VÅRMIDDAG & NY LAMPA

.

Middagen igår är serverad! Och klockan var 19 och det var ljuust ute och kvällssolen sken in genom spröjsade gamla fönster. Gaah, det är ju bara så underbart, blir helt toklycklig av det där vårljuset..

.

.

.

Så här har vi ju nya matrumslampan! Som krävdes en elektriker att få upp, ja jisses vilken omständigt plockepinhistoria… Så tänk på det om ni vill ha samma – ball, kul, snygg och underbart sken med denna lampa  men den kräver en transformator och ett ”vanligt tak” (vilket vi råkar ha just i matsalen, kök och Trulles rum. Annars är det vävspänt överallt och där kan man inte få upp denna) Dansk design för Luceplan och heter Stohastic för den som undrar! Finns lite överallt (Ja just det vår dimmer var tvungen att bytas, också) och min är beställd från utlandet och tog 8 veckor att få hem… (Haha, ja det var också en historia – hittade Stohastic i Nederländerna för halva priset och blev eld och lågor! Wow vilket tjän! KLICKELIKLICK. Grejen var bara det att det vara JU bara ”bollarna som kom” i det paketet, själva lampan ingick (självklart) inte. Fiollåda blev jag liksom när jag lönlöst rafsade runt i kartongen efter något elektriskt. Bara att beställa resten också för totalt samma summa som i alla andra länder:)

.

.

.

Honey  och jag körde lite hemmadate med massa goda charkisar och ostar efter att barnen ätit mmm Detta äter vi inte så ofta men när vi gör det går helst vi all in (Brillat Savarinost med fikonmarmelad är en favvo-ostkombo)

.

.

.

GOTT rosé drack vi så detta är ett tips!

.

.

..

M Y S, alltså känslan här inne i matsalen efter renoveringen är verkligen så där soft och skön. Har dock inte hittat våra nya matsalsstolar än men letar… Bordet komme jag (nog) inte byta ut för det är s å bra. Klassiskt, snyggt, tidlöst, dunderkvalité (finns inte ett märke) och supertåligt och kan bli ordentligt långt med två iläggsskivor (Från Carl Hansen & son)

.

..

Nu – fixa en snabb grön smoothie till lunch (Magen kurrar!)

.

Ha nu en fab måndag!

.

.

KRAM
.

.

.

Rekommenderade inlägg

20 kommentarer till “VÅRMIDDAG & NY LAMPA

 1. Hej Petra! Så fint! Kan du tipsa om dina nya, svarta gardinstänger? Måste byta våra fruktansvärt fula Ikea stänger omedelbart…… Tack för en mysig blogg!

 2. Vilken härlig middag och så vackert allt ser ut.!
  Tycker du har fått det så fint med gardinerna och vanliga hederliga gardinstänger. Ombonat, varmt och mysigt.
  Stolar tycker jag är viktigt är att de både är snygga och sköna att sitta i, så jag förstår att det tar tid. Men de du har nu är ju urfina och passar verkligen in.
  Denna tyckte jag va snygg, men kanske blir lite för kontorskänsla?

  https://cached-images.bonnier.news/bnl01/standard-article/cbf972ac-1084-4a75-a30e-adc02634d815/90424994-411e-49f2-8ae6-7642d7f4ca00/annan/0/original.jpg

 3. Åå så himla fint! Lampan var supersnygg! Den fina mattan under bordet- var är den ifrån? 🌸🌼🌿💛

 4. Du har det jättefint hemma och verkar vara en väldigt härlig och positiv person! Har följt dig i många år men måste få fråga: funderar du alls över hållbart leverne? Som influencer tänker jag att du har ett enormt ansvar och det börjar kännas väldigt omodernt att köra på och köpa nytt som bloggen i mångt och mycket handlar om. Skulle kännas lite mer i tiden att tex behålla så dyra, fina och funktionella stolar. Jag förstår att detta är ditt levebröd men tror att du också påverkas av samtiden och samhällsfrågor? Vore intressant höra din åsikt i frågan i något inlägg.

  1. Jag upplever det som att Petra absolut inte randomshoppar, utan när hon byter ut inredning så är det väl genomtänkta inköp. Det som byts ut verkar säljas och ngon annan får glädje av det.
   Jag tycker det är långt värre med människor som shoppar en hel del massa skit rent ut sagt. Sådant som du inte valt med omsorg, som är billigt och kastas när det går sönder eller hamnar i en låda i garaget som blir mer och mer fullt av tillfälliga, lustfyllda köp. Det är inte bra för vår miljötänk.

   Jag märker själv, när jag köper något som kostar lite mer, något jag funderat på en längre tid, så både betyder det mer för mig, jag är räddare om det och det blir i 10 fall av 10 kvar hos mig. Eller så säljer jag det vidare om känslan förändras.

   Hur tänker du i miljö och samhälle? Vore intressant att höra.
   Allt gott!

 5. Säljer du PH-lampan som hängde över bordet innan? Jag kan vara intresserad iaf.

 6. Tycker du ska byta dessa stolar faktiskt!🤗inte värt att få ont i ryggen. Satsa på något mjukare och ergonomiskare.

  1. Absolut inte, tycker de är jättesköna. Har dem i och för sig i köket och inte i matsalen. I matsalen sitter man ofta längre tid så kanske känns det efter några timmar….

  2. Jag har Y-stolen i vit 0502 tillsammans med Asplunds bord Bermuda. Vi är så nöjda med stolarna och tycker inte att man får ont efter långsittning.

  3. Verkligen inte! Var också orolig över det men stolarna är såå sköna att sitta i! Och man kan sitta många timmar i dem.

  4. Enligt mig den oskönaste stolen jag någonsin suttit i. Går inte sitta skönt på något sätt. Så överhypad. Men smaken är ju som baken 😉

 7. Tack Sanna för svar 🙂 Jag har provsuttit dem och tycker de är sköna. Vilken variant har du om man får fråga ;)?

Comments are closed.