PROJEKT UTE!

INNEHÅLLEER REKLAM FÖR STENBOLAGET

.

Ja så här ser det ut ute på min gård denna söndag!!! Det är liksom lite fix och trix och saker som är under renovering/byggnation… Inte jättefint just nu nej men jag tror det kommer bli! Hela altanräcket där uppe skrapas och slipas och ska oljas och målas och det tar tiiid och det är faktiskt Lolo´s sommarprojekt. Hon är jätteduktig och vääldigt noggrann (och ja hon får så klart betalt av mig för jobbet! Var dock tvungen att ge hennes fast pris haha, man får inte vara dum;)  Sen så ser ni lärken som snickarna lägger som ett stort golv istället för gruset där vid huset. Grus är absolut jättefint och hemtrevligt men grymt oskönt att gå på… och ger inte samma mjuka rumskänsla till en uteplats som ett lent trägolv. Lärken ska sen få Siooxbehandling så det blir silvrigt ljusgrått. Sen ska en pergola byggas över altangolvet och jag skissar just nu på olika varianter att visa snickarna i veckan…

.

.

.

Bild på söndagsmiddagen! Det vi äter allra oftast tror jag på sommaren – grillad kyckling och melonsallad med feta. Tröttnar verkligen aldrig!

..

.

Bästa sommarsallden gjord på ett nafs – vattenmelon, machesalld, god feta, tunnskivad rödlök, flingsalt och balsamicokräm.

.

.

.

Och vad ska hända mer på gården i sommar – jo det här! Ljusgrå underbar gatsten ska läggas! Sååå glad över detta projekt, har drömt om gatsten i bågmönster i många år. Stenbolaget hade så klart den allra tjusigaste och det var där jag hittade the one

.

.

.

Sen ska den rostiga kantplåten bytas ut mot mer rejäl granitkantsten..

.

.

.

Plåten är fin men lite tunn. Självklart ska vi dock behålla plåten och använda på andra ställen i trädgården!

.

.

Så det var lite glimtar från min. söndag hemma! Nu blir det söndagsmys med glass och söndagsfilm. Dock jättesvärt att hitta nya spännande filmer (pandemi ni vet) men ni kanske har något tips?!:)

.

.

Ha en mysig kväll alla!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

19 kommentarer till “PROJEKT UTE!

 1. Du har ett så fint hus och magisk trädgård! Jag undrar vad du använder för att få en så perfekt kant vid din buxbomplantering? Med spade blir det ojämnt, använder du något speciellt verktyg?

 2. Tänk på att lärkträ ger väldigt mycket stickor i fötterna. Lärkträts fiber är väldigt hårda och vassa. Skulle avråda att ha det där man går barfota. Det är snyggt men det blir allt annat trä också med Sioox.

  1. Mysko, har haft lärkträ i flera år och det funkar jättebra. Inga stickor eller grovheter, bara mjukt och behagligt

   1. Skönt, kanske kan behandling göra att det inte spricker? Vi hade obehandlat och det gav väldigt många ledsna fötter. Nu har vi organowood istället.

    1. Samma här. Vi lade lärk för 10 år sedan men nästa år ryker den på altanen. Stickor i fötterna och går inte att gå utan skor på. Besviken med tanke på vad lärkträet kostade.

     1. Så himla olika det kan vara! I vårt förra hus byggde vi altan 2001 med lärkträ och 18 år senare var det lika fint och mjukt.

   2. Exakt samma här, har haft en enorm terrass på sommarstället i över 10 år redan och har funkat hur bra som helst! Vackert grå.

 3. Grillad kyckling med melonsallad, det behöver inte vara svårare än så. Och visst är det en massa trix och fix i trädgården inför sommaren men ni gör det så fint! Kram //Tina

 4. Wow, du är redo med terrassen. Hur snabbt det går. Och naturligtvis plockade du ut stora stenar igen. Det är fortfarande spännande. Och salladen ser så läcker ut. Det är synd att det inte finns något smakinternet ännu.

 5. Spännande att se sen 😊
  Vi har bara altaner runt huset å önskar mig grus 😅
  Vackert med stenläggning också.
  Blir nog perfekt!

 6. Nog för att hela ditt hem är fantastiskt, men din trädgård att banne mig mästerlig! 👏🏻👏🏻👏🏻

 7. Så grönt och härligt! Vad är det för träd som syns på sista bilden till höger om/bakom prästkragarna? Växer tätt och fint.

 8. Så väldigt fint! Är sugen på att se vad det blir för pergola. Sitter själv och ritar, funderar och ritar om just nu. 🙂

 9. Vilket härligt och inspirerande hus ni har. Vi är mitt uppe i renovering och vårt hus är väldigt likt ert så jag blev så glad när jag hittade ert hus. Vi står inför val av husgrund och jag skulle bli så glad om du skulle kunna skicka vad ni har för kulör? Ser ut som den perfekta grå 😊 för visst är själva fasaden putsad i vit 0502-y sthlms vit? TackAm för snabbt svar om du har möjlighet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *