LETAR SOFFA & INREDNINGSTANKAR

.

Alltså jag blir gaaalen så mycket fint det finns! Letar just nu ny soffa (sålde ju den ena soffan i. vardagsrummet, Eilersensoffan blir kvar men ska få nya fina överdrag..) och det är ju inte det lättaste at välja om man säger så. Vill gärna satsa på en soffa med kvalité (de lite enklare har vi ju i våra två ”hängarum” vardagsrummet och vill tänka ett varv extra när det gäller det som är modernt. för det är grymt lätt att tycka något är extra snyggt bara för att det är inne! Men är det är verkligen jag? Står jag ut med soffan om 3-4 år eller är den redan daterad då liksom? En sån ”som alla hade 2021″… Man kan ju vara mer uppdaterad med det som är hett nu i detaljer. Ibland är jag så avis på mina föräldrar som är så säkra i vad de tycker är snyggt. Jo det ska var designat (ofta dyrt) men de är liksom tidlösa i sin smak och den blir aldrig omodern. Jag är lite mer flaxig ja (Herregud, jag hade ett helt hem i vit/svart marrakechdesign? Hur tänkte jag där??).

.

Men jag vet saker som jag aaldrig (mer) vill ha och jag vet innerst inne vad jag är extra svag för och vad jag återkommer till! Nej jag gillar inte torkade växter och eterneller och den trenden har jag lätt kunnat stå emot. Jag gillar inte för murrigt och tantigt och inte bruna/orangea/gula väggar – de är här igen  men nope nej jag faller inte dit! Jag gillar inte mörka kök och jag gillar inte heller mörkt trä i överflöd. Var jag inte med på ek-och-svart-skinn-tåget runt år 2000 så är jag inte det nu heller. Jag gillar ju det äldre, det gamla och det där patinerade charmiga. (Får jag välja bara en stilepok av alla så är det nog ändå den gustavianska!) Jag gillar även klassiska Östermalmsvåningar med stora mattor, Svenskt tenn och lyxiga möbler. Har alltid gjort. Sen älskar jag ju det danska, ni vet det där avskalade luftiga tidlösa designade helt uuunderbara. Le Klint, Fritz Hansen och fromgivare som Arne Jacobsen, Hans J. Wegner, Piet Hein, Carl Hansen & Son osv osv. Det tröttnar man minsann inte på. Däremot lite svårare för den finska designen (den som mina föräldrar diggar starkt) som Artek och Alvar Aalto. Gillar inte träslagen bok och björk så hett mycket, nej jag tycker då bättre om det mörka träslagen, i så där lagom mängd.

.

 Nu börjar jag också snegla på det mer kontinentala jag med och märken som B&B Italia och Verner Panton. LYXIGT och lite sjuttiotalsfeeling med låga soffor och tjocka mattor och interiör och detaljer som sticker ut mmm.Tittade tillbaka på lite gamla hemmabilder idag och bla från mitt förra hus (där jag bodde för 15-20 år sedan) och det är ju inte riktigt min stil idag men inte alls så att jag kräks över hur jag hade det hemma? Jag hade inte samma ekonomi då utan gjorde det bästa av det jag hade och det syns liksom. Man kan ju inte köpa en hel stil eller ett helt hem och man ska absolut helst blanda stilar…

.

.Vad gillar jag nu för stil år snart 2021? Vad är egentligen j a g?

.

.

.

Det här var min stil typ år 2002? Det var då min exman och jag köpte det gamla huset på Blåsbo och renoverade precis allt. Jag älskade den där väggfärgen (eller det var en tapet) jag valde till hallen och trappen, det var någon slags rosa/beige/grå. Har tänkt på den så många ggr och när jag tittar på bilden så tycker jag fortfarande om den! Den vill jag ha igen (hade en gustaviansk grå färg där bakom i köket och den gillar jag också fortfarande) Hade jag däremot tittat på en bild från mitt hem runt 1995 – herreeguuud. Lejongulaväggar och bokträ och Philip Stark och kornblå detaljer (very R.O.O.M) Men tillbaka till att välja en ny soffa i modern stil..

..

..

.

Jag typ döör på den här soffan. Den är jättejättedyr men superskön (har provsuttit) och galet snygg. Så har min idol Chrissy Teigen den. Tidlöspoäng 4 av 5 möjliga (Märke B&B Italia)

.

..

.

Fin lite nättare soffa (Från Menu) Vet dock inte om den är skön? Tidlöspoäng 2 av 5

.

.

.

En annan drömsoffa (också B&B Italia) Tufty Time. Skitdyr rent ut sagt så verkligen DRÖMsoffa 5 av 5 tidlöspoäng

.

.

.

Den här soffan har jag alltid gillat! Eller jag har gillat så många interiörbilder från hem där denna finns. Jag som inte ens är superförtjust i skinnsoffor men Ritzy har det där när vi ändå är inne på lyxsoffor (Från Dux) 5 av 5 tidlöspoäng.

..

..

.

Den här soffan är bara s å go! Som en famn skulle den vara. (En kanske lite kort i ryggen famn iofs) Men i ett annat tyg. (Group soffa från SCP) Tidlöspoäng 1 av 5

.

.

Typisk bild på vad som är poppis nu!  Ballt! Men gillar j a g det här? Får för mig att jag gillar den mulliga svängda  soffan (har en snarlik fåtölj som den till höger) men nästa sekund toktveka. Brunt, svart och träigt (och den där kinarestaurangmattan tycker jag ju egentligen är rätt hemsk:) Placera ut möbler och detaljer i en helt vanlig fyrkantigt  svennebananvardagsrum utan spatiösa mått och kringelikrokstuckaturer (ALLT blir rätt snyggt i ett  sånt där rum) Hm. Tidlöspoäng 1 av 5 (Soffa Gubi)

.

.

.

Annan bild på en poppissoffa just nu! (Ligne Roset) Fransk retrosoffa som är så häftig. Tidlöspoäng 3 av 5.

..

.

.

Man kan så klart välja en helt vanlig rak väldigt klassisk soffa till (typ Eilersen) men det vore kul med något häftigare? Ett par saker vet jag iaf och det är att tyget ska inte vara vitt (alltså nej, det gåår inte en gång till) men gärna rätt ljust och neutralt om det inte blir skinn. Sen så ska det vara hyfsat fläcktåligt (lyxsammet som inte tål minsta väta går bort – been there done that med som man säger:) och inte bestå av massa kuddar som måste puffas och ordnas.

.

.

Nu ska jag fortsätta leta soffor här men ha nu en fortsatt fin dag!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

45 kommentarer till “LETAR SOFFA & INREDNINGSTANKAR

 1. Så snyggt med färgglatt!! Blir så glad av det och känns alltid fräscht sen kan resten vara mer stilrent!!

 2. Vet inte hur smidiga dina äldre anhöriga är men (av erfarenhet) vet jag hur svårt det är att ta sig upp ur en låg soffa. Den första soffan du visar må vara en mardröm att kravla sig upp ur. Snygga är dom men men😊

  1. Japp och den är jag verkligen supernöjd med! Så klassisk, stilren, rejäl och inte minst skön. Dock går sammet bort ja haha. Inte så lämpligt i en småbarnsfamilj. Nu blir det manchesteraktigt överdrag i ljust beige tror jag:)

 3. Så spennende å se hva du velge for jeg har akkurat samme dilemma her! Skal ha ny sofa og ELSKER Chrissy Teigen sofaen. Har prøvesittet den selv og den er magisk. Men akkurat med den så tenker jeg at den er litt trendy nå? Føler man ser den i så mange inredningsmagasiner om dagen. Den er jo svindyr så ikke mange som har råd til den, men føler man ser den rett ofte for det. Gleder meg til å se hva du velger, kanskje du kan hjelpe meg med å ta en beslutning 😉

 4. Det blir spännande att se om det är det manchesterliknande tyget (beige med svart smal rand) vi har tittat på. Ofta det tyget som inredningsbutikerna skyltar med.

 5. Roligt med såna här inlägg!! Riktigt bra inspiration, min favorit va Tufty Times:s soffan från B&B Italia 🙂

 6. Mer såna här inlägg! Inspiration blandat med reflektion, så himla kul att läsa (och lite extra kul eftersom jag för inte så längesedan installerade en B&B-Italia-soffa här hemma)

 7. Inredning är det som gör att jag tittar in hos dig. Gillar er stil. Har inte samma budget som dig, men kan inspireras av de miljöer du visar och applicera det på min lilla 20 – tals villa. Själv har jag en Howard soffa. Galet tidlös. Enda felet är att den har dun, vilket gör att den kräver puff och fluff. Så mitt tips är att undvika det! Lycka till med soff valet!

 8. Hej Anneli,

  Visst är det snyggt det tyget! Vi har tittat på Eilersen Great Lift med det tyget i nästan 15 år och inte tröttnat. Kanske slår till en dag…

 9. Snygga!!! Kul inlägg. Jag tror att anledningen att du själv tröttnar så fort på dina stilar är att du kanske aldrig hinner längta efter en möbel utan som nu letar Efter en soffa och sen Kan köpa den. Då blir det ofta inte helt perfekt i längden även om man tror det just då:) i dag görs mer snabba köp. För mina föräldrar tog ett soffköp lång tid. Sedan stod soffan där för alltid. Nyfiken på era rum. Ni har ju två soffor i fil jämte varandra i era rum. Hur används de vid olika tillfällen? Om du inte behöver så många soffor kanske du kan tänka något helt annat nu när ungdomarna fått nytt i källaren. Kommer bli snyggt oavsett vad du väljer! Lycka till!

 10. Har den stor DUX soffa, här snackar vi skön soffa man vill aldrig lämna den. 🙂 Prova sitt i en sån så kommer du aldrig hitta något skönare sen. 🙂 Alla som sitter i den älskar den verkligen, tyvärr finns det inte så praktiska tyger till som är fina.

 11. Detta var ditt mest inspirerande inlägg nånsin! Spännande med dina egna reflektioner angående inredning och din egen stil och smak. Kan du visa fler bilder på ditt gamla hem och skriva ännu mer utförligt om din inredningsresa under de sista 15 åren? 🙂

 12. Den här typen av inlägg – proffsigt, rolig text och din kunskap om inredning kommer till sin rätt! Bästa inlägget ever😃

 13. Titta på italienska Minotti, BB Italia i kvadrat vad gäller kvalitén och finishing detaljerna – prislappen är därefter, men inget man ångrar när man väl fått hem möblerna!

 14. Jag gillat mer saker som är enkla i sin form och det ljusa. Om man får lov att tycka som man vill utan att mågon blir ledsen, så tycker jag att soffor som är bulliga och har en massa små uppdelade sektioner inte är så tilltalande. Mitt öga kräver en mer ”vilsam”
  design. För mycket form och färg blir jag nästan yr av. Det blir för mycket att ta in. Ljust, enkelt med inslag som skänker värme är min grej! Det ska bli jättekul att se vad du väljer!

 15. Vill bara säga att precis sådana här inlägg älskar jag att läsa av dig Petra! Super inspirerande att läsa dina tankar kring inredning.
  Du är verkligen grym!

 16. Hej
  Jag började följa dig när vit/svart, marrakech, Tine K, Day Home och fjärilstavlor var inne. Älskade den stilen då och fick mycket inspiration av dig. Men nu har vi alla gått vidare … God Jul till dig!

 17. Underbart inlägg. Alla sofforna är jättesnygga. Tänker att soffor med massa veck kanske inte är så praktiskt med tanke på allt som samlas där! Tack för inspiration.

 18. Vi har en italiens Furninova sedan flera år. Riktig klassiker är den och syns både i tidningar och i butiker. Går att beställa nytt överdrag till.

 19. Vi har en Flap från Eilersen(340 cm) tillsammans med två Husk fåtöljer från B&B Italia, riktigt fin kombination. Vi har glaspartier från golv till tak med havsutsikt så vi ville ha möbler så att alla kunde prata m varann men eftersom fåtöljerna går att snurra så kan även den som sitter där se på utsikten. I barnens tv-rum har vi Great Lift, så nöjda. När jag skulle beställa ny soffa till barnens rum ville jag ha en Ligne Roset men blev nedröstad här hemma, helt underbar att sitta i är den iaf.

 20. Wow för detta inlägg. Du är min förebild gällande inredning och älskar din inredningsstil. Så spännande att se hur ditt vardagsrum kommer bli. Tack Petra 😍

 21. Fina soffor och miljöer men för mig så känner jag inte att någon av sofforna ger mig den där
  ” krypa upp i soffhörnet och mysa” känslan. Men är det inte en myssoffa utan en mer stilfull soffa att sitta och sippa en fördrink innan middagen i så är det ju bara så rätt. (för mig)

  Kram

 22. Jag har en Dux Fredrik i svart skinn i mitt bibliotek och den är superskön att sitta i och jag tröttnar nog aldrig på den så den kan jag rekommendera. Den står tillsammans med Marcel Breuers stolar Vassily också i svart skinn klassiskt och snyggt.

 23. Gillar du Minotti och B&B Italia så borde du kolla upp Flexform också. (Också Italienskt, samma stil och lyxigt.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *