VARFÖR

.

(Väska och klänning från By Malene Birger)

 

Jag är ju en av oss här i de sk sociala medierna som verkar provocera allra mest och så har det alltid varit sen jag började. Inte för att jag är elak (nej det hoppas jag verkligen att ingen tycker) utan för att jag helt enkelt är jag. Hat och irritation har följt mig genom alla de år jag bloggat. Jag är provokativ och 99% av gångerna, faktiskt, helt omedvetet

 

Jo jag provocerar även i mitt privata liv, jag har alltid varit en sån som människor har åsikter kring och som det snackas om. Ända sen jag var ung. Släkt och arbetskamrater och bekantskaper irriterar sig och det är faktiskt så sorgligt att jag vet faktiskt inte varför egentligen. Jo jag vet att jag är rätt slarvig – ofta kommer jag för sent, kan vara tramsig och säkert även upplevas som nonchig eftersom jag är glömsk. Jag minns inte ofta vad folk heter och har svårt att känna igen ansikten. Men jag ä r inte elak mot någon och jag är inte helt dum i huvudet (jo jag har faktiskt läst några poäng på högskola och jag hade 1,7 på högskoleprovet så helt tom i bollen är jag alltså inte) Men kanske är det så att jag är väldigt nöjd och nöjd och lycklig är inte alltid så uppskattat (det var bättre när jag mådde piss och hamnade i skilsmässa). Människor är ju kanske lite mer likeable om man anar att de är lite missnöjda. Om man själv är missnöjd eller mår lite sämre av olika anledningar. Något man kan sluta upp kring, att prata om jobbiga saker eller sånt man stör sig på.  Dock brukar de där andra lättsinnade och de med humor och de som kanske är lite mer toleranta med andras fel och brister digga mig. Jag vill ju faktiskt bara vara snäll och gillad jag med så klart.

.

Just nu känns det inte jättebra och som om jag liksom gjort något oförlåtligt och rätt  hemskt. Inte slagit mina barn eller så utan att jag har rest utomlands med min familj på höstlovet. Det var ett plötsligt infall, inte helt genomtänkt men det var lagligt och det blev en fantastiskt fin resa. Jag kan inte helt försvara denna resa, många vill att kan ska svara på all kritik. För vad kan jag försvara mig med? Ni vill nog att jag ska skriva ett förlåt och att jag insett att jag nog är en hemsk egoistisk person. Men det tycker jag ju faktiskt inte. Jag tycker inte någon av de som satt på planet igår kväll var vidriga människor. De var ju vanliga familjer, föräldrar och barn som varit en vecka på semester.

.

Alla vet givetvis att det är en pandemi och jag tycker verkligen man måste se till varför man gör saker nu och framförallt h u r man gör saker nu. Jo det är också en sida jag har, jag gillar verkligen inte folkmobbar eller att bara följa med strömmen bara för att. De som inte vill tänka efter själva utan bara älskar gemenskapen i det där med alla vi mot den där eller dem nu. Nu äntligen ska de/dem få höra all mina ilska och frustration! Då protesterar jag och då gör jag kanske tvärtom. Vad provocerar mig? Trump. rasister, män som slår och förnedrar sina barn och sina kvinnor, mobbare osv. Inte en solbränd Perrelli i sin magiska 800 kvm poolvilla.

..

.

.

 

Vad har vi lärt oss av den här förbaskade pandemin? Att det är ett virus, det smittar genom små små droppar och man kan bli jäkligt sjuk. Det gäller att undvika trängsel, nya möten,  folksamlingar. Skydda sig och tvätta sig och sprita sig. Det gäller att absolut inte påfresta sjukvård som är överbelastad om man nu skulle bli riktigt sjuk själv. Att inte sprida smitta om du själv är sjuk och därför stanna hemma vid minsta tecken av förkylning.

.

Jag och vi  i familjen gör allt det. Det vi nu har gjort nu som strider mot dessa allmänna råd är att vi satt i ett flygplan i fyra timmar. Där k a n vi ha blivit smittade av någon som var krasslig, det är helt sant. Alla satt nog och lyssnade efter minsta host som jag. Dock var det väldigt minutiöst noga med allt på SAS-planet.  Ingen servering öht. Alla hade munskydd. Vi fick gå in och ut sektionsvis. Bara besöka toan i absoluta nödfall. Dock är det tydligen så att ventilationen på flygplan fungerar på ett väldigt bra sätt när det gäller virus dvs luften kommer in ovanför huvudet och åker ut vid fötterna vilket kändes rätt bra. Men givetvis kan man blivit smittad ändå. Dock känner jag mig  ganska mycket mer utsatt för smitta på affären, i den allmänna svenska trängseln och inga avstånd eller masker. Men det är jag, alla tycker vi olika.

.

I övrig var vi alltså i Nerja i Andalusien som inte har någon hög smittstatistik nu. Ingen överbelastning på sjukhus. Vi har bara umgåtts med våra vänner och tränat massor – klättrat i berg, kört bootcamp i parken ute, promenerat och spelat paddel nere på utomhusbanorna som låg vid deras hus. Vi har haft våra hyrbilar (som man plockade upp och lämnade på parkering utan mänsklig kontakt) och åkt små turer och varit på öde fantastiska stränder. Jag har inte en enda gång känt mig utsatt eller känt att jag utsatt någon för smittan under veckan . De få spanjorer vi mötte på uteserveringen vid stranden och de man såg på promenaderna hälsade glatt och stämningen var väldigt vänlig överallt. Dock var det givetvis sorgligt att se att så många hotell, restauranger, cafeér, butiker redan hade konkat och stängt, Spanien har det svårt. Det tog givetvis udden av den där vanliga helt obekymrade semesterkänslan. Utegångsförbud efter kl 23 men då låg barnen redan och sov i vårt hus sen många timmar tillbaka.

.

Vi måste alla försöka fokusera på v a r f ö r vi måste göra på vissa sätt och följa lagar och rekommendationer. Som det här med att de lättat på restriktionerna för alla 70+ och att det är så skönt för dem. Det är väl fortfarande lika farligt om de blir smittade så de ska ju inte utsättas? Jag förbjuder mina älskade gamla  föräldrar att träffa någon basta. Det där kan inte jag förstå. Och jag kan inte förstå de influencers som skriver långa inlägg om hur fel det är med alla de som flyger nu. När de själva också går på restauranger och caféer och i butiker och på olika events. Det kanske finns fler anledningar till att de inte kan göra precis som de brukar när det gäller resandet och många har det ju tufft ekonomiskt. När man flyger hit och dit och inte tänker en tanke på exempelvis miljön i vanliga fall så ska plötsligt alla hjälpas åt.. Jag tror inte heller att mina samarbetspartners kommer sluta samarbeta med mig när jag ändå gjort något helt lagligt och inte helt ovanligt (även år 2020)

..

Håll nu avstånd och var rädda om er och tänk på att massa hat och elakheter gör ingenting gott, någonsin

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

103 kommentarer till “VARFÖR

 1. Trist innlegg, med dårlig argumentasjon for det du gjør. Så du synes at vi som dine lesere bare skal reise til utlandet på ferie/semester? Det er helt innenfor? Forstår du ikke at du er en «forbilde» som influenser? Det forplikter å ha en blogg, synes jeg. Mye annet som du skriver om synes jeg er gøy og inspirerende å lese, men akkurat dette med utlandsturer nå, synes jeg ikke er okey.

 2. Jag fattar inte heller varför du blir så hårt kritiserad eftersom det är många fler med dig som rest nu. Det jag kan känna irritation över är att de som reser säger att det inte varit någon trängsel. Vad beror det på? Jo för vi andra som också väldigt gärna hade rest har valt att stanna hemma för att vi stöttar kampen mot den pågående pandemin… Jag drömmer om att resa och ligga i solen med en drink i handen. Men det tycker jag att man snällt får vänta på till vaccinet kommit.
  Det som du med andra som reser visar på är ett egoistiskt tankesätt och det är väl det som får människor att se rött.

  1. Hm jag tänker annorlunda.

   Ekonomin som blir lidande är värre och sätter människor i ännu värre elände.

   Människor är avundsjuka på dig Petra. För att du är snygg, smart och framgångsrik.

   1. Dette stemmer absolutt ikke! Jeg hadde tre reiser bestilt i 2020 og har råd å reise hvor jeg vil, men jeg tar hensyn til andre og spesielt mitt ene barn som har en meget alvorlig lungesykdom…

    1. Håller med. Vi undviker ALLT! Jobbar som läkare har blivit smittad på JOBBET, kan inte träffa någon. Gör som jag fan blir tillsagd. Och att säga att alla andra gör fel…när man gör helt fel…så töntigt. Det handlade alltså om att INTE GÖRA ONÖDIGA RESOR, vad är det som är oklart i det?

   2. Inte ett dugg avundsjuk på nått av hennes & hållet helt med Ida. Tänk om alla skulle göra som hon..

   3. Varför tror alla att de som kritiserar Petra är avundsjuk. Så är inte fallet. Det finns många som har det bättre än Petra men det man retar sig på henne är att hon gärna vill framstå som lite fin och jämför sig med Perelli tex i detta inlägg.
    Hon skriver så jäkla mycket dum och lägger in lite förtäckt skryt inte alls charmigt. Hon tror hon är något hon inte är och det är inte konstigt det irriterar folk.

 3. Så vi som kritiserer deg for det tankeløse du har gjort, å dra til utlandet under en pandemi, gjør det kun fordi vi er sjalu på ”vellykkede og lykkelige” deg? Når du kan si noe så dumt, så virker du ganske ”tom i bollen.”

  1. Lättare att tänka att andra är avundsjuka än att reflektera och analysera sitt beteende och konsekvenserna kring det. Ett poäng på högskoleprovet (som säkert dessutom är ett par år sen du gjorde) säger inget egentligen om din faktiska intelligens.
   Du säger att du är en sån som går mot strömmen och tänker själv.. när köpte du nått som inte alla andra har eller gjorde nått som ingen annan i s k sociala medier gör?
   Jag blir provocerad av dig, men tycker nog egentligen mer synd om dig. Du verkar ängslig och det önskar jag ingen, speciellt inte vid din ålder. All konsumtion, alla ingrepp, all yta, all renovering..
   Men det gör mig provocerad också eftersom du bidrar till så mycket hets och miljöförstorelse. Tänk om du skulle influera för miljömedvetenhet, att vårda och laga, att välja något större före egna tillfälliga behov, att vara trygg i sig själv utan att behöva härma efter och passa in i mallen.
   Det hade varit vänlighet på riktigt, det är snällhet och det skulle nog minska kritiken mot dig.

   1. Men herregud vad gör du här inne på bloggen då??
    Om hon provocerar dig i allt hon gör!?! Finns nog andra bloggar du kan följa i stället eller har du så mycket tid över att du är inne överallt o läser o lägger tid på att kommentera. Läs någon annanstans där du inte blir provocerad så ska du se att du blir en gladare medmänniska!!

   2. Kan verkligen inte förstå varför du läser bloggen och dessutom tar dig tid att kommentera (mycket otrevligt och hårt skrivet) när du är så provocerad?
    Man kan förmedla konstruktiv kritik, men att skriva ner en människa som du gjort här är inte ok! Du borde skämmas!

   3. Jag håller fullkomligt med dig!

    Ja jag läser också bloggen då och då men bara därför köper och injicerar jag mig slaviskt (eller alls). Köper knappt något faktiskt som är med här eftersom det mest är samarbeten och därmed inte trovärdigt, men ibland väljer jag ut någon gobit som jag verkligen gillar, och vissa grejer går ju faktiskt till och med att köpa begagnat. 🙂

    Sen tycker jag det är väldigt tråkigt att företag samarbetar och uppmuntrar dessa typer av beteenden, men det är upp till läsarna att visa det för företagen först och främst.

   4. Håller med dig kunde skrivit det själv. Tittar bara in på bloggen ibland för att bli provocerad och läsa allt dumt hon skriver. Som det där med högskoleprovet säger ju inget men det framhävs ofta. Hon är bara jävligt ängslig

 4. ”Undvik onödiga resor” är väl det som gäller fortfarande. Inte ens på begravningar kan alla, som vill, delta.
  Att andra hörsammar råden är ju bra för dig, för då anser du att det är okej att resa eftersom det är så glest med folk.
  Jag tycker inte att det är okej att resa just nu.

 5. Att man släppt på restriktionerna för 70+ är ju en åtgärd för att man inte får diskriminera grupper på det sättet. Men även för att få bukt med den psykiska ohälsan, som ökat för den gruppen.

  1. Jag tänker att du behöver bli påmind om det inflytande du har på andra, då det också är ditt jobb att påverka bland annat vårt (köp)beteende genom sponsrade inlägg. I dessa tider behöver vi sätta laget före jaget, och ja det är skittrist. Men genom att stanna hemma och minimera sociala kontakter så ger vi också den hårt belastade sjukvårdspersonalen möjlighet till andrum.

   Jag tycker många gör sitt bästa, och hoppas att vi kan se samma uppslutning kring klimatfrågan. Låt 2021 bli ett flygfritt år.

  2. Precis! Och att vi alla, även vi under 70 år, måste ta gemensamt ansvar för att den åldersgruppen inte ska riskera att bli smittade. Inte alltså bara 70+ själva.

 6. Ni har nog utsatts för mindre smitta än alla dem som sprungit runt på köpcentra nu under ledigheten 🙈 i 🇸🇪 En sak att åka till ngt privat och hålla sig för sig själv än åka till ett all-inclusive hotell och festa och leva på som vanligt. Hade gärna själv åkt ner till vår lgh i 🇪🇸 Nu på lovet men svårt att få biljetter och ekonmin ställde till det.

 7. Så bra skrivet Petra! Det finns alltid människor som ska klaga på vad man än gör, så är det för mig med att man ständigt måste förklara sig. Stå på dig. Älskar din blogg har alltid gjort, kommer alltid göra❤️

 8. Anledningen till att det var folktomt är ju för att alla andra offrar sig och låter bli att resa. Utom ni och de andra på planet. Den slutsats man kan dra av det är att ni måste även tycka det är ok att alla andra även i fortsättningen flyger som ni bloggare gör. Vilket då innebär att vi skulle leva på som vanligt. Någon annan slutsats kan man väl inte dra, om det nu inte är så att ni tycker att ni är helt ok att dra nytta av att alla andra oegoistiska personer väljer att inte sprida smittan för att ni ska kunna resa. För självklart sprider den sig med hjälp av personer som tror att de är friska fast de bara är symtomfria…

  1. Det som är lurigt är att symptomen inte smyger sig på, utan verkar snarare slå till pang bom. Så det kan lika gärna vara en själv som är den som smittar andra, likväl som det kan vara tvärtom.
   Även att vi är många som reagerat över din familjs resa Petra, så behöver det inte utesluta att vi gillar din blogg för övrigt.

 9. Så bra skrivet Petra! Förstår mig inte på människor som prompt måste kommentera och ha åsikter om hur andra lever sina liv och vilka val de gör.

  Gläds med dig och din familj att ni verkar haft en härlig resa! Stor kram!

 10. Bra skrivet Petra! Var och en få ta sitt ansvar och du har inte gjort något fel. Elaka och avundsjuka människor måste tydligen alltid göra sin röst hörd, vilket är så tråkigt.

 11. Bra skrivet Petra även om jag själv inte skulle våga resa nu. Själv har jag förfasats sista veckan över hur svenskar beter sig här hemma. Det springs på fester och affärer, precis som förr och DET tycker jag är värre än att befinna sig med sin familj i ett hus i ett område där det just nu verkar tämligen lugnt. Hoppas du orkar fortsätta blogga och bjuda på din otroligt underbara inspiration. Väntar med spänning på att få se resultatet där hemma. Kram på dig 💕

 12. Det var ett tänkvärt inlägg. Ärligt och högst mänskligt att faktiskt inte ett hundra procent rakt av kunna motivera allt man tänker, säger och gör. De flesta gör nog sitt bästa och det räcker en bra bit.

 13. Du är inte alls vidrig Petra. Inget av det du tar upp förtar dock det faktum att det till syvende och sist rör sig om en ganska självisk och osolidarisk handling i en för all prövande tid. På samma sätt som det är osolidariskt och själviskt att i rådande läge till exempel nöjesshoppa i köpcentrum. Att det inte är förbjudet att resa innebär inte att det är helt fritt fram att resa – på samma sätt som att borttagandet av restriktionen för 70+ inte innebär att det är helt fritt fram att träffa äldre-äldre igen. Tänk ett steg längre snälla.

 14. Hej Petra, jag tycker också att vi alla ska få leva som vi vill utan att andra ska lägga sig i… (vilket är ett starkt drag i det svenska samhället). Men och andra sidan avstår väldigt många under pandemin att resa (här i Schweiz är det inte heller förbjudet… men vi hamnar tio dagar i karantän om landet vi reser till har atörre spridning. Och allmänt avråds från resa). Som influencer har du ju till en viss del en förebildsfunktion och det sticker nog många i ögoen, att du åker när de själva avstår. Jag hade åkt men inte lagt upp just detta utan hållt der privat… då hade du sluppit att försvara dig. Kram Sarah

  1. De som är mest korkade här är de som läser en blogg vars influenser man irriterar sig på och har en massa åsikter om. Vad saknas i deras liv? Jag tycker ni har tagit ansvar i ert resande, världen kan inte stå helt stilla. Hoppas ni har laddat sol och energi för vår mörka höst/vinter! Det hade man själv velat ha….

   1. Håller med, håll såna saker för dig själv. Du kan väl oxå behöva semester från ditt jobb.. du finns kvar även om du inte syns på din blogg på en vecka 😉

 15. Personligen undviker jag att resa just nu, precis som människorna i min omgivning, för att minimera risken att få smittan och smitta andra. Nej, det är inte roligt. Inte för någon av oss. Men vi gör det av hänsyn till andra och för att inte belasta sjukvården mer än nödvändigt om det värsta skulle ske. Som influenser är du ett föredöme för andra och signalen du sänder ut nu är tyvärr tråkig.

 16. Jag tror att många mest blir provocerade. Jag älskar din blogg och läser den varje dag. Det är inget som kommer att ändras för att du åker en vecka till Marbella. Däremot blir jag lite ledsen, i sommar hade jag en veckas semester med familjen och jobbade många extra timmar. Redan nu på jobbet ser vi en ökning och står igen i masker som klämmer och svettas i skyddskläder med rädslan att komma hem och smitta familjen. Det är så psykiskt påfrestande att det inte går att beskriva. Jag och mina kollegor har sett människor dö på många olika vis men inget som liknar detta. Utan att ta fram pekpinnar handlar det mer om för mig att jag önskar att jag hade en vecka med familjen eller samvete att resa, och det gör mig helt ärligt avundsjuk. Men som sagt, ingen har rätt att vara elak eller kritisera andras beslut så som du blir kritiserad. Kram

 17. Bra skrivet!! Har väntat på detta inlägg👍 Förstår inte varför du får oförtjänt med skit, blir lika upprörd varje gång. Såå onödigt med tanke på all feelgood du ger. Fick ju skit för att jag skrev att ni skulle njuta av värmen och skickade ett hjärta. Blir själv vansinnigt provocerad av att vissa är så duktiga och aldrig gör fel och dessutom ha mage att skriva till dig på ett otrevligt sätt. Har följt dig i 11 år och kan inte tacka dig nog för alla skratt, all snygg inredning/skönhetsbehandlingar och alla ”Dagens” som du bjudit på🧡 Du är bara bäst!

 18. Alla måste vi hjälpas åt och ta ansvar på bästa sätt för att få STOPP på detta.

  ALLA kan drabbas, alla kan behöva kämpa för sitt liv inne på sjukhus på grund av Covid-19.

  Vår lilla fullfriska pojke har legat inne på sjukhus och kämpat för sitt liv sista veckorna på grund av lifsfarlig sjukdom i följd av Covid……så ju fullfriska barn kan drabbas hårt och behöva ge sitt allt för att leva……vi måste bara få stopp på detta innan nästa barn har kanske inte turen att leva……

 19. Hej Petra, förstår att du blir beklämd av all kritik. Folk är oroliga i en pandemi. Du blir extra drabbad som du skriver. Mycket för att du är kvinna o snygg, enligt mej. Jag har jobbat i kvinnodominerade yrken, finns inget som sticker i folks (andra kvinnors) ögon mer än attraktiva kvinnor. Då börjar man leta fel. Jag är övertygad om att det inte är nått större fel på dej än att du råkar vara en snygg kvinna som bryr sig om sitt utseende! Jag tycker vi tjejer ska hålla ihop, kram på dej/ en sann feminist 😘❤️

  1. Men lägg av, dra inte upp ”vi kvinnor måste hålla ihop” eller ”det är bara för att du är snygg”. Vi kvinnor måste inte alls stötta kvinnor som beter sig tanklöst eller som riskerar att sprida smittan ännu mer.
   Jättebra att du kallar dig feminist Jenny, läs gärna på lite mer om feminism och samhällets strukturer.

 20. Det är ingen vits med att nu komma med ett försvarstal efter resan. Du tycker att du gjorde rätt som reste med din familj medans vi andra som jobbar, framförallt vi inom sjukvården, kämpar dagligen med denna pandemi.
  Jag riktar inte bara kritik till dig som enskild person, utan även till de som försvara din resa .

 21. Halli hallå här nu!! ”Vi” försvarar inte Petras resa, ”vi” är ett gäng härinne som inte gillar att Petra får ta onödigt otrevliga påhopp. Jag håller inte med om att allt Petra gör är rätt och riktigt men vem är jag att dömma? Då skriver jag hellre något snällt och trevligt istället 🧡

 22. Hello Petra,

  just wondering are you really this coldhearted and irresponsible woman you seem through you writings about these travels?
  Is it really so that you don’t understand situations this pandemic is putting people and families in? In Sweden or anywhere else? Because if you do, why on earth would you want to flaunt these trips to people who are suffering from covid-19, has lost loved ones, are nurses in covid wards etc??? Heartless, that what this is, just cold plain heartless. 💔🖤

  1. Nu får du för fan lägga av! Skaffa dig lite perspektiv! Det finns gränser och sådär tilltalar man inte en annan människa.

 23. Men nu får folk skärpa sig i kommentarsfältet! Det här är inte ok! Rena personangrepp är vad det är! Skrämmande hur ”vuxna ” beter sig. Man kan absolut diskutera om det är rätt/fel att resa i dessa tider men gör det på ett vuxet och konstruktivt sätt då. Sluta läs bloggen om ni inte gillar den! Finns säkert andra bloggar som passar er bättre! Börjar tro att det är samma person med olika alias som skriver alla rena elakheter….

  1. Håller med dig! Skärpning på kommentarer, nu räcker det!!! Hur svårt är det att hålla god ton?
   🧡

 24. Hej Petra,

  Jag har läst din blogg länge och älskar den verkligen. Du delar med dig så mycket av ditt liv och inspirerar på sååå många olika sätt, det ska du ha ett stort tack för. Den bilden som jag har om dig som person, som jag har fått genom att läsa dina inlägg är att du är väldigt glad och positiv person med härlig humor, snäll och omtänksam. Att du älskar dina nära och kära, är väldigt mån om dem och gör mycket för dem. Du utstrålar kärlek och vänlighet. Du utrycker dig ALLTID på ett snällt, vänligt och respektfullt sätt, mån om att inte såra, kränka eller nedvärdera andra. Precis så som man ska vara som en medmänniska. Precis så som vi alla ska sträva efter att vara. Det vill jag tacka dig för!
  Skickar massor med kramar till dig och önskar dig all lycka i fortsättningen.

 25. Kanske tycker jag det är lite ”onödigt” att resa just nu men som du säger: man får själv ta ansvar och tänka efter var och en. Du får verkligen ta väldigt mycket onödig kritik. Förstår inte att vi inte alla kan vara snälla och sluta upp i denna tid istället för att hacka på varandra.
  Tack för en fin blogg som jag följer för att jag gillar innehållet 🤗

 26. Dear Petra, you are a creative person. And so some people misunderstand your behave. (And a marketing rule says 33 % people love what you do, 33 % people hate what you do and 33 % are neutral.) Surely some people are jealous of your life, your travels and your work. I’m glad to know you and I’m also lucky to see you and your family lucky and to have a look in your personal life. You are inspiring and that’s good. (I’m also glad to hear of your skin experiences, I also had skin with acne and had never heard of this treatments/possibilities)
  Have a good time.
  Kisses to Sweden.

 27. Heja dig Petra! Alla är olika och med olika sätt att se på hur man ska vara och inte vara.. Det går liksom inte att vara perfekt, man kommer alltid störa någon. Jag följer dig för att du inspirerar mig! Lägg inte energi på de negativa kommentarerna. Det finns många här som inte har behov att kommentera, som är ganska nöjda med att endast inspireras! Jag har aldrig skrivit här och kommer förmodligen inte göra det igen. Men vill visa mitt stöd för dig!

 28. Jag blir så ledsen när jag läser alla hatiska inlägg… Ni som skriver har tappat ert sunda förnuft & empati & skriver inlägg som ni själva inte inser hur elakt formulerade de är för att ni tycker att just er kritik är såå viktig att framföra.. Om ni ser att 30 pers redan skrivit kritiska inlägg, varför skriva ännu ett… Ni borde skämmas! Vi behöver inga moralpoliser eller amatörepideologer.

 29. I dessa tider är det tufft för många på olika sätt pga pandemin. Därför är det nog lätt att provoceras av tex dina inlägg om den ljuvliga höstresan till solen. Tyvärr är det nog en del av en influencers jobb att möta reaktioner av alla de slag. Så även kritik och protester. Personliga påhopp är dock aldrig ok, många som slänger ur sig otäcka saker som inte passar någonstans.

 30. Hörni alla läsare som kommenterar…oavsett vad vi tycker om Petras liv, så läser vi ju bloggen. Antagligen för att vi är nyfikna på hur välbärgade lever, inredning eller mat. Måste vi häva ur oss en massa hätskheter? Varför tycker vi att vi bara måste komma med pekpinnar? I skolans värld har vi stora problem med att eleverna inte kan bete sig på sociala medier. Är det ni mammor som för det beteendet vidare till era barn? Sluta läs bloggar mm om du har svårt att behärska dig och inte vet hur man är en trevlig person, anonymt, på nätet.

 31. Hej Petra! Jag blir inte så provocerad av dig utan jag blir inspirerad. Många blogg-läsare vill bli provocerade dock och tar sig rätten att kritisera (vilket jag tycker är ok) men också döma (inte ok). Vi gillar dig Petra och bli inte ledsen över att så många ska mästra hela tiden, vi väljer själva hur vi vill leva våra liv. Kram

 32. Du skriver att du besökte en plats som har lågt smittotal. Men slår det inte dig att DU/NI kommer från en plats som har anti lockdown strategi och vi har höga smittotal? Allt handlar ju inte ju inte om dig.

 33. Alltså för de flesta av oss som upprörts av din resa, handlar det verkligen INTE om hur du är som person, hur släkt, vänner och arbetskamrater uppfattar dig. Det handlar sannerligen INTE om vad du hade för på poäng på ett högskoleprov eller vilka skönhetsbehandlingar du gör!!!

  Du försöker få det här till att handla om dig, och att det är lite synd om dig för att folk irriterar sig på dig?

  Det handlar inte om dig, utan om att vi är mitt i pandemi, människor dör. Det är ur kontroll. Att vi måste hjälpas åt, minimera ALLA kontakter. Resa skulle bara vara ok i nödfall. Att ALLA tar det här på allvar.

  Du måste förstå att det är provocerande hur vissa människor njuter av lugna, fina turistställen. Som är lugna och behagliga för att MERPARTEN av oss (som tur är) tar vårt ansvar!

  Ja, det hade varit på sin plats att ödmjukt konstatera att ja, vi som kritiserar dig har rätt i hur vi känner. Ja, det var faktiskt egoistiskt av er att åka.

  Och att jämföra med att folk trängs på Ica, köpcentrum och restauranger? Sedan när blev två fel (eller tre eller fyra) fel ett rätt? Hade du gjort dessa saker hade det med all rätt också kunnat kritiseras.

  Vi är MÅNGA som verkligen följer dessa restriktioner. Jag skulle aldrig kritisera dig eller någon annan om jag själv inte levde som jag lär.

  Allt detta är så himla trist, för jag gillar ju din blogg. Jag tycker inte du brukar vara provocerande. Du ger inspiration, och jag gillar de allra flesta inläggen. Men detta med ditt resande, det är för allvarligt helt enkelt.

  1. Vad du gör nu är att betrakta mig som en pryl och inte som en person. Att förminska det jag känner när jag får hat. Att alla dessa hundratals kommentarer som jag fått, och där ganska många verkligen angriper mig som p e r s o n med alla möjliga påhopp, inte handlar om alls om m i g utan bara om det faktum att vi rest. Har du läst kommentarerna? De värsta är inte ens publicerade.

   Jag tycker jag är ödmjuk i mitt inlägg och jag förklarar bara hur vi tänkte nu. Sen är jag ganska övertygad om at de flesta som skriver elaka hälsningar och påhopp inte är helt felfria (att vara taskig är väl bland det värsta en människa kan vara) och även gör val som kanske inte alltid är utmärkta.
   Det är fint att du lever helt efter restriktionerna men alla vi människor göra olika val, både bra och dumma. De flesta av oss är inte felfria Jag förstår att väldigt många tyckte vår resa var ett dåligt val nu och det får man även uttrycka.

   1. Det är trist att du känner dig påhoppad och trängd, och inte riktigt förstått varför. Det får mig verkligen att fundera. Det hade vart rimligt om du gjort en pudel, backat lite, haft respekt för ert kontroversiella val. Men din hantering kring detta blir tyvärr bara trist. Det är inte ok med de som uttrycker sig för hårt här. Men, många har ju rätt sakliga argument och går inte till personangrepp. Men inget tycks påverka dig, och ert val. Det är intressant…

    1. Vad får dig att tro att jag inte förstår i min text? Jag förstår absolut att vår resa skapar irritation och åsikter men jag tycker även att man måste se till vad det är jag egentligen gjort. Hur många som drabbats av mitt val etc, det var det som var viktigt för mig gällande mitt beslut att åka. Hur mycket skada jag har gjort och om jag förtjänar alla dessa hårda påhopp?

     Att ha andra åsikter än mina är alltid tillåtet och ok givetvis men nej jag förstår inte varför människor är elaka och det kommer jag aldrig förstå och det måste jag få uttrycka. Jag måst få skriva vad jag känner också på min blogg.. Jag ogillar verkligen skarpt drev och hat och mobbning och det gäller överallt och alla. När alla gapar i mun på varandra, hetsar och saker helt tappar proportioner. När man skriver samma sak 10-15 ggr. När vissa inte ens försöker vilja förstå vad jag skriver?

     ”Just nu känns det inte jättebra och som om jag liksom gjort något oförlåtligt och rätt hemskt. Inte slagit mina barn eller så utan att jag har rest utomlands med min familj på höstlovet. Det var ett plötsligt infall, inte helt genomtänkt men det var lagligt och det blev en fantastiskt fin resa. Jag kan inte helt försvara denna resa, många vill att kan ska svara på all kritik. För vad kan jag försvara mig med? Ni vill nog att jag ska skriva ett förlåt och att jag insett att jag nog är en hemsk egoistisk person. Men det tycker jag ju faktiskt inte”

     1. Vi får nog bara landa i att vi inte möts här. Det blir en väldigt märklig diskussion, och det märks att det är svårt att hantera… Vi möts inte i detta, men jag önskar dig allt gott.

     2. Men hur många tror du skulle drabbas om många fler gjorde samma val som du? Det är just det, att vissa unnar sig att göra dessa val, hur mycket skada skulle det göra om alla tänkte som du? Det är därför jag tycker du tänker väldigt egoistiskt. Och jag känner inte att du förmedlar någon ödmjukhet. Du bara försvarar dig.
      Vad menar du med att jag förminskar dig till en pryl? Det är klart jag betraktar dig som en person. Jag förminskar heller inte vad du känner när du får hatkommentarer, måste vara mycket jobbigt. Påhopp och hat är aldrig ok. Men det är inte sådana kommentarer jag menar. Utan de sakliga, besvikna, ifrågasättande kommentarerna.
      Jag hade så önskat att du hade bemött det här annorlunda. Att det skulle vara lättare att fortsätta följa din blogg. Så himla, himla synd. Din blogg har varit en avkopplande, trevlig stund dagligen. Fram till nu.

     3. Fast de kommentarer du har fatt ar inte varken hat eller drev. Det ar starka asikter fran dina lasare, som du tjanar pengar pa, som beskriver for dig hur besvikna dom ar pa de val du har gjort. Langt ifran hat.

  2. Bra inlägg, trist att svaret till dig är så onyanserat. Förståelsen verkar inte alls finnas, det är beklagligt…

  3. Så mitt i prick! Fattar inte varför det alltid faller tillbaka på att det är ”synd om P” när folk har en annan åsikt – så har det alltid varit! (Usch nu minns jag ett hemskt inlägg om en allt för ”mångkulturell 6:ejuni firande”…uuuuhuu…det fick folk inte heller tycka annorlunda om.

 34. Hej Petra.
  Här kommer hälsningar från Finland… vi har ju skött pandemin på ett helt annat sätt som vad Sverige gjort…. och har en hel massa mindre smitta/ döda som vad Sverige har. Helt bra så…………………
  MEN!! Min åsikt är att Sverige ändå gjort det bättre! Här kommer en ny nedläggning nu, bland annat krogar får inte vara öppna, en massa restriktioner. Företag går i konkurs eller lägger ner på grund av inga kunder. En massa människor blir utan jobb. En massa företag får verkligen fundera HUR detta skall sluta. Visst är jag rädd för smitta, visst gör jag vad jag kan för att inte bli smittad. Vår dotter var på utbyte i Tyskland hela våren, hon for just före Smittan kom till Europa och kom hem i augusti. Här gick prat om att försäkringar inte täcker om man blir sjuk utomlands och en massa andra skräckhistorier…Tro mig att jag var rädd!!! Men sen igen… jag tror inte denna smitta försvinner. Jag tror vi måste lära oss leva med den. Och samhället MÅSTE börja öppna upp igen, folk måste börja shoppa, resa LEVA igen för vad har vi kvar om vi skall stängas ner igen?? Nej du. RES LEV och gör som du tycker är bäst. DU tar hand om din familj på bästa möjliga sätt, vad andra tycker och gör är deras sak.
  BTW, vilken härlig klänning!
  Ha en riktigt bra dag!

 35. Vi är en familj som älskar att resa, så ofta det ges möjlighet på lov och ledigheter. Många extrapass för att finansiera resorna blir det och såna finns det gott om som sjuksköterska, särskilt nu med det ökade trycket på sjukvården.
  Just nu har vi dock valt bort att resa under en tid . Att resa ska vara något roligt och lustfyllt och så känns det inte under pågående pandemi, av flera orsaker. Att folk skulle tycka man hade hål i huvudet om man reste är faktiskt en av de, det förtar en del av den härliga semesterkänslan …
  För mig personligen får man dock göra som man själv känner så länge man följer direktiven som ges och det har ni ju gjort.
  Under tiden pandemin pågår jobbar jag på och fyller på min reskassa och drömmer om kommande resor , efter detta…Allt har ett slut, även detta och då får vi njuta av att leva livet fullt ut igen med umgänge, resor och kramar! <3

 36. Så fint skrivet av dig Petra. Jag hoppas att vi kan bli mer kärleksfulla mot varandra och om det är något denna pandemi kan lära oss är att vi verkligen behöver gemenskapen och varandra och om möjligt försöka se det högre perspektivet i det hela. Hur elaka kommentarer och mobbing bygger skuld och skam och faktiskt slår hårdast mot oss själva eftersom vi blir något som vi egentligen inte vill vara/är vilket i förlängningen får oss att tycka illa om oss själva och få sämre självkänsla. Hoppas vi kan blir bättre på att vara snälla mot varandra och om vi förmodan inte kan det så kan vi förhoppningsvis göra ett aktivt val och hålla våra åsikter för oss själva. Stor kram till er alla därute! /Susanne

 37. Kan inte låta bli och häpna över hur folk hänger upp sig på att man reser till Spanien… i sverige är det ju i princip inga restriktioner alls vad jag kan se… fullsatta bussar, spårvagnar, tunnelbana, nattklubbar och pubar öppna… köer utan social distans utan för nattklubbar, inga eller väldigt få som har på sig ansiktsmask. I andra länder så har man konstaterat att det är ett luftburet virus…. Medans man i sverige fortsätter och behandlar det som en dropp smitta. Alla borde veta vid det här laget att det är enorma skillnader dessa olika smittovägar. Så alla i sverige borde kanske rannsaka sig själva… i sverige kan man sitta på en buss på väg till jobbet och utsätta sig själv för smitta för att sedan gå till jobb och sprida detta till alla andra. Fast det är så klart det måste vara värre och åka till Spanien, med munskydd på, där även restriktioner verkar vara mycket mer genomtänkt än hur det funkar i sverige…skulle aldrig våga åka till sverige så som hanteringen sker där. Åker alla dagar i veckan hellre till Spanien, där det verkar mycket säkrare än i Sverige just nu 😷

 38. Alltså helt ärligt. Förstår du inte att det inte handlar om ifall du blir sjuk eller inte? Ja, du kommer förmodligen att klara dig utmärkt och ingen av dina läsare kommer att märka av det nämnvärt/bry sig. Men om alla som inte är riskgrupp själva hade betett sig som du, hade stränderna och flygplanen inte varit tomma och smittan hade skett snabbare än vad samhällets resurser klarar av. Och då hade alla, inklusive du och din familj nog inte varit så nonchalanta.
  Med andra ord: Du och din familj har tagit er semester på bekostnad av alla med mer empati, intelligens och vett. Så folk får vara irriterade.

  1. Nej, så enkelspårig som du är nu får man helt enkelt inte vara! Petra har inte gjort något brottsligt men ni beter er som om hon borde fästas vid skampålen på stan. Det räcker nu!

 39. När jag läste att ni skulle till Spanien tänkte jag ops nu lär det bli livat. Jag hann också tänka att det är modigt av dig att skriva det, för jag tror nog allt att du visste att du skulle få en massa kommentarer om det. Du hade lika väl kunnat dra till Spanien i all hemlighet. Modigt av dig tycker jag.
  Det är så lätt att klaga på vad andra gör, jag själv gör inte alls så genomtänkt alla ggr och det måste man förstå att andra heller inte gör.
  Sedan är det ju så att ni influensers kanske skall försöka föregå med gott exempel så gott det går. Ni är också mänskliga såklart men ett inlägg kräver ju lite tanke bakom och en groda spottas inte ut lika lätt som vid ett samtal.

  Lyssnade på radion om hur man skulle tänka med resande. En filosof sa att det handlar inte så mkt om att du kan bli sjuk eller att du kan smitta ngn annan, utan att man skall avstå för att tänka på alla som jobbar i vården.

  Ser fram emot att se er renovering där hemma!

  Ta hand om er!

 40. Titta gärna på fråga doktorn på SVT 1 ni som försvarar Petras beteende. En psykiater diskuterar om varför vissa inte lyssnar och förhåller sig till rekommendationer i samhället.

  1. Då har du inte förstått de som ”försvarar Petras beteende”, jag försvarar inte handlingen för jag tycker också att man kan hålla sig hemma nu. Jag bor och jobbar i Sthlm och har behövt parera horder av turister senaste månaderna – få som håller avstånd. Så jag tycker att resandet bör dras ner på en minimal nivå. Men jag vänder mig helt emot den mobb ni har skapat. Det finns gränser för vad man kan skrika till en person som trots allt inte begått något brottsligt. Ni har framfört er åsikt, många på ett rent hatiskt sätt, ALLA har fattat vad ni tycker så lägg av nu!

 41. Jag har läst din text några gånger nu, och förstår inte riktigt ditt budskap. Man ska göra tvärt om..? Tänka själv? Fundera på varför osv..? Gäller det oss alla, eller bara vissa? Jag läser inte in nån eftertänksamhet eller antydan till andra tankar, kanske lite ånger över det snabba beslutet. Inget om att du funderat och reflekterat och kan förstå att många blir besvikna på ditt val. En sak att du tog ett beslut som gick fort, men nog kunde du och kanske de äldre i din familj listat ut att kritik kommer att komma? Du har ju koll och är smart, skriver du. Om detta är ett återkommande problem, att du ofta provocerat utan att förstå varför, skulle du kunna aktivt jobba på det. Speciellt i egenskap som företagare, där det ibland blir fel, som de flesta andra. Då måste man kunna hantera det på ett rimligt sätt, utan att känslorna helt tar över. Kan inte vara kul att gå genom livet och omedvetet provocera sin omgivning, och kanske såra folk utan mening. Det kan du säkert få hjälp med, om du vill. Eller kanske du trivs med dessa stormar som då och då återkommer…

  1. Jag förstod självklart att jag skulle bli kritiserad av vissa för min resa men faktiskt räknade jag inte med allt hat som kom. Jag förstår inte det och jag tror faktiskt ingen skulle vara oberörd av att få motta allt detta heller.

   Nej jag har tyvärr inget ”budskap” till er och jag vill verkligen inte såra någon.

   1. Okej, som jag skrivit längre upp, jag skulle kunna diskutera vidare men jag märker att vi inte möts, så av respekt för dig och ditt företag (annonsörer, samarbetspartners som kanske läser detta och dina svar) så pausar jag nu. Allt gott i framtiden.

 42. Fy så elaka ni är. Det är faktiskt Petras mänskliga rättighet att resa. Det är ju inte förbjudet och hon har inte skadat någon.

 43. Ditt jobb som influenser är ju att inspirera andra till att göra och köpa samma som dig, det är det ditt jobb går ut på. Då bör man tänka extra noga. Tänk hur många du inspirerat till en utlandsresa. Är det okej ? Behövde du ens lägga upp bilder från er resa? Du måste ju anat om att det skulle vara provocerande då du är medveten om att folk i din omgivning blir provocerad av dig.
  Detta är min första och sista kommentar här och jag kommer sluta följa dig

 44. Jag är förvånad över allt hat som finns men ändå inte. Ohärliga människor finns överallt, men kanske lite extra många här där man kan vara anonym. I Stockholm är alla hotell och spa fullbokade under höstlovet och det går knappt att få bord nånstans på en restaurang. Är det okej? Alla de influencers som är så duktiga och håller sig hemma men tar in på hotell, går på restaurang osv i en stad där smittan totalaccelererar och finns överallt. På IKEA får man knappt en parkering. Är det ens nån skillnad? Petra och hennes familj åker till en privat bostad bortsett från flygresan. Vad jag vet är tunnelbanan helt full med folk i Stockholm.
  Sitter alla stockholmare i karantän i 10 dagar om de åkt tunnelbana?

  1. Vem har sagt att de flesta inte tycker Stockholmare också gör fel….? Skulle det hindra alla att uttrycka sin åsikt. Och nu pratar jag sakliga argument. Inte att spy galla över nån.

   1. Menar du ALLA stockholmare då?!
    De fullbokade hotellen, restaurangerna och Spa som nämns ovan i en kommentar är nog folk från hela vårt avlånga land som har bokat in när det vankas höstlov skulle jag tro.
    JJ

    1. Njae, känner inte någon här i söder som vill åka upp till Stockholm med tanke på er höga smittspridning..

 45. Att vara mänsklig är att fela sägs det. Vad som är rätt eller fel är svårt. Nu bor jag i ett land med mycket striktare restriktioner än ni har i Sverige även om situationen varit bättre här. Jag reser inte nu, det får vänta. Jag vill gärna stöda våra lokala företag och producenter och tänker de behöver pengarna mer just nu. Vi äter inte ute på restauranger men hämtar take away. Men är det fel att resa? Vem är jag att säga vad som är rätt och fel? Visst hajade jag till när jag såg att ni skulle på semesterresa just nu, ”jaha, jaget före laget fenomenet” var min första reaktion. Men skulle jag av en eller annan anledning faktiskt vara tvungen att resa just nu, skulle jag följa alla rekommendationer till punkt och pricka, här hos oss betyder det frivillig karantän vid hemkomst, inte åka lokaltrafik från flygetplatsen etc. Men så kommer vi till en annan del också, det psykiska. Ibland måste man göra saker för sig själv, jag går t.ex på gymmet, men väljer tider när det är högt 2 -3 andra personer på plats. Inte för att jag är så rädd att smittas själv, även om jag såklart hoppas jag inte gör det, men tänk om jag är redan smittad, tänk om jag smittar någon annan? Begränsar mina kontakter så smittspårningen ska vara enklare om jag blir smittad. Nattklubbar får faktiskt vara stängda för min del, alkohol och omdöme brukar inte gå hand i hand. Här har vi stark rekommendation på att använda munskydd i alla affärer och ställen var det är svårt att hålla avstånd, det har blivit det nya normala.

  I speciella situationer är det ännu viktigtare att vi alla visar respekt för andra, om andras hälsa och välmående. Men också hur vi uttrycker oss. Ännu har jag inte träffat på en perfekt människa som aldrig gör fel. Men vi har alla ett val i hur vi uttrycker oss men också ett ansvar i hur vi beter oss. Fortsättningsvis kan jag inte säga vad som är rätt eller fel, men önskar ju såklart att man följer rekommendationerna. Här har vi stark rekommandation på att undvika allt onödigt resande, vart semesterresande hör, vet inte hur det är i Sverige dock.

 46. När människor handlar på ett sätt som är omdömeslöst så blir det provocerade förstås, och har man en blogg så sticker man ju ut hakan dessutom. Det är faktiskt INTE olagligt att resa.
  Alla har sin egen inre moralkompass att följa och den kan se olika ut, men ingen idé att irritera sig, så till dig som gör det- Gör ditt bästa i denna pandemi, lyssna på råden och lägg inte kraft på hatiska kommentarer.

 47. Jag läste något bra och tänkvärt om restriktionerna som varit för 70+. Du ställde dig frågande till att släppa på de restriktionerna. Men det är ju helt rätt. Nu har FHM insett att samma regler ska gälla ALLA. Om folk 20-49 (står det i artikeln) slutar resa, och ränna runt, så ska de vara den bubbla av människor som de äldre SKA kunna vistas säkert med. Varför ska de äldre behöva isolera sig, och alla andra får göra som dom vill. Så har jag tänkt angående min äldre mamma hela tiden, att jag reser INTE, handlar allt, även mat på nätet, umgås inte med andra än dom jag bor med. Kort sagt gör allt jag kan för att hålla mig smittfri. För min mammas skull, och för alla andras.

  1. Tänkvärt, helt rätt i mina öron.
   Det förhållningssättet skulle underlätta och säkert minska smittspridningen.

 48. Om du bara låtit bli att lägga upp bilder från din resa, så skulle jag tycka att detta är ditt personliga, högst privata val och inte olagligt heller som du påpekade. Jag tycker inte att man har rätt då att kritisera mitt i ditt ansikte. Det gör man knappast till folk i sin omgivning som reser, går på fester, går till shoppingscenter. Man får visst ha en åsikt men kanske tar inte steget längre än så IRL. Faktum är att du tjänar pengar på ditt bloggande, varje inlägg vill gärna leda till fler följare och en potentiell större finansiell vinst. Fair enough so far. Med därför tycker jag att du borde ha större ansvar än en privat person för att din blogg är inte din hobby, det är ditt job, ditt företag. De flesta företag försöker visa sitt ansvar i den här pandemin även om det innebär ekonomisk förlust. Försöker vara solidariska för att vi ska ta oss igenom den här krisen tillsammans. Folk har rätt att utrycka sina åsikter. De flesta säger inte det för att de är avundsjuka. Bara faktum att de följer dig bekräftar att du är smart, intelligent, rolig och vacker influencer och det kan ingen ta i ifrån dig. Då får du gärna visa respekt och inte underskatta dina följare genom att vifta med ”avundsjuka” kortet. Jag självklart tar avstånd från alla de otrevliga människor och troll som slår under bältet och pratar inte om saken utan om dig som person.

 49. Vilka trista personer det finns. Jag tycker att du är härligt livsbejakande och det är skönt med människor som tänker själva och inte följer med strömmen. Man behöver inte tycka lika i allt för att ändå följa. Du verkar vara omtänksam och generös som person. Det är ju det viktigaste. Personligen känner jag just nu inte alls för att resa, men var och en gör sina val och på sitt sätt. Ogillar mobbing. Önskar dig en fin helg

  1. Intressant kommentar Anncha. Restriktioner från en myndighet är inte bara goda tips o råd; de ska snarare ses som strikta. Om hela Sveriges befolkning skulle vara ”härliga o livsbejakande människor” som ”går mot strömmen” i denna coronapandemin och inte tar myndigheternas restriktioner på allvar, vad tror du händer då Anncha? 🤔 Givetvis ska vi inte vara elaka…

Comments are closed.