KÖRSBÄRSBLOM & NY TERASS

.

Pics på mitt maffiga prydnadskörsbärsträd idag! Det är ju något speciellt med körsbärsblom eller hur – man blir ju liksom bara så där aaaah när man ser ett träd fullt med fluffiga rosa moln av blommor. Kan ju vara det vackraste någonsin!

.

.

..

Idag har vi planerat terass för i veckan som kommer så kommer snickarna och börjar bygga! Jo det är superfint med grus, extremt knastrigt och hemtrevligt men rätt oskönt att gå på. Längtar efter ett sånt solvarmt lent trädäck och en riktig djup bred trapp vid altandörrarna. Det komme ju en låg terass men stor, typ 50-60 kvm och jag vill att den ska vara i trä som blir silvergrått precis som vi har där uppe på den övre terassen. Japp mycket terass kommer det bli här på Stallis men det är väl kul! Mysigt att inreda sen också, har spanat in en toksnygg liten rottingsoffa bla:)

.

.

.

Ser ni vita snöret på gräset? Har lagt ut det så snickarna ska se ungefär hur stor och vilken form nya terassen ska ha. Så vill jag nog ha en pergola också, förstååå så läckert med blåregn eller honungsrosor eller humle som hänger… Får se vad snickarna säger om den idén:)

.

,

Brrrr, jag är bara så himla kall idag!.Mulet och typ 15 grader ute men jag tycker det känns som 5… Ska faktiskt krypa ner under duntäcket med en påse smågodis och en bra film och försöka få upp värmen lite.

.

.

Ha nu en superskön söndag alla goingar!

.

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

19 kommentarer till “KÖRSBÄRSBLOM & NY TERASS

 1. Kommer säkert bli jättefint precis som allt hos dig. När kommer snickarna sätta igång? Jag är jättenyfiken redan nu 🙂

 2. Spännande o kul med terassen, roligt o få se! Njut nu under täcket med godiset 🌸

 3. Oh yes, så spännande! Det kommer att bli som en dröm låter det som. Precis som allt annat hos dig! Jag är sååå förväntansfull!😍🌿

 4. Spännande att se hur du planerar en träterrass. Det kommer att bli smasching om jag känner dig rätt. Förstår att det är jobbigt att springa upp och ner för trappan för att bära ut mat och dyl. Mvh Åsa

 5. Är fortfarande så himla nöjd med den terasslasyren du tipsade om för en massa år sen, helt fantastiskt fin och täcker t o m de där gröna fula impregnerade brädorna.

  1. Malin, hur funkar den? Är det något man behöver göra om igen? Hur snabbt torkar den å vad heter deeen 😅

   1. Jag tror inte att man behöver måla om särskilt ofta (var kanske 5-6 år sen jag målade terrassen hos min numera exman och jag har inte studerat jättenoga hur den ser ut idag. Tycker ändå den ser fin ut fortfarande, men kan garantera att han gjort noll för att underhålla den 😉
    Men helt fantastisk att måla med, fick spä ut den en hel del och ändå var den fint täckande. Torkade snabbt också! Var otroligt nöjd minns jag för jag trodde att jag skulle behöva stå ut med de där fula gröna brädorna i all evighet.
    Om Petra inte bytt sen jag läste tipset 2011 så är det ”Skimmergrå” från Demidekk.

    1. Haha, va rolig du är om exmannen. Tack snälla du för så bra och utförligt svar 🥰
     Ska hämta en tralltvätt idag som jag hyrt. Hjälper inte den så blir det omslipning å sen ngn behandling.
     Önskar dig en fin dag 🤗
     Mvh Åsa

     1. Haha, han kanske gillar trädgårdsmöbler med antydan till mossa, vad vet jag 😉

      Tack detsamma! 🙂

 6. Vi ska också bygga terass, den gamla håller på att ge upp. Vill gärna se bilder och tar gärna emot tips.

 7. Spännande! Kommer ni ha ett högt däck ovanför källarfönster eller lågt nedanför fönster ?

 8. Härligt! Det var det första vi gjorde när vi flyttade in i vårt lilla radhus, byggde altaner både på fram och baksida och i två nivåer. Finns inget skönare än att kliva ut i morgonsolen och lägga sig på en solstol eller sitta i soffan under pergolan.
  Vår trall har grånat jättefint (tvättar med såpa och ättika) men skulle gärna vilja behandla med sioox för det är det finaste som finns.

  Ska bli grymt kul att se hur fint det blir hos er! Längtar efter att se v-rummen färdiga med!

  Kram och hoppas du mår bättre💕

 9. Kan man inte stava till terrass så måste man tyvärr Swisha 20 kronor till språkpolisen 5369415789 😀

  1. Haha, 20 kr på väg! Var ändå en billig slant för att lära sig stava det ordet rätt 😀

  2. Tack Cecilia. Har förundrat mig över att de flesta stavar med ett r. Konstigt också att se ”trapp” och ”trappen”. Tycker det heter ”trappa” och”trappan”. Det är visst någon dialekt?

Comments are closed.