”PAPPARDELLE KANTARELLE”

.

Igår var det busy lördag (sorry vänner att jag inte hann kika in!) som avslutades med en riktigt mysig middag med vänner hemma hos oss! Mysigt men seeent (varför blir det nästan alltid så?? Somnade typ kl 2….:) och idag så var det en s e g bloggerska som slog upp sina gröna kan jag lova. Då gjorde vi det härligaste man kan göra när man är lite seg – vi åkte till skogen! Till tysta svala vackra granskogen, åh såå himla mysigt det är med såna utflykter. Love it. Vi hade med oss matsäck och korgar för här skulle det ju plockas kantareller också! Iaf Moje var extremt pepp. Nu ska jag hitta kantarellererna som han säger (han lägger ofta till en extra ändelse, så himla SÖT<3)

.

.

Ska vi gå ditåt? Eller kanske hitåt? Förvirrade svampletare haha:)

.

Jag var ju tveksam till svampfynd för jag veet ju att vi aldrig någonsin hittar det där gula guldet so alla andra hittar. Antingen är det för torrt eller för blött eller för tidigt eller för sent! Eller förr mossigt, skogigt, stenigt eller helt enkelt för mycket lövträd. Eller så har någon annan plockat rent redan eller ja något annat. Börjar tro att det där att kantarellerna i skogen är en myt. De finns bara på ICA:)

.

.

.

Över stock och sten gick vi och spanade under stora granar.  Gick i geggamojja och hoppade över bäckar och plurrade i. Men korgarna förblev tomma..

.

.

.

Då åt vi lunch i skogen istället! Eller vi åt i bilen för det var för blött att sitta på sten eller backe  (och vi är ju en sån familj som aldrig har sittunderlägg med oss:) Jag åt en extremt smarrig falafelsallad hur som helst och de andra fick kycklingwraps och plättar med sylt bla

..

..

.

Supermysigt med backluckepicknick ju! Måste vi göra oftare var vi överens om

 

 

.

Så svänga vi förbi Ica Maxi på vägen hem och shoppade kantisar för vi hade ju blivit såå sugna på just det. La dem i en korg bara för att iaf få känna känslan av att fyndat i skogen:)

.

.

.

Har ju hittat världens vackraste godaste pasta från Puclia! Finns i flera färger och fina mönster. Inte billig en underbar. Idag blev det lyxig pappardelle i zebravarianten i svart-vitt.

.

.

.

Voila – krämig kantarellpasta med gremolata klar! Detta var alltså bara sååå gott…

.

.

.

Ni måste testa!

.

.

P A P P A R D E L L E   K A N T A R E L L E

4 portioner

.

Du behöver: 400 gram papardelle,  1 st gul lök, 2 klyfta vitlökklyftor, 2 schalottenlökar, 275 gram kantareller, 1 msk smör,  1 dl vitt vin (torrt franskt använde jag) 1 msk kons kycklingfond, 3 dl vispgrädde, någon tsk maizena, salt och svartpeppar

.

.Gör så här:  Koka upp vatten till pastan. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa kantarellerna och färs dem i en torr panna tills svampvätskan kokat bort. Lägg i en klick smör och tillsätt lök och kantareller i smöret och fräs tills kantareller fått lite yta. Tillsätt vin och låt det puttra upp ordentligt. Sänk värmen något och tillsätt lite maizena, buljong och grädde och låt kantarellsåsen puttra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och blanda pastan med kantarellsåsen. Lägg upp kantarellpastan i djupa tallrikar och toppa med gremolata och riven parmesanost.

.

G R E M O L A T A

.

Du behöver: 1 kruka färsk persilja, 1 klyfta vitlök, 50 gram parmesanost, 3 msk olivolja, 1 st citron, 1 krm salt

.

Gör så här:  Mixa samman persilja, skalad vitlöksklyfta, riven parmesanost, olivolja, rivet citronskal och ½ msk citronsaft till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt.

.

..

Här blir det nu söndagsmys med chips och dip och Partisan på Viaplay!

.

Ha nu en riktigt mysig söndagskväll så ses vi imorgon vänner! (Och TACK för alla goa hälsningar i fredagsinlägget! S å kul att läsa<3)

.

.

KRAM

.

.

.

5 kommentarer till “”PAPPARDELLE KANTARELLE”

  1. Jag får börja med att hålla med de som svarat i det förra inlägget. Bästa bloggen utan tvekan. Du varierar innehållet på ett trevligt sätt. Sen är ju allt så smakfullt så det är en fröjd för ögat.
    Får man fråga om du kan berätta var dagens ”svampplockarkläder” de luxe kommer ifrån? Såå snyggt!

  2. Ha ha – det där med kantareller – jag håller med! Men det beror helt och hållet på mig. När jag var ute med barnen för att plocka så skrek min son på mig ” Mamma du går över kantarellerna”! 🙂

    Tack för en superbra blogg!

  3. Jag gillar idén om att vara ute i skogen och plocka svamp. Jag gjorde det ofta som barn med pappa. Men nu för tiden hittar jag aldrig någon svamp och då tappar jag snabbt sugen. För några år sedan hittade jag falska kantareller och det är det närmsta svamp jag kommit. Förutom alla svampar som jag inte vet vad de är men som säkert är matsvampar.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg