HEMUNDERVISNING – IGEN!

.

Lolo på väg upp till sig och nästa lektion ”on the net”! Jo för nu har ju gymnasiet börjat med distans igen och inga besök i skolan på ett tag.. Himla segt det här ääär, är dock väldigt glad att det är ett par år kvar tills Lolo ska ta studenten! För jag hade inte velat se ännu en deppig student här hemma som inte får göra något av det där spexia studentroliga på hela våren (men det blev ju rätt bra till slut ändå:) Hoppas hoppas att där vaccinet kommer snaart, det verkar ju vara på gång, så att allt kan bli som vanligt igen!

.

.

.

Har pyntat trappräcket med lite lummer (fake ja haha) och papperskulor! Skatterna blev SÅ nöjda (brukar inte pynta hallen mer än juliga blommor och elljusstake) MEN ÅH VAD JULIGT MAMMA!

.

.

.

Måste ju jula till det på andra ställen än man brukar eftersom vårt stora vardagsrum där bakom skjutdörren är KAOS just nu… Hur tänkte jag med att jag skulle göra om det mesta ett par månader innan jul??? Hm. Ny soffa, mattor, fåtölj mm dröjer ju ca 10 veckor plus… Vi får se hur det blir men jag ska ju så klart göra supermegamysig jul för familia ändå! (Även om det blir jul utan tjocka släkten i år, en annorlunda jul är 2020 på flera sätt<3)

.

.

Nu ska jag åka och kika på lite nya mattor! Är det förresten någon som är intresserad av en riktigt stor äkta vacker persisk Nain handknuten i bomull och silke i vackra brun/blå färger i storlek ca 4 x 3 meter så säg till på mailen houseofphilia@hotmail.com. Pris 20 o00 kr (i butiken kostade den över 40 000 kr)

.

Ha nu en fortsatt fin  måndag!

.

.

KRAM

 

.

.

.

Rekommenderade inlägg

50 kommentarer till “HEMUNDERVISNING – IGEN!

 1. Det kommer nog dröja ngt år innan allt är mer vanligt. Men viruset ändrar sig säger de som kan och ngt skydd helt verkar inte finnas för det..tex att antikropparna bara finns ett litet tag. De som får det igen blir drabbade värre osv. Så, som vanligt tror jag aldrig att det blir igen..men jag hoppas ju! 👌

 2. Hej Petra

  Jag har kikat in på din blogg i några år och gillar blandningen av inredning, mode, skönhet mm.

  Vet att du får ”skit” många gånger. Ibland håller jag med och ibland inte, och nu kan inte ens jag hålla mej längre…
  Varför tror du Lolo och många andra måste studera hemma?
  Jo bl.a för att många människor inte kan följa restriktionerna.
  Det ska resas på lov, springas i affärer mm.
  MÅSTE du verkligen åka till Jula och även åka och kolla på en matta??!!!
  Jag är så trött på alla som bara tänker på sig själva!

  Själv har jag inte jobbat på 6 månader för att jag är i riskgrupp och på mitt jobb är jag väldigt utsatt. Vill inget hellre än att börja jobba igen men så länge denna pandemi pågår så går det inte, och det kommer den fortsatta med så länge många inte kan följa restriktionerna.
  Vaccin i all ära,men det är många som inte kommer ta den så så detta kommer hålla på ett bra tag till.
  Bävar för en tredje våg efter jul/nyår!

  Ha en fin Jul

  1. En tanka bara, i all välmening….kan ju iofs inte du svara på kanske 🙂 men jag tänker på din mening att alla inte kommer ta vaccinet? Jag hoppas att ALLA som kan tar det, otroligt egoistiskt annars mot de som faktiskt inte kan eller får! Det är i så fall lika illa som att folk inte följer restriktionerna. Undra om folk kommer ge sig på dessa (vaccin-motståndarna) lika mycket som de gör mot de som går o handlar osv.
   Jag hoppas verkligen vaccinet hjälper så det blir som vanligt igen så människor kan leva upp och bli positiva o glada igen för fy sjutton vad många är hårda och elaka nu förtiden….:(
   Kram E

   1. Jag hålla med dig Elin, hoppas verkligen alla som kan tar vaccinet.
    Tyvärr har jag hört av flera att de inte kommer ta det!

   2. Aldrig i livet att jag kommer att vaccinera mig!! Och ja, det var några hundra som fick Narkolepsi men jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag eller någon i min familj drabbades av en biverkning.

    Jag är väldigt noga med avstånd, handhygien och vi umgås inte med kompisarna. Däremot så tränar jag på gymmet men gör det mitt på dagen när det är jag och fem pers till där. Spritar av alla maskiner och håller avstånd. Och vet ni? Jag gick i affärer idag! Kan ni tänka er?! Men, där var inget folk utan vi var i princip ensamma.

    Man ska inte trängas i affärer men man kan göra det på ett ansvarsfullt sätt. Och ja, jag går på restaurang också. Vi kan inte sluta leva men vi måste leva med restriktionerna. Och ta ansvar.

    1. Katariina, det har inte slagit dig att det är på bekostnad av alla oss andra, som håller oss hemma, som du kan röra dig fritt på gymmet, restauranger o ”i princip ensamma” i butiker? Hur tror du det hade sett ut om alla tänkt som du? 🙄

     Mycket smakfullt pyntat i hallen 🌿 🔔

     1. Det finns ingen anledning att stanna hemma!! Du kan göra mycket men på ett ansvarsfullt sätt! Kom ihåg att vi inte har lock down här i Sverige. Vad innebär det? Jo, att vi kan gå och fika, vi kan handla i affärer! Däremot ska vi inte trängas och inte heller hänga på köpcentrum i flera timmar (har inte sagt att jag gör det) och vi ska inte heller umgås med andra än dem man bor med. Du måste hålla isär begreppen och restriktionerna, varken Löfven eller Tegnell har sagt att vi ska hålla oss hemma i flera månader.

    2. Det är väldigt viktigt att hålla isär känslor och vetenskap, det är är mils skillnad på de studier som man har bedrivit nu under pandemin och långt innan dess när det kommer till forskning på Sars-virus och de kliniska studier som föranledde vaccineringen mot H1N1 viruset, dvs Svininfluensan.
     Det är också viktigt att förstå att samtliga av de som fick allvarliga biverkningar av vaccinet den gången hade en specifik vävnadstyp, alltså en faktor som i kombination med vaccinet hade en mycket olycklig verkan.

     Ingenting är svart eller vitt, men det är viktigt att ta in flera aspekter innan man fattar ett beslut.
     Och ja givetvis ska man få bestämma över sitt eget liv och sin kropp, men ibland finns det tillfällen då man kanske måste sätta sig själv åt sidan och tänka på ett större syfte.
     Iaf om man hoppas på att den vardag man hade innan pandemin, också ska bli vardag igen.

     1. Så svårt att ta det beslutet om vaccin. Tyvärr var det så att de ansvariga för svininfluensan garanterade att det inte skulle bli några biverkningar, precis det som görs nu.
      Min kusins dotter är 24 år och kan varken skaffa familj, studera eller arbeta pga narkolepsin hon ådrog sig efter vaccineringen.
      Hon har berättat om flera personersom fick neurologisk påverkan men inte fick det godkänt som vaccinskada. De klarar inte av att arbeta men får ingen ersättning av staten. En riktig tragedi .

  2. Alltså nu blir jag irriterad. Det måste vara var och ens eget beslut om man vill ta vaccinet! Glömmer inte förra gången med svininfluensan hur man gick på om att det var en solidaritetshandling, att man var en ond människa om man inte vaccinerade sig osv. Vi såg ju hur det gick med narkolepsi som följd. Jag tänker inte lyssna på en förståsigpåare som dig, skäms! Tack och liv blir vi i Sverige inte tvingade, i Kina måste man ta vaccinet om man vill eller inte. *lov.

   1. På samma sött som det är ens eget beslut att vistas i affärer, gym osv. Eller hur? Man ska få avgöra själv vad dom är bäst för dig själv? Det är det du menar?
    🙂

    1. Nej, jag menar att det är upp till var och en och bestämma över sin egen kropp vad man stoppar i den. Ganska rimligt eller hur?! Skulle aldrig få för mig att lyssna på någon annan och offra min hälsa för att någon annan ska vara nöjd, så enkelt är det!

     1. Tycker du har fel där, att vi som kan ska ta vaccinet, detta för att vi ska kunna få till nåt som liknar ”bli som vanligt”. Det var en liten liten procent som fick narkolepsi, tror typ 400 på 6 miljoner vaccinerade. Kan ha fel i siffror men ingen stor del hur dom helst. Så klart jättetråkigt för de drabbade. Men om vi ska komma framåt i samhället och inte dö av leda o tristess o Covid MÅSTE de som kan ta. Så tycker jag.

 3. Svar till Elin:
  Du får tycka vad du vill och jag vad jag vill. Tycker ändå inte att det är en liten liten procent. Dör mig är det 400 för många, stackars stackars drabbade! Deras liv är förstörda. Det jag också vill klargöra är att jag mycket väl kan komma att ta vaccinet men tycker att det är viktigt att man känner sig ok med det och inte påtvingad. Det finns alldeles för många i vårt samhälle som vet så väl hur alla andra ska göra, och tänker inte på att vi alla är olika.

  1. Jag tycker man ska ta reda på så mycket man kan om vaccinet innan man tar ställning. Jag har i nio år följt en familjemedlem som drabbades av narkolepsi till följd av svininfluensavaccinet, där man processar m advokat fortfarande efter 9 (!) år mot myndigheter o läkemedelsförsäkringen för att få ngn slags mänsklig rättvisa 😔

  2. Det handlar om promille. Ca 400 drabbades av narkolepsi av ca 6 milj vaccinerade. Det innebär att ca 0,07 promille drabbades ( vilket så klart är fruktansvärt). Ca 7000 har dött av corona vilket är ca 0,7 promille av sveriges befolkning. Alltså 100 ggr större risk att dö av corona än drabbas narkolepsi, vilket givetvis inte går att säga. Olika sjukdomar och olika vaccin. Men eftersom många hänvisar till narkolepsi……Jag tycker det är viktigt att vaccinera sig. Inte bara för att skydda sig själv utan även för att skydda dem som inte kan vaccinera sig av medicinska skäl.

 4. Vad jag förstått är det så att de som inte tar vaccin får fortsätta leva med begränsningar. Låter trist. Vad väljer du/ni ?

 5. Vad jag förstått är det så att de som inte tar vaccin får fortsätta leva med begränsningar. Låter trist. Vad väljer du/ni ?

 6. Vaccin eller inte..det är frågan. Jag har trista erfarenheter av vaccin. Älskar att det pratas om biverkningar, dock inte vilka biverkningar..
  Vaccin ska man inte ta lätt på. Läs på. Jag tar aldrig säsongsvaccin tex. Säger inget om beprövade men det finns hemska biverkningar av allt. Man kan inte ta lätt på narkolepsi. Fy för dig som skriver, tråkigt för dem. Tänk om det var du?
  Det kommer inte finnas ngt vaccin som klipper covid 19 100% Covid 19 kommer att bli resistent och bli aggressivare. Det är ett NYTT virus.
  Världen säger ifrån..vi lider plötsligt. Fundera ett varv extra..

  1. Tja, vi kan ju alltid bara fortsätta som vi gör nu och låta folk dö till höger och vänster. Det är ju absolut ett alternativ istället för att vara en del av en lösningen.

   1. Det skrev jag ju iof inte. Men det finns mycket pengar och prestige i det här och fort ska det gå.
    Du vill inte reflektera alls, utan bara gapa och svälja?
    Fråga dig själv varför människor blivit motståndare till vaccin. Läs på om vaccinskador och bilda dig en uppfattning iaf.
    Ingen vill fortsätta som vi gör. Men det ska vara jäkligt safe för att jag ska ta det. Vaccin minskar bara risken m tar inte bort möjligheten att bli sjuk iaf.

    1. Jo då Åsa, jag är väldigt påläst. Betydligt mer än vad du är baserat på hur du skriver här. Jag skulle kunna skriva en uppsats med svar på dina raljanta frågor, baserat på forskning och vetenskap, men det här är inte rätt plats. Allt man läser i forum på nätet är inte sant, väldigt lite faktiskt, det hoppas jag ändå du tar med dig när du googlar runt och samlar argument från vaccinationsmotståndare. Försök också föreställa dig en värld utan vaccin, hade du ens levt idag eller kanske dött av någon av alla de oerhört smittsamma och farliga sjukdomar som vi lyckats stävja och utrota?

     1. Fast det har jag ju skrivit, att jag inte är emot väl beprövade vaccin. Men då vet du ju också mycket väl om hur korrupta läkemedelsbolagen är med ”forskning” som även den köps för att få rätt ”resultat”..Forskning bedrivs ju av läkemedelsbolagen som vill tjäna pengar på sina mediciner. Inget läkemedelsbolag vill tex sponsra alternativa vägar…hmmm undrar varför..

      Vi tycker olika och det är bra så.

  2. Att coronaviruset som orsakar Covid-19 kommer bli aggressivare är det väl ändå ingen som tror. Snarare tvärtom, ett virus tjänar ju ingenting på att värdpersonen dör, därför muterar dom oftare till snällare men ibland mer smittsamma former. Vaccin är ju inte heller ett antiviralt läkemedel som ett virus blir resistent mot. Det aktiverar ju immunförsvaret så att det ska bilda antikroppar och t-celler för att känna igen specifika virus/viruskedjor. Detta gör att vaccinet kan vara verksamt mot flera olika muterade coronavirus. Finns inget vaccin som ”klipper” till 100%. Mässlingvaccinet ligger på 93% och vi har ingen mässling i Sverige tack vare att det ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet och så gott som alla vaccineras. De vaccin som tas fram nu mot covid-19 har visat effekt på mellan 90-95%. Så om alla som kan tar vaccinet…🤷🏼‍♀️

 7. Du gör så himla fint, man blir verkligen inspirerad av att besöka din blogg. Gillar dina recept också, gjorde bland annat dina saffransbullar som blev gudomliga. Var har du köpt granslingan som du har runt trappräcket? Kram

  1. Skulle också gärna vilja veta vart du köpt granslingan 🙂 Har dammsugit nätet men har inte hittat nåt fint men denna var super!

 8. Såklart är det upp till var och en men jag hoppas att ett rykte är sant att alla flygbolag kommer att kräva vaccin på sina resenärer så det blir ett stopp nån gång och narkolepsin sägs att det hade dtabbat människan om hon fått svininfluensan……

 9. Hej, Va fint du gjort i hallen! Riktigt juligt.
  Tyvärr tror jag inte vi kommer återgå till det gamla vanliga. Jag tror mask, avstånd och allt annat är här för att stanna, oberoende om det finns vaccin eller inte. Och så tycker jag synd om alla barn och ungdomar som skall gå i skola nu… och växla mellan närstudier och distansstudier. Har en son som distansstuderar nu igen, hela hösten har varit ett hoppas hit och dit. Dom går miste om så mycket. Ha en bra vecka och krama era ungar en gång extra, det är dom värda.

