SEMLA SANDWICH & KNYTBLUS

INNEHÅLLER REKLAM FÖR MODELIN

.

Gillar ni som jag classy kläder!? Med detta menar jag alltså såna där tidlösa plagg som aldrig blir omoderna och som är funkade lika bra år 1975, år 1985 och ja år 2021. I fin kvalité och som känns lite så där ”herrgård”! Ja ni vet vaxade rockar, gummistövlar, manchester, rutigt… Älskar det. Men det får ju inte bli f ö r mycket grevinna, iaf inte sån snipig stel grevinnigt! Utan en lite så dansk cool grevinne-stil funkar bättre. Lite fasanjakt (Vet ni förresten att jag drömmer om att ta jaktlicens? Fågeljakt är alltså det som lockar. Var gift med en inbiten jägare och högvilt är inte min melodi) Jaja och hur som helst, en så länge nöjer jag mig med att köpa lite knytblus i finaste kvalité från Stenströms som finns här. Matchar med knähöga stövlar (Scorett) och svarta skinntights (gamla Malene Birger)

.

.

 

.

Så bling i öronen, love it. Behöver inte vara äkta, Caroline Svedbom gör dessa magiska som finns här

.

.

.

Så från knytblus till glass! Blir lite spretigt inlägg idag denna onsdag men jag köpte ju hem årets stora glassnyhet åt skatterna igår – SEMLASANDWICH! Älskar ju själv semlor. Dessa finns i begränsad upplaga hos glassbilen…

.

.,

.

Så hur smakade Sandwich Semla??? Jag älskar ju vanlig sandwichglass och ja vanliga semlor men detta blev liksom inte så mycket av något det. En lite blek sandwich som nog smakade semligt men mer en artificiell semla. Semlagodis. Hade hoppats på riktigt krämig fluffig gräddglass och kanske mandelmasserippel och mycket kardemumma i ”brödet”! Får bara PP av mig men skatterna tycket full pott 10 poäng och älskade dem så det var ju det viktigaste:)

.

.

.

Däremot kan jag rekommendera denna nyhet hos Hemglass som jag också var tvungen att prova! NU snackar vi! Mumsfillibabba med Punschpralin som glass. PPPPP

.

,

..

Dunkappa Busnel här, mössa Busnel, väska Atp Atelier här

.

Snöigt, soligt och kallt har vi haft idag i Småstaden! Jag har jobbat, tagit en ljuvlig pw och insett att vi inte ska köpa ett hus som vi funderat på att köpa här… Jo vi är lite sugna på att göra något nytt och kul och detta hus hade s å mycket potential men det var det bara f ö r mycket att göra. Galet mycket. Blev liksom för matt:) Hoppas de lyckliga som köper det nu förstår att det ska vara tjärsvartbrunt och inte smuttsgrått och att räcken måste återställas och att det måste inredas ungefär som Ett Hem i Stockholm eller som hemma hos Kitchen & Beyondgrundarna, det var iaf vad jag fantiserade om innan vi släppte huset…

.

,,.

Så planerar jag inför blivande  20-åringens födelsedag på lördag! Tror jag har hittat på ett riktigt bra firande som är litet men ändå festligt och mysigt och som kommer passa även 2021. Yes vi får hoppas att det uppskattas!

,

Ha nu en finfin lill-lördagskväll! Här har vi ätit asiatisk räksallad (Ni ska få receptet om jag inte lagt ut det, vi äter denna sallad flera gånger i månaden – så mums) och nu blir det ett glas vin och popcorn och ännu ett avsnitt av serien Reckoning på Netflix. Rekommenderas , helt galet spännande miniserie

.

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

24 kommentarer till “SEMLA SANDWICH & KNYTBLUS

 1. Det där var riktigt riktig snyggt! Man får vad man betalar för…♥️Äta viltkött verkar bra. Men skjuta passar inte en mes som jag.😂

 2. Huset ni funderade på är fantastiskt!!! Hoppas som du att de som köper det verkligen förvaltar det väl och tar vara på det som är charmen med huset. Det hade varit roligt att se vad du hade kunnat göra med huset.

   1. Nej det var inte jag denna gång kära Anne. Jag ska kalla mig för Åsa K, så vet du att du hackar på rätt Åsa. Det är flera Åsa som skriver här inne. Kan vara bra att veta 🥴

    1. Kommentaren var riktad till Åsa, inte Åsa K. Rätt ska vara rätt. Alla bör f ö vara rädda om sina hjärtan

 3. Tänk när jag såg det där huset tänkte jag på dig 😀 . Vilken potential, för egen del tänker jag nationalromatikstil. Reckoning är verkligen bra, inte så många som tipsar om den. Såg nyss klart Queens Gambit och wow vilken serie! och vilka kläder hon hade, Beth, första gången jag gillat 60-tal.

 4. Så fin du är! Vad är det för läppglans du använder här? Perfekt rosa färg.
  Ha en fin kväll!

 5. Åh, Busnelkappan är såå fin! Förresten, hoppas jag inte missat färgkoden på era nya vackra väggar!! Går in varje dag och kikar, önskar så gärna samma!!!! 🙏🏻😍😍😍

 6. Tack för tips på serie, undra hur många serier och maträtter det finns i mitt liv som kommer från din blogg 🙂

 7. Gud vad jag skulle vilja se er renovera det där! 😍 Tråkigt att ni måste släppa den drömmen för du hade verkligen kunna gjort huset rättvisa!

 8. Det hade varit superroligt att följa er på en renoveringsresa men förstår om ni backar ur. Det tar på krafterna att bygga/renovera och ni bor ju redan så himla fint. Men härligt att drömma lite! Tack för att du delar med dig av drömmen!

 9. Ja det huset blev jag också kär i trots färgen 😂. Budgivningen rusar så jag släppte också taget, så mycket att göra blev också lite matt. Mvh Åsa

 10. Alltså vilket huuuus!! Jag hade verkligen önskat att ni köpte det. Tänk att få se dig göra det till ett drömhus på ditt sätt…hoppas på att du/ni hittar något annat spännande som vi får följa! Tack för världens bästa blogg<3

 11. Ja, vilket maffigt hus! Ett riktigt Philia-hus, hade varit hur häftigt som helst att se det förvandlas från ful ankunge till svan. De som köper detta borde anlita dig som konsult, DET skulle väl vara häftigt! 🙂 Måste fråga dig också om vilket läppstift/lipgloss du har på bilderna, helt perfekt färg!

 12. Jag gillar verkligen kombon knytblus och det lite tuffare rutmönstret! Snyggt på dig som alltid, nu ska jag kolla in det där huset 🙂 Ha en fin lille-lördag!

 13. Helt underbar färg på kappan och väskan! Supersnyggt! Jag köpte ett par LemonJelly regnboots och fullkomligt älskar dom. Så sköna och fantastiskt bra sula. Tack för all inspo, jag blir alltid så glad av att läsa din positiva och peppande rader! Har nu följt dig i 7 år. Ha en fin torsdag snygging! Kramar

 14. Hej. Skulle du kunna lägga ut receptet på asiatiska räksalladen du skriver om. Jag har sökt i ”arkivet” men hittar det inte. Tack på förhand 🙂

 15. Så synd att det inte blev nåt med huset, vilken potential!
  Det hade ju bara varit hur kul som helst att följa de renoveringarna. ❤

 16. Åh Petra, så synd med huset. Jag tycker i och för sig att du bor i det finaste huset redan men så roligt det hade varit att när du tog dig an det.
  Önskar dig en underbar helg:=)

Comments are closed.