SOMMARENS ABSOLUT GODASTE GRILLADE LAX & NUDELSALLAD

.

Nu ni kära bloggisar ska ni få tips om den GODASTE laxen jag lagat!!! Yes ikväll gjorde jag ett nytt recept på grillad lax och det blev bara s å bra. Detta kommer vi äta måånga gånger i sommar kan jag lova. Mumsfilllibabba extra allto…

.

.

.

Asiatiska smaker är ju bland det fräschaste inte sant! Sött, syrligt, starkt och ja bara såå bra. Passar ju perfekt på sommaren – en grillad lax och så en riktigt krispig fräsch nudelsallad. Passar perfekt både till vardags och som bjudrätt!

.

.,

..

Den här laxen är alltså en riktigt hit. Lite söt så den behöver den där syrliga samlade salladen för att explodera i munnen:)

.

,

H E L G R I L L A D  L A X S I D A  M E D  H O I S I N S Å S

8.,portioner

.

Du behöver: 1 finhackad vitlöksklyfta
, 1 finhackad gul lök
, 1 msk rapsolja
, 1 dl hoisinsås
, 1 msk sambal oelek
, 1 msk mörk sirap, 1 tsk grovmalen svartpeppar, 
rivet skal och saft från 1/2 apelsin, 
1 hel laxsida med skinn, 1/2 msk salt
, 2 msk rostade sesamfrön

.

Gör så här: Fräs lök och vitlök mjuka i en ­kastrull med lite rapsolja. Tillsät­t hoisinsås, sambal oelek, sirap, ­svartpeppar samt saft och skal från apelsin. Koka upp och låt sjuda ­samman ett par minuter, rör om då och då under tiden. Låt svalna och mixa sedan slät med stavmixer.
 Pensla laxen köttsida med glazen och låt dra i kylskåp i cirka 1 timma. (jag körde 1/2 timme och det räckte bra)  Tänd grillen och låt den blir riktigt het. 
 Gnid in olivolja på laxens skinnsida, salta på köttsidan och pensla ytterligare en gång med hoisinglazen. Lägg på laxen på grillen och lägg på locket och låt grilla i cirka 13 minuter eller tills köttet flikar sig när du petar i det (se upp så att inte skinnet börjar brinna – sänk isf värmen) Pensla med hoisinglazen då och då under tiden som du grillar laxen.
 Toppa med rostade sesamfrön och servera med nudelsallad.

.

.

.

N U D E L S A L L A D

8 portioner

.

Du behöver: 8 portioner äggnudlar, 4 salladslökar, 8 knippmorötter, 150 g sockerärtor, 2 krukor koriander, 2 lime, 2 röda spansk peppar, 5 msk, sesamolja, 2 msk fisksås, 3 msk riven ingefära, 3 msk sesamfrö

.

.

.

Gör så här: Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och skiva tunt salladslök, morötter och sockerärter. Strimla koriandern. Skölj limen, riv av det yttersta gröna skalet av och pressa ur juicen. Kärna ur och hacka pepparn. Blanda limeskal och limejuice med pepparn, sesamolja, fisksås och ingefära. Lägg alla grönsakerna i dressingen och låt ligga 5-10 minuter. Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna. Blanda nudlarna med grönsakerna och toppa med sesamfröna.

.

.

Som sagt – en perfekt kombo! Nu är jag dock så mätt så att det känns som att jag aldrig behöver äta något igen  haha:)

 

.

…..

Så kryddar jag till dagens rätt med ett riktigt fint boxvinstips! Har ni testat italienska Moncaro? Vi har ju druckit rosévarianten som vi tokgillar och nu hittade jag det vita också  (organiskt) som ”Pärlvin”.  Perfekt lagom torrt och jättefräscht. Jag är extremt känslig för viner som är minsta blommiga och söta men detta är alltså inte alls det men ändå inte för surt och metalliskt. Plus för snygg kartong också. PPPPP

.

Nu – ett nytt avsnitt av Witch Hunt på Viaplay! En helt ootroligt bra och spännande norsk serie på Cmore – är helt fast. Ingrid Bolsø Berdal är verkligen grym i huvudrollen (och jättelik Nicole Kidman!) Dagens bästa serietips

.

.

KRAM

.

.

.

7 kommentarer till “SOMMARENS ABSOLUT GODASTE GRILLADE LAX & NUDELSALLAD

  1. Tok älskar asiatiska smaker, så detta ska testas. Blev hungrig igen 😉

  2. Mumsigt, ser väldigt gott ut. 😊
    Mina favoritingredienser så det här måste verkligen provas en variant på!
    Extra bra med massor av koriander eftersom kryddan håller på att ta över hela mitt kryddland här hemma nu. Den växer verkligen som ogräs! 😱

  3. Men smarr!! Ska lätt göra detta i helgen, mums. Älskar dina mattips och allt är så otroligt vackert upplagt och tilltalande för ögat. Önskar jag vore lika proffsig som du!
    Kram

  4. Kort fråga, körde du på kolgrill eller med gas? Använder i stort sett bara gasolgrillen men fick för mig att kolgrillen kanske skulle ge ännu mer smak.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg