JAG SKA TYDLIGEN ÅKA ETT VASAÅk

.

Ni kanske tror att jag deppat ihop här hemma för att typ hundra pers tycker väldigt illa om min nya soffa men jag har faktiskt annat att tänka på!! Som att jag anmält till ett Vasaåk tillsammans med tjejgänget och typ förträngt det? Har inte åkt längd sen man gjorde det med skolan och det väl i mellanstadiet innan det blev sååå töntigt. Så jag nybörjare och hur långt är det till Vasaloppet? Jo sisådär tre veckor. Kan man liksom ens ta sig runt då??? Jo jag kommer dööö. Nu har jag iaf utrustning, alltid något. Herregud

.

 

.

Tänkte at mig en ”tur” men då behövdes det plötsligt visst lite valla. Och det är det några veckors väntetid på… Har inte tiiid. Kan man åka ovallat?? Kan man valla själv?(Inte enligt experten på sportaffären om man var totalt okunnig som jag då) Måste ut ikväll!

.

.

.

Det verkar ju så kull med längd faktiskt! Känns som att. många tjejer börjat gilla det? Jag ska ju åka med riktigt riktigt vältränade brudar (herregud en av dem är ju fitnessdrottningen i Sverige, ni hör ju!) och kommer vara överlägset sämst i det gänget men det kanske finns fler i spåret som är lika usla. Mer vilja än kunskap..Pannben är ju bra och jag har rätt mycket. Har ju ändå fyra barn haha. Min paps lärde mig att allt går bara man vill det så positiv thinking nu!

.

.

Kanske ska ha vadslagning – kommer jag att klara av det??:)

Ni som sitter på kunskap och tips om just längdåkning ni får snäääälla dela med er av dem<3

.

.

Happy fredag nu darlings!

.

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

43 kommentarer till “JAG SKA TYDLIGEN ÅKA ETT VASAÅk

  1. Lycka till! Jag körde tjejvasan 2019 och hade bara åkt tre gånger innan, det gick med ett ordentligt pannben och är lite stolt att jag lyckades placera mig före min mamma som hade flera mil i benen och även åkt loppet två gånger tidigare 🤗

 1. Du kommer å fixa loppet 👍🏻 Jag har fått ett par längdskidor av mannen, det är skinskidor o dom behöver man inte valla.

 2. Underbart ! Vad rolig aktivitet med väninnorna! Och bra att du skakar av dig alla kommentarer för hur du än gör så blir det ”fel”. Handlar du från Lindex så tror ingen att du använder plaggen så vilken tur att du inte köpte soffan på Jysk! Själv älskar jag handgjorda väskor som håller länge & favoritmärke är Louis Vuitton. Gillar inte slit& släng!

 3. Kul! Det kommer du säkert att klara! 🙂 Jag har också skidor som måste vallas, och kan inte göra det själv. Men det finns en slags tejp man kan använda, så du åtminstone får fäste. Utan fäste är det INTE kul att åka 🙂 Finns bl.a. på Stadium.
  Lycka till!

 4. Jag tror det blir för tufft åka hela om du är så ovan. Jag har åkt tjejvasan o halvvasan, räckte gott o väl. Men som tur är kan man bryta när man vill! kolla teknik på youtube (om du i inte kan hitta lärare förstås! ) och lämna in innan för vallning i Mora ! älskar soffan btw:)

 5. Men du har ju skinskidor då behöver du väl inte valla, och vad menar du med ett Vasalopp, finns väl bara ett sånt men det finns ju flera kortare lopp så jag görmodar det är ett sånt du ska åka inte Vasaloppet

 6. Det kommer gå hur bra som helst! Du är ju inte otränad precis, springer väl rätt ofta och så är du så nätt i kroppen. Du kommer att flyga fram i spåret och jag ska heja på dig!😊kram

 7. Tycker också att det ser ut som att du har skidor med skin så du behöver ingen fästvalla 🙂 Du kommer fixa det galant. Lycka till!
  Hälsningar från Majsan

 8. Jag köpte skinsskidor förra året men då gjorde butiken även en slags behandling som skulle hålla en säsong. Tog en kurs med AktivUteliv vid Vedbobacken en lördag och därefter en tur själv. Hade totalt två mil på skidor men fixade Vasaloppet med ett leende på läpparna. Klart att du fixar det!

 9. Du har ju skinskidor, herregud vet du inte ens vad du köpt. Glidvalla kan man lägga på men går utmärkt att åka på skinskidor iaf. Det är ju skinnet som är fästet…

 10. Jag är tränare i längdskidor på en ort halvt närliggande Västerås. Du ser ut att ha skin skidor, men om du ska köra 9 mil är det skönt att ha bra glid också. Det finns filmer på Youtube hur du lägger glidvalla. Annars kan du lämna in t ex på Xxl för hjälp, om butikerna specialiserade på längd har kötid. Ta några privatlektioner, det kommer hjälpa. Annars handlar det främst om att faktiskt lägga tid på att vara på skidorna. Ska du åka 9 mil bör du helst testa åtminstone 1 pass på 4,5h. Lycka till, det här kommer jag följa med glädje och intresse!

 11. Hej!
  Undrar lite över färgen Bea har i sitt rum. Du skrev att den skulle heta Hop Atlantic. Har googlat på den, får upp en hos Nordsjö men det ser inte alls ut som på väggarna i dom dotters rum. Är det verkligen samma?

 12. Vad kul! Klart du ska! Längdåkning är världens bästa träning så ett lopp (vasaåket finns ju med olika distanser) är ju ett perfekt sätt att komma igång! Stick ut med en gång, om du inte åkt på ett tag är det nog balansen som är det jobbigaste och fäste har du ju redan på dina skins. Glidvalla ska du ha sen på ändarna men det kommer vara tillräckligt bra glid nu i början ändå. 😀För att få till fästet när du kör glöm inte vicka på höfterna så du lägger tyngden på en skida i taget (så skinset fäster i snön), använd stavarna men dra med magmusklerna och stretcha höftböjaren när du kommer hem så går det nog bra!

 13. Du är gryyym!! Sååå inspirerande på alla vis! Mat, mode, inredning, familj, resor och skönhet! Bry dig inte om de bittra och tragiska kvinnorna som döljer sig bakom sin dator. Lycka till med Vasaåket! ❤️

 14. Ta en kurs på en timme och få lite tips. Gå med i lokal skidklubb och se om du kan få vallahjälp.
  Skinsskidor är the best!

 15. Kunskap och erfarenhet kan jag inte skicka med dig, men absolut ett lycka till. Snälla, lyssna inte på alla olyckskorpar. Lev nu och njut av livet. Med vilja kommer du långt. Och du, soffan är cool. Stor kram från Pernilla

 16. Heja dig! Du får köpa en precis hur dyr soffa du vill. Du är vuxen och tjänar dina egna pengar. Spärra kommunikationsfältet och börja godkänn kommentarerna. Detta är din arbetsplats ju. Det är inte okej att bli behandlad så på sitt jobb. Gillar en inte det du skriver så kan de ju sluta läsa och så är den saken löst. Kram!

  1. Fast smaken är ju dom baken, man får tycka olika. Vem bestämmer vad man skall ha koll på? Oavsett, jag trodde sådana lopp var inställda i år pga pandemin.

 17. Var ju Ngt giftigt i valla som aldrig bryts ner. Hur mkt finns i dricksvattnet? Skandal att vi inte fått reda på detta tidigare.

 18. Härligt, det kommer vara jobbigt men så skönt då det är gjort 🤣.
  Första gången jag åkte 9 mil sa jag aldrig mer, har åkt åtta gånger till efter det. ✌🏻
  Perfekt väder att träna i nu, värre de år utan snö.

 19. Tjejvasan & Vasaloppet går bara för eliten i år. Men Vasaåket kan vi vanliga motionärer åka, fyra olika lopp finns det 10,30,45 eller 90km. Man kan lätt åka 10 eller 30km otränad. Det är bara några varv i elljusspåret😉 Lycka till! 😊

 20. Du behöver inte valla dina skidor, det är hela grejen med skinskidor….

  Är det tjejvasan? Det fixar du lätt! 3 mil är inte så himla långt faktiskt. Bara staka på i din egen takt och njut!

 21. Min syster åkte tjejvasan tre dagar efter att hon tagit av gipset på lånad skidutrustning. Hon fikade det på 3h. Hon hade av naturliga skäl mest ont efteråt i den handled som varit bruten. Har du en bra grundfysik klarar du det. Kom på att min bror åkte öppet spår med 1 mils åkning innan. Pannbenet och bra grundfysik kommer du långt på.

 22. jag förmodar att du inte tänker åka 9 mil helt otränad. Fixar det säkert men du mår nog inte så bra efteråt. Jag rekommenderar inte att åka med skinskidor. Jag åkte 9 mil utan och 4,5 mil med skins…. även fast jag fått hjälp med att preparera skinnet även då uppe på själva skinnet att lägga på massor av glid… så är det så mycket trögare än att åka med traditionella.

 23. Tøyser du,Petra? Har du aldri gått på ski med barna dine? Man glider i glisonen for å få god gli ( også på felleski som du har kjøpt) men i festesonen har du jo skin/ fell så da skal du jo ikke smøre…. På vanlige ski smører du i festesonen ellers kommer du ikke fremover…

 24. Det är nog glidvallan du behöver, för till fäste har du skins. Glidvallan är lika viktig enligt mig. Samt att det skyddar belaget.
  Vasaåket finns från 10 km till 90 km. 10 km fixar du lätt, likaså 30km. Sen finns 45 km och 90 km. Vasaloppet är 90 km men det kan bli tufft för dig.

  Men lycka till vilken distans det nu blir!

 25. Jag önskar att folk kunde ta sitt förnuft och inte komma hit!! Vi har det redan sååå tufft med alla turister som vill hit och få ”frisk luft”.

 26. Heja dig❤️! Det kommer gå hur bra som helst, det fixar du. Superfin soffa, så härlig att sitta i. Kram till dig Petra från Petra🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *