NERJA

.

Nerja, åh det är verkligen allt och lite till. Så fantastiskt vackert och så v ä n l i g t. Gyllene soldränkt pittoresk strandpromenad, låga gamla spanska kritvita byggnader, ringlande smala gator med segel som tak, leende bruna ögon, fantastisk mat och det där vita ljuset från havet som jag älskar  och som bara känns så hemma, precis som i Deauville och på Gotland

.

.

.

Ja jag har hittat ännu en pärla att lägga till på raden! (Sen så är vi ju här med de härligaste personer jag vet också vilket gör sitt till<3)

.

Nu ska en mycket trött och mycket mätt och mycket lycklig jag se ännu ett avsnitt av The Nest här innan det är dags för att sova men vi ses snaaart igen..

.

KRAM

.

.

.

106 kommentarer till “NERJA

 1. This is just beyond belief… 😳 You don’t seem to understand how incredibly stupid, uneducated and irresponsible picture you are giving, as a mother but mostly as a human.

 2. Det enda som påverkar just nu är att det är utegångsförbud på nätterna. Annars betyder nödläget att de autonoma regionerna får bestämma restriktioner själva, tex om lockdown/nedstängning. Vissa regioner har kraftiga restriktioner, Andalusien där Petra är har inte det än så länge, bara det som är bestämt sen tidigare med munskydd, avstånd, stängda nattklubbar osv.

 3. Hej! Varför använder du inte munskydd? Vad jag vet har Spanien krav på detta!!! Har släktingar därnere som bekräftar detta!

  1. Jag har givetvis munskydd överallt jag med, detta var när jag precis rest mig från vår strandplats och det var inte någon i närheten.

  2. Ser ut som det är en otrolig folkmassa på stranden😂 Såå fruktansvärt trött på alla självutnämnda Corona-poliser😝 tar varje tillfälle att hitta fel hos andra. De är ju säkert helt perfekta själva, not!! Skaffa er ett liv

   1. Nej, absolut inte perfekt. Men ser tyvärr inte nödvändigheten i att resa i dessa pandemitider. Vissa saker måste man göra men resa är inte en av dessa just nu.

    1. Men då är det super att du inte reser Lena! Det enda man kan göra är att ta ansvar för sig själv. Andra gör som de själva vill. Om du känner negativa känslor så kan du väl rikta det mot kina, där allt började. Sluta trakassera Petra. Hon är en vuxen människa, hon tar egna beslut.

     Ser ut att vara fantastiskt där borta Petra! Njut!

     1. Härligt att alla får göra som de vill, vilken urbota dum kommentar. När FHM går ut med att man inte skall resa om det inte är absolut nödvändigt. Tråkigt är kanske om de som reser drar hem smittan när de suttit i fullbokade flygplan. Åter igen, resa är inget man måste prioritera nu, att ta sig till jobb och handla mat är lite mer prioriterat.

     2. Sara, jag vill förklara att när vi avstår resor tar vi hänsyn till andra än oss själva likväl. Min exman insjuknade (har testats Coronapositiv) över en natt förra v, han vaknade jättesjuk o helt utan förvarning. Vad hade hänt om han hunnit sätta sig o sin familj på ett trångt plan till Spanien? Hade de bara utsatt sin egen familj för smitta då, el möjligen andra resenärer också?

    2. Är det någonsin nödvändigt att resa? Ser vi långsiktigt är klimatförändringarna ett mycket större hot mot oerhört många fler människor.

     1. Jag håller så mycket med dig, Lena. Det finns så många människor som varken har respekt eller visar ödmjukhet inför den pandemi vi är i.

    3. Det finns inga aktuella reserestriktioner från FHM? Så Petra bryter inte mot några regler..

  1. Ursäkta men det är ett j….a tjat om detta munskydd och resande. Jag är själv i Nerja just nu och det går hur bra som helst. Vi är vuxna och behöver inga pekpinnar ifrån ”experterna”

   1. Nej kanske inte pekpinnar, men det är klart att människor reagerar iom pandemin. De flesta håller sig hemma, men några kan inte låta bli. Jag upplever det mer som en slags tonåring som inte kan ta ett nej, det funkar inte just nu.
    Oavsett fara eller inte så tar man en risk. För sin egna del och för sin familjs del. Jag var precis sjuk i ngn kort förkylning. Det jag tyckte var otäckt med det var att jag fått ngt virus, av någon, FAST jag varit så jäkla noga med allt. Spritat händerna, håller mig mest hemma och gör inga onödiga utsvävningar. Jag var bara glad att det inte var covid 19 denna gång.
    Att då tränga ihop sig på ett flyg och resa, skulle aldrig vara ett alternativ. Vad gör du om personen framför dig nyser? Finns inte så många ställen att ta vägen på. Bara flygplansbordet är en vidrig bakteriefälla, allmänna toaletter, handtag osv. Lätt att missa och handsprit är väl inte ett 100% skydd eg.
    Men självklart, alla gör som de vill, men gnäll inte om människor reagerar på det. Det här är en speciell tid vi lever i nu. Inget man skojar bort.

  2. Haha, precis samma visa som i Frankrike i somras! Besöka butiker, restauranger och stränder verkar inte räknas som att man vistas bland folk. Märkligt!

   1. Håller verkligen med. Hur skulle det se ut om man inte har minst ett par utlandsresor varje år!

    1. Men På riktigt Lena och Pernilla? Har ni inget bättre att lägga tid på?! Varför lägga tid på en blogg somna uppenbarligen inte gillar? Ta era pekpinnar och gör något gott istället. Ta hand om ensamkommande, ta hand om herrelösa katter eller plocka skräp i naturen.
     Det skulle både ni och vi må bra av!

     1. Och min far som ådrog sig corona runt påsk i år och gick bort pga av det inom loppet av en vecka, mest troligt smittad när han hämtade tillbaka en hyrbil i Åre som nån Stockholmare prompt skulle köra dit med, ”för jag gör som jag vill”, skulle ha mått bättre om fler resonerat som Lena och Pernilla gör. Tycker du kan lägga din tid på att sluta reta upp dig på folk som har en åsikt, du har ju tydligen tid och rätt att basunera ut din åsikt. Ta saker på allvar istället, det är inte fel i dessa tider att uttrycka sin oro över vad som händer i världen.

     2. Så bra skrivet Charlotte! Tegnell & regeringen visar upp en slapp attityd mot trängsel i skolor, lokaltrafik & butiker & även resor.De tycker nog att det är bekvämt att vi lynchar & skammar varandra… Det jag kommer att minnas förutom våra höga dödstal, efter pandemin är hur fruktansvärt hatiska vi var mot varandra just när vi behövde varandra som mest….

     3. Håller helt med dig! Helt obegripligt att man lägger tid på att följa en bloggerska man inte gillar. Det är väl dumt om något! 😂

 4. Så härligt med sol och värme! Längtar själv efter att komma iväg. Njut av er resa.
  Stor kram grå Skåne

 5. Jag vet fasen INGEN annan bloggerskan som får ta så mycket obefogad skit som du Petra i ditt kommentarsfält, hur du än gör så gör du fel 🙂 om man nu lägger energi på att läxa upp/kasta skit så sluta läs bloggen. Lägg er tid på något mer givande jag älskar Petras blogg!

  1. Fast är det ändå inte lite kontroversiellt att resa utomlands på sol och bad två ggr mitt i en pandemi..? Det tyder kanske inte på det mest genomtänka omdömet..? Kan det inte tålas att diskuteras ändå?

   1. Men Petra är väl långt ifrån ensam om att resa bort detta höstlov?? Både svenska spa-hotell likväl som charterflygen är fullbokade nu höstlovsveckan. Och det får man ju tycka vad man vill om, ffa så kan man ju själv göra ett annat val. Men låt Petra vara. Det som är riktigt farligt är det hat som sprids i kommentarsfältet på denna blogg…

    1. Har inte påstått att Petra är ensam, och tycker inte att det är hat som sprids här. Ifrågasättande, men inte hat. Alla yrken får ta kritik ibland, så även bloggare. Ibland är det nog befogat att bli ifrågasatt, och att även de tar dig en tankeställare om val de gör i sin yrkesroll. Men, det tycks vara känsligt att inte jämt och ständigt hålla med, försvara och beundra. Lite synd och osunt kan jag tycka…

 6. Vet inte riktigt om det är obefogat. Lyssnar på FHM presskonferens, där trycker man på att vi alla måste ta ansvar. Undvik kollektivtrafik, köpcentrum, andra butiker samt undvik onödigt resande. Smittspridningen ökar i hela världen och vi måste alla tillsammans ta ansvar.

  1. Well said…. ❤️ Min familj bor i närheten av nerja men varken vi eller dem väljer att resa till varandra med anledning av pågående pandemi. Det är rent förfärligt hur egoistiska människor kan vara…. och för er info- spanjorerna uppskattar INTE ert besök🙄

   1. Det tror jag nog att det finns de som gör – tänker på alla i Nerja som lever av turismen och som nog är glada för alla gäster de kan få dessa dagar. Med det sagt så har vi också valt bort resandet i år fast vi längtar till vårt hus i Spanien så att det gör ont i hjärtat. Känns inte rätt helt enkelt.

   2. Jo, de gör ju faktiskt det. Många lever av turism och har drabbats betydligt hårdare än vad vi i Sverige gör. Det går naturligtvis att diskutera om det är rätt eller fel att resa (alltid!), men ni har en oerhört snäv syn på situationen just nu.

 7. Jeg bor i Norge sammen med mine to barn. Barnas far bor i Frankrike. De har ikke sett hverandre siden jul og sånn blir det helt til denne pandemien roer seg. At folk velger å reise på ferie til utlandet nå er for meg helt uforståelig.

 8. Jag kan inte förstå detta. Jag bor i Skåne. Har noga följt nyheterna idag. Läget är allvarligt i stora delar av Sverige och i allra högsta grad i Europa. Att ens tänka på att resa nu….vi tänker på vardagen. Att ständigt hålla avstånd. Detta kommer med all sannolikhet att bli värre….så sorgligt att läsa om denna resa….

  1. Ja man blir chockad och ledsen. Vi kämpar varje dag för att vardagen ska få ihop med arbete och förskola i denna pandemi. Finns inte i tanken att öka risken ännu mer genom att resa! Snälla Petra, du Måste förstå att detta orsakar kommentarer. Jag är genuint nyfiken på hur du kan förvara denna resa? Vad gott för det med sig för dig och din familj som rättfärdigar risken du utsätter andra för genom att resa hit och dit? Jag blir så ledsen. Hade du arbetat inom vården hade du nog förstått att det dör människor varenda dag. Varför varför Varför måste du resa just nu? Du har pengar och kan resa när detta helvete är över. Du har rest innan. Du sitter inte i sjön där du bor. Snälla vakna upp.

 9. Att man ens vill utsätta sina egna barn och sin familj för risken med en
  resa är för mig ofattbart…
  Här hemma i gamla Svedala pusslas det och roddas om för fullt inför en 5-årings kalas till helgen, där släkt och vänner får dela upp sig och inte komma samtidigt, allt för att visa varandra hänsyn i den pandemi som råder. Känns otroligt gott i hjärtat att dra sitt lilla strå till stacken.
  JJ

 10. Vi längtar alla till värmen och solen,att allt ska vara som vanligt. Vi längtar efter nära och kära som vi inte träffat på länge och en kram av dem vi älskar och av vänner. Nu ser det ju inte ut så men om vi alla hjälps åt så kommer nog den dagen. Vill inte kränka någon men kanske inte en resa till solen är det bästa valet just nu…

 11. Åh där är sååå mysigt i Nerja 😍 längtar ner till vår lägenhet. Är där många restauranger öppna på strandpromenaden. Njut av det härliga vädret, här hemma regnar det

 12. I våras när Covid uppdagade sig så kändes det som att vi alla kom närmare varandra och vi ville kämpa åt samma håll dvs att mota bort denna pandemi. Många fick då också lägga ner och lämna sina livsverk många blev uppsagda och permitterade, vi fick inte träffa våra nära och kära och besöka våra sjuka och gamla släktingar men vi kämpade och förstod allvaret. Sjukvården jobbade dygnet runt med att försöka förstå detta virus och ta hand om våra sjuka och meddela dödsfall till släkt och vänner och samtidigt riskera sin egna och familjens hälsa. Sommaren kom och då började folk bli rastlösa några reste utanför landet och tyvärr så trodde många att även Covid tog semester. Efter sommaren började våra ungdomar bli rastlösa och började trängas på barer och vi vuxna blir arga och tycker att dom borde förstå bättre. MEN det värsta är när vuxna, föräldrar och deras barn MÅSTE till vilket pris som helst RESA iväg till sol och värme och om ni blir sjuka då kommer ni att kräva att den personal som slitit under hela denna pandemi och dessutom inte fått tagit semester ska ta hand om er… NI BORDE SKÄMMAS! Ni sprider detta virus över gränserna och är bara så jävla ego…

  1. Klockrent skrivet!
   Vårdpersonalen är hjältar som så många egoister trampar på. MEN tar såklart gärna vård om det skulle behövas. Tummen ner!

 13. Hur kan ni sitta och försvara hennes beteende, att man inte förstår hur viktigt det är att hjälpas åt tillsammans för att minska det här.
  Jag sitter hemma för att dra mitt strå till stacket, men Petra då vad gör du får du fint flöde nu?
  Egoistisk av dig!

 14. So sad to see you as an influencer show irresponsibility to the current recommendations. I understand you wish to create content to your channels by travelling to different parts of Europe several times during the pandemic. But in my eyes this has turned against you. Wearing masks or not doesn’t change the fact that you say it is ok to continue acting like there is no pandemic.

  If all the other people would act like you the beaches you are wondering around would be crowded. But as they are not shows you are one of the people who does not really care about anything else than yourself.

 15. Jag gissar att du Petra kommer att svara på kritiken, i antingen blogginlägg eller direkt i kommentarer. Och jag hoppas då att du kan vara lite ödmjuk inför att ditt beslut är lite kontroversiellt, dvs att flyga på sol och bad-resa mitt i pandemi, som vi alla känt till och försökt hantera i över ett halvår. Det är vanligt att bloggare har svårt att ta till sig kritik, som det ligger nånting i. Det är inte helt givet att man bör nöjesresa i dagsläget, det vet vi alla, även fast det går. Dom allra flesta avstår även, och har så gjort nästa hela året. Hoppas du har med dig det, i dina tankar kring kritiken mot dina val. Allt gott

 16. Hej.

  Jag tillhör en av dem som legat sjuk i Covid 19. Behövde aldrig läggas in på sjukhus, men jag hade ofta kontakt med sjukvården och fick alla möjliga mediciner för att andas lättare och slippa hostan från helvetet.

  Jag var totalt sängliggande i två veckor och jag blödde näsblod, tappade smak och lukt, febertoppar höga som alperna, mardrömmar och även hallucinationer. Magen rasade, huvudvärk, känslan av glasbitar i lungorna, lunginflammation på det, synrubbningar, utslag och ont i hela kroppen. Efter det fick jag jobba hemifrån i 10 veckor.
  Jag är fortfarande trött och att köra ett träningspass (som tidigare) är inte att tänka på och min mage är 6 månader senare fortfarande ett ras. Smaken håller sakta på att komma åter, men jag har fortfarande svårt att äta salt. Jag har fortfarande ont i kroppen och jag har blivit väldigt emotionell (mycket mer än tidigare)

  Detta är ingen jag önskar i hela världen ska behöva gå igenom och jag är innerligt tacksam att jag slapp läggas in. Jag är innerligt tacksam över den fina sjukvård som stöttade mig när jag var sjuk.
  Jag blev sjuk på exakt 7 minuter… satte mig i bilen frisk… 7 minuter senare var jag helt väck och höll inte på att ta mig hem.

  Den har smittan är helvetet och den måste vi alla hjälpas åt att inte sprida den. Hur vi väljer att göra det, får vara upp till var och en, men tänk på att alla Du möter kan vara en person som bär smittan, så även Du.

  B

  1. Oh fy…stackars dig 😪 vilket elände ❤ hoppas snart du är på benen igen.
   Krya på dig!!
   Kramar Åsa

  2. Jag blir helt livrädd när jag läser en sådan här kommentar! Fy så hemsk den här vidriga smittan är. Hoppas att du snart är helt återställd <3
   Så sjukt oansvarigt att åka iväg! Helt obegripligt …

 17. Om man VILL kan man välja att bara umgås med sin egen familj, avstå att umgås med äldre föräldrar, goda vänner. Handla mat på nätet (man måste inte handla på plats på Ica), jobba hemifrån om man KAN. Vi inom vården kan inte det. Man kan välja att INTE resa. Dessa val kan man göra om man är ödmjuk inför det faktum att vi befinner oss mitt i pandemi, att vi måste hjälpas åt. Minimera alla kontakter. Eller så kan man bara tänka på sig själv, och göra precis som du gjort, Petra.

 18. Tack Åsa
  Jag är på benen, men vissa dagar är tyngre än andra och det märks att jag varit sjuk länge.
  Min man sa för ett tag sedan… ”Du kom ut ur det här ilsknare än någonsin”. Så är det nog. Jäklar sjukdom.
  Den slår till som en cobra och sänker den friskaste på några minuter och jag som inte haft en sjukdag på 10 år.

 19. Nej, nu lämnar jag denna blogg som tidigare har inspirerat mig med vacker inredning, snygga kläder och i allmänhet påvisat lite härlig guldkant på tillvaron som jag har uppskattat. Nonstop propaganda för skönhetsingrepp (hur påverkar det våra ungas självkänsla?) och brist på ödmjukhet i en pågående pandemi. Blir inte influerad av det.

 20. Jag förstår att man vill resa, men jag förstår inte varför man inte kan vänta.
  Jag är försiktig av mig. Jag är rädd om mina nära och kära.
  Min personliga åsikt är att alla borde hålla sig i sina egna städer/kvarter i den utsträckning det går. Kan man jobba hemifrån tycker jag att man ska göra det. Jag förstår att alla inte kan jobba hemma. Men jag tror alla förstår -Vi går till jobbet för din skull. Så stanna hemma för våran skull /Sjukvåren. Detta kom i våras, jag trodde detta fortfarande gällde.

 21. Trodde du skämtade om att ni skulle resa iväg. Jag som arbetar inom sjukvården kan inte förstå mig på folk som väljer att resa i dessa tider, om man inte måste förstås. Resa kan man göra när pandemin har upphört nån gång framöver. Alla borde ta sitt ansvar och förhindra smittspridning = sluta resa om man inte är tvungen. Helt oförståeligt att ni åter väljer åka iväg på en nöjesresa i dessa tider.

 22. Har aldrig kommenterat men herregud folket! Sköt er själva och isolera er allt ni kan om ni är rädda eller i riskgrupp.

  Heja er Petra!! Ha en härlig semester!

  Om några år, när pandemin är över, kommer överdödligheten vara densamma världen över oavsett strategi. Många äldre, folk i riskgrupper och några med otur kommer att dö. Sorgligt men sant.

  Men frågan är hur många som kommer att dö som en följd av isolering och kraschad världsekonomi?

  100,000 människor dör varje månad, år efter år efter år i trafiken – hur kan ni med gott samvete köra bil??????
  Ca 1 miljon (mest barn dessutom) dör årligen, år efter år, i lunginflammation – varför stänger vi inte ner världen för det?

  Lev hälsosamt och gör er egen riskbedömning. Sluta vakta på andras val.

  1. Lite naiv kommentar eller..? Att köra bil kan inte jämföras med att lyssna på och följa myndigheters skarpa råd i en pandemi. Det tror jag du inser, man måste kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt… Fantastiskt att du stöttar Petra, men du kanske kan förstå att många andra tycker att valet är märkligt.

   1. Antalet döda i trafiken i världen kan jämföras med antal döda i covid. Om det är dödstal man vill få ner – varför stoppas inte trafiken?

    Ordet pandemi kanske låter farligt, men om dödstalen inte är så höga så kanske det inte är så farligt?

    Tycker det är mer naivt att blint ”lyssna på myndigheter”, och inte tänka själv.

     1. 1,350,000 – så många dör varje år(!!) i trafiken enligt WHO.

      1,170,000 – döda i covid enligt WHO.

      Förklara gärna för mig på vilket vis covid motiverar att världen i princip stänger ner?

      Förstår ni inte att de konsekvenserna kommer bli tiofalt värre än denna relativt odödliga sjukdom?

      Jag avslutar med ett citat:
      ”Whenever you find yourself on the same side as the majority – it is time to pause and reflect”
      -Mark Twain

     2. Och förresten – luftföroreningar orsakar ca 7 miljoner dödsfall per år enligt WHO.
      Låter ju väldigt mycket värre än covid – men inga lock downs för att komma till rätta med det…

    1. Men du kan inte mena allvar!?! :-/
     Du borde ju lyssna på myndigheter för du verkar inte tänka så mycket själv …

  2. Nu tycker jag att man ska ta Covid på allvar men di har absolut en poäng. Över 8 miljoner människor dör av svält varje år.
   De flesta av oss lyfter inte ett finger pga att vi inte är berörda av det. Och kanske också för att det inte är människor vi kan identifiera oss med. Covid drabbar västvärlden allra mest och då läggs enorma resurser på det…

  3. Så fordi millioner av mennesker mister livet tragisk hvert år skal vi ignorere at vi har en dødelig pandemi gående? Hva med å ha flere tanker i hodet samtidig og jobbe forebyggende. For bedre trafikksikkerhet. For vaksiner til alle. For et bedre klima. Òg følge myndighetenes restriksjoner, slik at færrest mulig blir alvorlig syke, og i verste fall dør, av Covid-19.
   Hadde det ikke vært for diverse tiltak og ”lock downs” hadde nok pandemiens dødstall vært mye høyere.

  4. Sara hur tänker du? Dödsfallen du räknar på är ju med en lockdown i många länder. Hur tror du talet skulle se ut utan restriktioner? Förutom att förhindra dödsfall är ju restriktionerna också till för att sjukhusen ska klara ta hand om all värd. Utan restriktoner kan du räkna med att vi står utan sjukhusvård för övriga sjukdomar då all personal antingen är sjuka eller överbelastade med att ta hand om covid-19 sjuka. Antalet döda i trafiken kan du ju inte jämföra med och dessutom görs mycket där för att minska dessa tal också men det är ju en helt annan sak!

  5. I am one of the elderly people. Must I die because of selfish people? I am a mother, a grandmother. Have I served my purpose now?

 23. Jag uppfattade att FHM igår sa att det var ytterst liten chans att bli smittad på ett plan…. givetvis med munskydd, så länge flyget går får man väl resa om man vill,(då får man ju stoppa flyget) även om man är lite försiktig själv…… nu bor ju Petra med vänner inte ens på hotell, tack för din härliga blogg dock!

 24. Jag ligger sjuk i covid-19 nu pga att några idioter tyckte det var en bra idé med en afterwork och sedan gick till jobbet och smittade ner halva kontoret. Jag tycker att man själv får bestämma vilken risk man skall utsätta sig för men utsätter man sig för högre risk än normalt så kan man gott isolera sig ett tag efter tycker jag. Jag har aldrig varit så sjuk som nu och tänker om en del förstod bättre hur allvarligt det här är så kanske man var lite mer försiktig. Vad hände förresten med det tidigare inlägget? Tyckte det var bra då man fick en rätt tydlig bild av hur du ser på Corona/andra personer.

 25. Alla får ju göra som man vill, men för mig är obegripligt att folk reser utomlands i dessa tider……..det är inte värt det om nåt allvarligt händer och ni behöver akutvård på grund av Covid-19 tycker jag.

  1. Intressant med återkommande resonemang att ”alla får göra som man vill” . Jag tror det är mååånga som vill resa, men som ändå inte gör det pga pandemin. Som gärna vill, men avstår…
   Så skulle alla göra som de VILL i denna PANDEMI, och inte lyssna på råden, skulle nog läget se betydligt värre ut…

 26. Så chockad jag blir, att resa dessa tider.. jaaa …detta visar ju hur smart man är. Alla gör som dem vill och vi alla här inne kan ju sluta följa hennes blogg och sluta finansiera hennes reser.
  Tack och hej.

 27. Du framstår egoistisk og reise på tur til Spania nå er usmakelig. Utrolig dårlig forebilde.

 28. Självklart får man göra som man vill. men att man är så korkad att man vill visa upp det när man vet att det skapar en sådan debatt? Du vill verkligen provocera.

 29. Kan man verkligen tänka att ”man får göra som man vill” under en rådande pandemi?
  Att förflytta sig såväl inom som utom landet bör verkligen vara högst betydande. Själv ställde jag in planerad jobbresa till Malmö eftersom smittan är hög där och jag absolut inte vill bli smittad. Blir helt fascinerad att Petra med familj visar så dåligt omdöme att resa nu och dessutom tycks helt obekymrade över risken att bli smittade. Jag tappade lusten att följa vidare i denna blogg som jag hittills uppskattat. Tjing från en som väljer att inte resa.

 30. Till alla er som kommer med pekpinnar:
  Lever ni som ni lär? Tvättar ni händerna ordentligt (dvs i minst 30 sekunder och tvålar in även mellan fingrarna och handryggen), håller ni två meters avstånd JÄMT och hostar ALLTID i armvecket? Jag vet inte var i Sverige ni bor men jag åker kommunalt i Stockholm varje dag och här är det ingen som håller avstånd, folk går rakt på en, hostar rakt ut, kollegor på jobbet tvättar bara händerna med vatten i några sekunder och bussarna är överfulla. SÅÅ trött på svenskars dubbelmoral, jag hoppas att ni läxar upp dessa personer som gör fel här i Sverige också?! Säger ni till direkt om någon inte håller två meters avstånd på Ica? Att läsa era påhopp samtidigt som man har en främlings ansikte upptryckt mot sitt eget på tunnelbanan känns nästan skrattretande… Risken Petra utsätter sig för är minimal i jämförelse.

  1. Ja, det gör jag. Jag tvättar tom händerna igen om jag tagit i något som kommer från butiken och kan ha virus på sig inom en visd tidsram. Får vänligt och bestämt be folk hålla avstånd hela tiden när jag handlar på ica! Är det fler ställen än Stockholm som helt slutat bry sig om avstånd? Jag blir tokig! Det här med att resa nu när Corona ökar överallt är nog inte helt genomtänkt, speciellt inte som influencer. Jag kommer inte resa förrän detta lugnat sig och skulle än mindre gjort det och skyltat med det. Här förlorar du nog tyvärr en del läsare Petra. Hoppas ni får hålla er friska allihop!

  2. Till M: Ja, jag sköter min handhygien exakt så. Är stort sett aldrig i någon affär, bensinmacken ibland. Håller alltid avstånd, och ber dom som inte gör det, att göra det. Skulle aldrig resa någonstans som läget är nu. Menar du att du inte sköter din handhygien så?

   1. Självklart sköter jag min handhygien, det har jag alltid gjort, även innan Corona! Du missar min poäng, det är otroligt många som slarvar med sin handhygien, även i dessa tider! Det är denna dubbelmoral som gör mig arg. Jag var i Grekland i somras (på en ö som inte haft ett enda Corona-fall). När jag vid ett senare tillfälle var på en middag så nämnde jag det, varav en i kvinna i sällskapet reagerade precis som många här och tyckte det var fel. När jag står och tvättar händerna i köket senare på kvällen så kommer samma kvinna och frågar om jag alltid tvättar händerna så noggrant?! Hon menade då på att hon själv just var dålig på det och ojade sig över att man tydligen skulle tvätta sig mellan fingrarna också men att hon aldrig gjorde det…
    Folk blir upprörda över att man reser men kan själva inte sköta sin hygien och det gör mig upprörd!

    1. Att folk inte tvättar händerna enligt rekommendation kan leda till lokala utbrott. När folk reser sprider vi smittan globalt. Försök vända din upprördhet.

     1. Är lokala utbrott bättre? Om man sköter sin handhygien, använder munskydd och håller avstånd när man reser så är risken väldigt liten. Det beror ju helt och hållet på vad man gör på resan. Jag är som sagt upprörd över dubbelmoralen här i Sverige.

  3. M. Det handlar ju inte endast om att ”risken som Petra utsätter sig för är minimal”. Att resa nu innebär att man utsätter andra för risk och att man kan komma att belasta en sjukvård som inte har kapacitet att hjälpa alla. Och ja, M, självklart följer man rekommendationerna om man har något i huvudet.

  4. Men M vad är din lösning då..? Ska alla leva som vanligt och strunta i råd från myndigheter? Exakt vad blir bättre av det? Tror du vården tycker det är en bra idé..? Bara för att Stockholmare tycks vara dåliga på att följa råd, innebär inte det att vi helt ska strunta i råd från myndigheter…

   1. Självklart ska man följa råd, problemet är ju att vi inte gör det i Sverige. Ifrågasätter bara om ni som hoppar på Petra även skäller ut folk här hemma som inte håller två meters avstånd och tvättar händerna ordentligt? Jag har ett flertal gånger bett folk hålla avstånd (borde vara en självklarhet, man ska inte ens behöva säga till) och då upplevt det som att folk tycker man är otrevlig eller konstig. Jag tycker först och främst att ni ska rikta er kritik till hur folk beter sig här i Sverige men det hör jag knappt något ord om… Intressant just att själva resandet är så laddat när vi har en huvudstad där folk beter sig som om Corona inte existerade. Var är upprördheten mot det?

    1. Ja jag säger till ibland, och borde nog göra det oftare. Men, de som har som yrke att influera många många följare borde förstå att det är kontroversiellt att resa just nu, och visa det i sina kanaler (yrket går ut på att sälja och visa upp sitt liv och få oss att köpa saker, glöm inte det) , och därmed gå emot råd som funnits länge. Bara för att det inte är förbjudet, innebär inte det att det är klokt. Många saker är osmart, men fullt tillåtet. Jag hoppas och tror att det var ett svårt beslut för P, och att hon kunde lista ut att kritik skulle komma. En pandemi kräver att vi alla gör detta tillsammans. Som Emma Frans idag skrev, det är hur vi alla agerar nu som avgör om mor/farföräldrar kan träffa barnbarn till jul….

 31. Jag har 5 barn som jag gett min omsorg och kärlek till. Nu vill de alla att jag förhoppningsvis skall leva många år till. Jag tillhör riskgruppen och mina barn har varit så hänsynsfulla och rädda om mig under pan epidemin. Jag gör allt jag kan för att skydda mig men lever med ångest inför eventuell smitta. Min äldsta dotter sa – mamma , jag vet inte hur jag skulle orka leva utan dig.När jag ser och hör att vissa väljer att riskera eventuell smitta , som du och din familj, stannar världen en stund! Det är med stor sorg jag inser att det är människor som ni som är villiga att riskera mitt liv ……… ni måste resa, ni måste fira etc.etc. aldrig mer elsas entourage,

  1. Ångest, Depression, Sorg är ord som kommit med denna pandemi och vi fortsätter leva under dessa ord, allt för att skydda oss själva och andra. Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen…Dom RIKTIGA influencerna är vår sjukvårdspersonal som offrar och offrat så mycket…Det är NI som ska finnas där och ta hand om de som likförbannat lever som att inte Covid finns.

 32. Ja, den som ”är ute och reser” mest är dock Folkhälsomyndigheten. Denna slapphänta och till synes ovetenskapliga hantering (inkluderande avoghet mot munskydd) är alarmerande. Med ca 6 000 döda – hur kan folk känna sig trygga med myndighetens uttalanden? Har svenskarna helt tappat förmågan att ifrågasätta och TÄNKA SJÄLV? Eller har vi alltid varit lika dumma?
  (Ja, jag agerar efter eget (dum)huvud. Mycket försiktigare. Med risk för att ändå drabbas, men då har jag gjort vad jag kunnat för att skydda både mig själv och andra.)
  Till sist: Vi – vanligt folk – är helt oskyldiga till vad som drabbat en hel värld. Låt oss inte vara så hårda mot varandra. Lev väl!

 33. Blir vi mer trygga och klarar pandemin bättre, om vi alla bara lever som vanligt då eller..? Inte lyssnar på myndigheter? Nån mer myndighet du tycker vi ska strunta i? Och TÄNKA SJÄLV?

  1. Jag lever inte som vanligt. Jag skrev ”mycket försiktigare” ( försiktigare än vanligt och försiktigare än vad FHM förespråkar). Alltså: tvärtemot ”som vanligt”!

 34. Totalt omdömeslöst Petra! På riktigt så jäkla onödigt 😞
  Jag är också förbannat trött på denna pandemi men vi måste alla hålla ut och hålla avstånd! Din blogg har tyvärr spårat ur och får iaf inte mej feel good.
  Jättetråkigt, men tooodeloooo, nu avföljer jag dej.

 35. Fy vad trist med dessa diskussioner😔! Hoppas verkligen ni njuter av sol och värme☀️ Här i Mellansverige är det blött och kallt☔️
  Stor kram💕

  1. Ja det kan vi nog vara säkra på att Petra med familj gör – njuter av sol och värme. Inga problem med trängsel heller, alla andra stannar ju hemma och håller avstånd.

  2. Ja, även om resan utlöste en diskussion så kan man ju föra ett mer allmängiligt resonemang utan att gå till personangrepp. Jag tror att Petra och hennes make ser till att hela familjen mår bra både till kropp och själ. Det inkluderar säkert både riskbedömningar och avväganden. (Inget slarvande där inte.) De har det säkert trevligt och kommer hem både glada och med hälsan i behåll! ☀️👒⭐️

 36. För Ann-Sofie och alla andra som skickar 😘🙌 och 👏 till Petra (och andra som laperelli och matplatsen ) och beklagar sig över hur vi i Sverige skammar de som väljer att nöjesresa utomlands till ett land i nationellt nödläge mitt i en pandemi bara för att de kan och får, för er rekommenderar jag att skicka lite kramar och 🙌 till Kim också för det finns såna som skammar bra mycket elakare i andra länder än Sverige när de som kan visar upp hur de fortsätter att göra det för att de kan och får mitt i en pandemi och kallar det en ”humbling experience”…
  ”Kim Kardashian West
  @KimKardashian
  Svarar
  @KimKardashian
  After 2 weeks of multiple health screens and asking everyone to quarantine, I surprised my closest inner circle with a trip to a private island where we could pretend things were normal just for a brief moment in time.”

 37. Nä bättre än så här kan du Petra! Så klart ska vi inte resa i onödan. Jag tycker det mest handlar om att vi visar varandra respekt, det är så många som får betala sjukt högt pris pga undvika smitta. Är själv inom sjukvården o vet att bara för att en är syrra eller läkare behöver det inte innebära att beslut som berör privatlivet inte alltid är supergenomtänkta o smarta… Älskar din blogg o har alltid tyckt om det gör o gett dig pepp! Men det här🙈🙈

 38. Jaha så fick jag mig en känga också! Tycker bara att man kan hålla en vänlig ton härinne. Även jag har åsikter om Covid -19 men det här är inte rätt forum.

  1. Ann-Sofie,
   Inte rätt forum, utveckla tanken till begriplighet.
   Läs Britts omskakande kommentar här ovan, kan inte tänka mig att det finns forum där inte detta tål att ventileras.
   Verkar som det inte landat hos vissa hur allvarlig situationen är.
   Reagerade starkt på din kommentar där du tycker…Fy så trist med dessa diskussioner…
   Långt mera trist med alla sjuka, avlidna, oro, arbetslöshet, ensamhet, företag i konkurs, livsverk som gått om intet etc.
   Listan kan bli hur lång som helst.
   Må diskussionerna leva vidare tills poletten trillar ner hos dem som inte kan tänkas avstå från det man vill, men som man inte borde göra just nu.

 39. Priset för årets egoist går till……… gissa vem?…..houseofphilia, med andra ord PETRA!!!

 40. Ingen vet allt om resan, varför den gjordes, kanske fanns privata skäl. Tänk bredare! Det var ej förbjudet att resa. Man kan lika gärna bli smittad eller smitta i Sverige där respekten för pandemin tycks vara lägre än utomlands. Visst, nog dumt resa över gränserna men som någon annan skrev, man kommer förutom pandemin minnas hatet mot varandra. Döm aldrig om du inte har alla fakta.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg