enorm lust att fixa och göra om när hösten närmar sig.

 5. Vi bodde förra sommaren på Villa Augeval Hotel de charme & Spa, ligger bra i Deauville och har pool 👍🏻 Kan rekommenderas! Var där 1 vecka och älskar verkligen också staden och den makalösa stranden. Ha en fortsatt fin semester 🤗

 6. Så fint! Är det verkligen så att de flesta som semestrar på Gotland äger sitt sommarboende eller lånar via kontakter? Tycker det finns massor av just semesterboende att hyra på hela Gotland.

  1. Nej det tror jag verkligen inte att de flesta har, nog samma på alla stora semester ställen, många med egna stugor men majoritet som hyr andras.
   Vi Hönö-bor är Gotlandsälskare (även om inget slår västkusten 😉 ) och de flesta brukar ta en vecka eller två på Gotland men hyr då stugor/hus. I år har det nog varit mer än nånsin.

 7. Ser så mysigt ut att det kanske är nästa sommars destination om pandemin lättat. Och ang det så är det fara att ha munskyddet på halsen då där är fullt med virus som du drar upp över munnen, bra att tänka på

Comments are closed.