 10. Så fint inlägg med inspirerande text & bilder! Jo, jag är också glad över att min son ”bara” går i tvåan på gymnasiet! Vill ju fira honom såsom jag firade dottern när hon gick ut gymnasiet!

 11. Många som tycker till om.vaccin men gissar att det kommer vara fler flygbolag hotell och kanske tom länder som sätter upp krav att man ska visa att man vaccinerat sig för att Vara välkommen skulle förvåna mig om det inte blev så internationellt. Må gott Cilla

 12. Är väldigt nojig när det gäller både vaccin och penicillin. Det kan bli ”självspelande piano” som en läkare sa. Kommer inte ställa mig först i kön. Håller avstånd och är noga med handtvätt. Biverkningarna kommer vi få se senare. Det var alltför många som fick narkolepsi sist…

  1. Tänk så revolutionerande pencillinet varit för mänskligheten och bekämpandet av sjukdomar! Läkare ska luta sig mot vetenskap i sina uttalande. Det är väl upp till var och en att inte vaccinera sig men då måste man också vara beredd att fortsätta leva som vi gör nu och inte förlita sig på att alla andra vaccinerar sig.

 13. Så fint det blev i hallen. Tavlan är magisk, skulle gärna vilja veta var den kommer ifrån. Har letat runt bland kommentarerna men kan inte hitta att du skrivit om det. Tack på förhand.

 14. Fantastiskt fint, vill också veta vart slingan kommer ifrån 🙂

  Ja gällande vaccinet så finns det ju stor skepsis kring det världen över, igår rapporterade Elisabet Frerot från Frankrike där över 50% är skeptiska till vaccin och precis som i Sverige kommer det vara frivilligt att ta det. Är väl i princip bara Kina och andra diktaturer där folk kan tvingas till att ta det.
  Sen är det väl i princip bara rika länder som kommer ha möjlighet att vaccineras i större utsträckning till att börja med iallafall, finns extremt många länder med delar som inte har möjlighet att ens hantera vaccinet med frysar som håller -70 osv.
  Så det är nog en ganska lång väg kvar innan världen kan få det någorlunda normalt igen för bara i Sverige kommer det ta en mindre evighet att vaccinera alla. Alla som vill då vill säga för många kommer ju välja att inte ta det.

  Usch så trött man är på detta nu, vill umgås och kramas och resa och göra massa skoj, känns som att man förlorat nästan ett år av barnens tid då man man inte får se när de idrottar, kabaréer och annat i skolan är inställt, inget Luciafirande eller annat mys som skapar fina minnen, känns väldigt ledsamt faktiskt. Ändå har vi det så himla bra om man jämför med många..

  Härligt att kika in här är det hur som helst alltid 🙂

 15. Hej Petra! Nu är det lite långt mellan uppdateringarna igen. Hoppas det inte är för att andra har tagit över ditt forum för tråkiga vaccindiskussioner. Det är lite tröttsamt med allt negativt som skrivs efter dina inlägg. Kan du inte stänga av möjligheten att kommentera ett tag? Alla vi som inte känner att vi måste kommentera vad du gör i din vardag, som aldrig kommenterar elakt, som söker andra källor för vaccininformation utan som bara tittar in för lite mysig inspiration skulle känna att det vore så mycket trevligare att besöka din blogg då. Keep on going!

 16. Hej Petra.
  Fint pyntat som alltid. Du är inspiration. Fortsätta med allt fint och bra du gör. Min absoluta favoritblogg och inspiration.
  Jag bläddrar förbi de märkliga kommentarerna som inte hör hemma hos dig.
  Konstigt att en del människor inte förstår att detta är en feelgood blogg.
  Dumheter eller negativa åsikter kanske man kan försöka tygla som vuxen människa alt söka hjälp för.
  Till er som har ett stort behov av att diskutera covid och vaccin rekommenderar jag Twitter.
  Återigen, tack Petra för en fin blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *