PIONER & DÅLIGA TÄNDER

INNEHÅLLER REKLAM FÖR MODELIN

.

Årets första pioner – check!!! Yes jag blev bara så happy när jag snubblade på stora fångar favvoblommannere på. torget, trots att de var ja min sagt knoppiga haha. Men jag har snittat noga och ställt i ljummet vatten i fönstret så jag hoppas på att de slår ut fort! Gärna till imorgon då det ju är VALBORG och h u r snabbt har inte tiden gått denna vår??? Men underbart så klart att det är välkommen sköna maj osv trots att det inte blir något avancerat Valborgfirande i år. Vi ska på kalas på lördag och ha kalas på söndag så det känns som det liksom räcker med firande:)

..

.

.

Vad har jag gjort mer idag då? Jo jag har bla varit hos käftis! Men OJ SÅ SKOJ…. Verkligen! Gnisslar visst tänder på nätterna och har därmed typ slitit ner dem och fått sneda tänder osv osv?? Ja håhå så kul , inga hål fortfarande men nedslitna tänder.. Måste ju så klart fixas pronto och alternativ blev då 1 Tandställning i en mindre evighet för kostnad 52 000 kr… 2 Laga och lappa + betskena 20 000 kr.. 3 Laga lite mindre + betskena 13 000 kr…. Finns det någon som gillar tandläkare btw? Måste ju vara det mest otacksamma jobbet någonsin eller hur, det och parkeringsvakter;) ( SÅ trista utgifter!)

.

..

.

Gillar ni också min söta stickade top med strassknappar? Finns här!

.

.

Nu ska jag planera morgondagens middag här för gottgott ska vi så klart äta! Men frågan är bara vad? Några braiga förslag på smarrig vårig meny???

.

.

KRAM

.

.

21 kommentarer till “PIONER & DÅLIGA TÄNDER

 1. Varför skulle tandläkare vara otacksamt?! Visst, har man otur kan det bli galet dyrt, borde absolut ingå i vår vanliga sjukvård så alla kan gå regelbundet! Älskar att gå dit och bli ompysslad, sen får man ju jobba lite själv också, men det gör jag gladeligen!
  Sen kan jag ju tycka att om du älskar att ”rätta till och piffa” övriga delar av din kropp, med div alternativ så tycker jag nog att du ska ge munhälsan en piff också, om det nu behövs! Så värt det!

 2. Härliga pioner! Undrar lite vad Trulle hade för kostym på sin student? Färgkod och märke hade varit toppen! Har en grabb som tar studenten i juni. Han gillar verkligen Trulles outfit. Tar gärna info om skor, slips också om du har det! Ha det fint och tack för all inspo! 🌷🌷🌷

 3. Det där med dina tänder lät himla ologiskt. Tänder blir inte sneda för att de slits ner. Tänderna flyttar sig framåt i tandbågen allt eftersom vi åldras, resultatet blir att det mer trångt i fronten. Tänderna kanske börjar överlappa lite. Kanske kan detta upplevas som att tänderna verkar sneda. Men det händer som sagt de flesta med åldern.

  Och varför ska de lappas och lagas om du inte har karies. Har du frakturerat tänder för att du pressat tänder menar du? En bettskena verkar du ju behöva. Men det andra, varför tandställning och varför lappa och laga? Låter jätte konstigt.

  Jag tror inte de försöker lura dig, utan snarare att du kanske missuppfattat lite? Men boka tid för bettskena till att börja med, kostar ca 5000 kr.

 4. Har också haft problem med tandgnisslande, fel bett och haft tandställning två gånger om osv. Läste en intressant artikel igår där någon expert skrev att man ska strunta i allt sånt där. Enda som hjälper är att sova med stängd mun och sluta andas med öppen mun. Testat muntejp nu. Så bra. Ger på sikt ett avslappnat bett som blir rätt med tungan, mer avslappnat osv. Kolla på medvetenandning.se där står om bla ifall man drar ut tänder för att få mer plats eller korrigerar bättet för mkt så blir det ännu värre.

 5. Tycker du ska gå till annan tdl för second opinion! Hör dej för med vänner var de går! Låter som att din tdl vet att du har cash…. Patienter är rätt oskyddade i tandvården faktiskt!!! Be om remiss till specialist!

 6. Hej! Jag har haft samma problem! Valde Invisalign tandställning i över- och underkäke, efter 6 mån perfekta tandrader och vågar le igen! Har nu nattskenor i 3 år, fungerar som bettskenor. 50tusen men värt varenda öre trots modest ekonomi! Kör, du kommer inte att ångra dig! Kram och glad Valborg!

 7. Skölj knopparna under vatten o plocka bort en del av bladen så hjälper du pionerna att snabbare slå ut. Pioner vill ha kallt vatten. Lycka till!

 8. Ja tandläkare är dyrt men varför reagerar du inte på kostnaderna för diverse skönhetsbehandlingar du gör? Förstår inte riktigt resonemanget 🙂

  1. Förstår du inte skillnaden på något man måste göra, som borde vara basal hälsa, och något man vill göra som skönhetsbehandlingar? Petra har uppenbarligen råd men det är det alldeles för många i Sverige som inte har. Tandvård är en klassfråga och det borde det inte vara.

 9. Högkostnadsskyddet skyddar dock mot höga kostnader, upp till 3000 kronor måste man betala själv. Därefter täcker högkostnadsskyddet femtio procent av kostnaderna upp till 15000 kronor och åttio procent av kostnaderna över 15000 kronor. Har man ändå inte råd kan man få hjälp med en avbetalningsplan. Som influencer och bloggare kanske man kan få till ett samarbete med privat klinik :).

 10. Usch, tandläkare… det värsta som finns…
  Men dina pioner! WOW!!
  Berätta gärna om du får dom att slå ut för det lyckas jag aldrig med… vill gärna ha tips i så fall att du lyckas hahahha. Dock är ju pioner fina som knoppar också så… Ha en glad Valborg!

 11. Tandläkaren uppskattar jag verkligen 🙂 risiga gaddar vill jag inte ha när jag blir gammal. Men parkeringsvakter….uuuahhhhh…På kort tid har jag dragit på mig 2 böter. Den ena då markören visade fel ställe, det var en platå upp, framgick INTE i appen. Bot på 900..Då blir man sur när man har betalt och tyckt att jag gjort rätt för mig. Den andra var i garaget till köpcentrumet där vi bor. Har man P-skiva använder man det. Jag glömde skivjäveln..bot på 500 kr..
  Men hur kan det ens få vara så? Stod i 45 minuter, använt p-skiva i 3 år, glömmer den 1 gång . Lätt hänt om du är spridd för stunden. Okej om jag stått hela dagen el flera dygn, men 45 min där du inte ens kan betala med pengar? Alla har p-skiva.
  Alltså båda överklagade jag, men icke.
  Sen har jag haft tur också. Östermalm, p-vakternas högkvarter, där kan man snurra i flera timmar, vet säkert du också. Ska jag dit startar jag med minst 1 h extra till parkeringsletande. Till slut ställde jag mig bara på ett ställa i ren desperation, visade sig vara plats för beskickningsfordon hahha. Den boten törs jag inte ens tänka på vart den hade landat. Klarade mig. En annan gång på stoppförbud när jag letat i 1 h efter parkering. Sen hamnar man så jäkla långt bort från platsen man skulle besöka efter allt snurrande och enkelriktat hahha att jag behöver google maps för att hitta tillbaka.

  Hoppas du hittar något som passar för dina gaddar. Men, hur har det blivit så illa? Var det länge sedan du var hos tandis?
  Skulle ta en second opinion om jag var du. Gick på ngt erbjudande en gång. Koll och airblow eller vad det var för ngt till kanonpris. enligt den tandläkaren hade jag 8 hål som behövde lagas!!! Nu visste jag att jag inte hade det då jag nyligen varit på koll hos tandläkaren..så det finns verkligen alla sorter i den branschen med.

  1. Visst är det irriterande med parkeringsböter, men ofta är det ju man själv som gjort fel. I ditt första fall kanske inte, men så klart i andra. Svårt att överklaga då.

 12. Hm, måste man peta hål på allt Petra säger?! Om hon berättar om personliga saker som ett tandläkarbesök vad är det att ifrågasätta och dissikera … det blir så tråkig stämning. Jag har lärt mig att även om jag tror mig veta bättre än andra så blir det oftast bättre att inget säga.

  1. Håller såå med dig Mia! Tyvärr ingen annan blogg jag läser som Petras med såå mycket påhopp och dumma kommentarer. Håll igen med trista kommentarer.

 13. Du har alltid så snygga kläder och ser så fräsch ut. Älskar din stil 🙂 kram

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg