CHIMICHANGA

.

Igår lagade jag ju Chimichangas till min familia! Har ni ätit Chimichangas? SÅ mumsig mexikansk rätt och som smakar r ä t t. Alltså inte Tacokrydda från Ica. DET kan vara gott också och nej jag har aldrig varit i Mexico men man har ju hört och förstått att det som vi har i våra tacohyllor på affären inte har så mycket att göra med the real stuff. Jag älskar ju som ni kanske vet Carnitas (Ni vet Coca-cola-pulled-prok) och Fish-tacos med friterad torsk, mangosalsa och hemgjorda tortillas… Så Chimichangas då. Och ni ska få receptet  på dessa! Och på Mexikansk ris (magiskt gott) OCH koriandersåsen…

.

.

.

Jag i köket med una cerveza Corona por favor (sååå klart:)

.

.

.

Jo jag fuskade med köpa-tortillas igår. Annars hade det tagit lite för lång tid och jag hade inte den. Men detta blir ju så klart ÄNNU godare med egna. (Lägg en rejäl klick röra på varje tortillabröd)

.

.

C H I M I C H A N G A

6 personer

,

Du behöver: 2 grillade kycklingar, 1 riven vitlöksklyfta, 2 salladslökar, finhackade, 1 kruka koriander, finhackad, 240 g cheddar eller tex-mexost, 1 burk avrunna cocktailtomater Mutto, 1/2 tsk torkad oregano, 1/2 tsk spískummin, 1/2 tsk chilikrydda Anchostyle (eller vanlig chilikrydda), 1 dl salsa (ta din favorit! Jag använde en starkare grön Tomatillo från Ica Maxi ) 1/2 crème fraîche, salt & peppar, 8 stora tortillabröd,

.
.

.

,

.

Rulla ihop på detta vis och lägg med ”skarven” ned i en ugnsfast form med lite olja eller smör i botten. Pensla alla tortillas med ägg blandat med lite vatten och salt. Sätt i ugnen i ca 20 min

.

.

.

K O R I A N D E R  &  J A L A P E N O S Å S

.

Du behöver: 2 jalapenos delade i kvartar, 2 krukor koriander (stjälkar borttagna) 1 dl crème fraîche, 2 vitlöksklyftor, juice från 1 lime, nypa salt, en uns honung.

.

Gör så här: Ha i jalapenos, koriander, crème fraîche, vitlök, limejuic, honung och salt i skålen på en matberedare och kör tills allt är blandat.

.

G U A C A M O L E

.

Du behöver: 4 avocado, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk pressad citron, 0,5 tsk malen koriander, 0,5 tsk spiskummin, salt, peppar
1 tsk olivolja

.

Gör så här: Skrapa ur avocadona med en sked och mosa med gaffel. Blanda den mosade avocadon med en pressad vitlöksklyfta och citronsaft. Smaka av med kryddor och en skvätt olivolja.

.

,.

.

M E X I K A N S K T  R I S

.

Du behöver: 1 msk olivolja 2 vitlöksklyftor, malet 1 lök, tärnad 4 1/2 dl basmatiris burk Muttto passerade tomater 4 1/2 dlgrönsaksbuljong, 1 burk majs, 2 fint skivade  morötter, 1/4 tsk chilipulver 1/4 tsk spis kummin, salt och nymalet svartpeppar, 2 msk hackade färska korianderblad.

.

Gör så här: Värm olivolja i en stor stekpanna på medium värme. Tillsätt vitlök och lök och fräs tills löken har blivit genomskinlig, cirka 2-3 minuter. Rör i ris tills det börjar bli genomskinligt, cirka 2 minuter. Rör i tomatsås och grönsaksbuljong och låt sjuda, ca 2 minuter. Rör i majs, morötter, chilipulver och spiskummin. krydda med salt och peppar efter smak. Koka upp – täck med ett. lock, sänk värmen och puttra tills riset är kokt, cirka 15 minuter. Servera omedelbart och garnera med koriander.

.

.

Lite mer fix och trix med denna Tex-Mex-middag men såååå värt!

.

.

Ha nu en fin fortsättning på lördagen!

.

.

KRAM

.

.

.

 

 

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “CHIMICHANGA

 1. Låter jätte gott, måste provas då koriander är det godaste jag vet!!
  Tips: testa leilas Texas fajitas men skippa grönmögelosten. Det godaste vi vet här hemma ( förutom fish tacos)

 2. Gud va gott, måste göra det nästa helg! Skitsnygga skinnbyxor, var kommer de ifrån? Trevlig kväll!

 3. Så gott! Testade sist att lägga en tjock skiva cheddarost på kycklingröran😋 och friterade istället för att köra ugn ( lite mer meck för de öppnar dig gärna)
  Mums med goda tillbehör måste testa din sås😊
  Kram

 4. Ser gott jättegott ut, gillar när du varvar med lite bra matinspo mellan varven. 🤗

 5. Ser gott ut! men….172 tsk oregano? 😉 Och ”Ha i jalapenos, koriander, crème fraîche, vitlök, limejuice, HONOM och salt” fick mig att fnissa hysteriskt. KAN bero på att jag är extremt trött iofs. Haha! 😀

 6. Ja det är nog tex-mex och inte riktig mexikansk mat. 😂 Chimichanga uppfanns i Arizona på 40 talet. Men äääälskar det och vi har det nästan varje vecka i någon form, veg chilli blir det mycket på vintern. Burritos. Enchiladas. Mmmm. Är redan hungrig nu kl 8 på morgonen!!! Bra idé med ungnen, låter lite mer hälsosamt än att fritera.

Comments are closed.