CAMALEONDA

.

Y.E.S så var den äntligen på plats – min soffa från B&B Italia! Den klart lyxigaste inredningssaken jag någonsin köpt och ja jag var faktiskt lite nervös när den skulle kånkas in igår för man vet ju aldrig med soffor…. Skulle färgen stämma? Skulle storleken vara lagom?

.

.

Har redan visat soffan på Insta/story och en hel del undrar om den går att sitta? Jo det går utmärkt faktiskt! (Ja den är låg men man är man inte typ 80 så går det nog super för de flesta att resa sig upp:) Ser ni senaste Elle har min soffa på framsidan. Från reportage från MAGISKA Färingsöhuset (måste ni följa på insta, så galet fint allting)

.

...

Beställde nya gardiner till burspråket med råkade visst klicka i fel färg? Blev riktigt vita och inte varmvita som i de andra fönstren (såg inte förrän de var uppe..) Soffan har ju varmbeigegråklädsel som inte drar åt gult  utan åt rött och den blev ju riktigt krispigt med vita linnegardiner så jag tror att det får bytas i alla fönster. Får nog sälja den varmvita!

 

..

.,

Delarna säljs ju lösa så man sätter ihop soffan som man vill. Blev supermysig med denna variant framför burspråket hos oss! Så man kan ligga mitt emot varandra om man vill (såå skönt) Lite svårt att fota bara med full sol utanför:)

.

Camaleonda ser man ju en del nu men det är ju ingen soffa som kommer synas överallt heller. En design från 70-talet som passar så fint även på 2020-talet! (Älskar dem där detaljen med metallringarna som fäster delarna i) Klädseln på min soffa är i en ullblandning som är tålig (vet dock inte vad den heter men den sitter på Nordiska Galleriets visningssoffa på Nybrogatan, det var där jag föll pladask och beställde:)

.

..

Kan ni fatta att det är mitten av juni redan bloggisar!? Slog mig nu faktiskt! Nu måste vi göra massa somrigt för vädret är ju suuuper igen. Tror minsann det blir en cykeltur ner till Mälaren för ett kvällsdopp denna lillördag!

..

.

Ha en finfin kväll alla!

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

40 kommentarer till “CAMALEONDA

 1. Gaaaah vilket underbart litet bord.. det med kaffet på. Var heter skönheten?

 2. Så otroligt fint det blev!
  Du är en sådan inspiratör!
  Soffan har jag inte råd med men många av de små föremål du visar upp såsom vaser, ljuslyktor , kuddar och printet på din vägg av R A har jag köpt genom åren jag följt dig. Älskar även din trädgård. Det finns alltid någon idé att sno:) Yta är verkligen inte allt eller det viktigaste i livet, det kan vi alla skriva under på, men det gör onekligen något med en som bidrar till att berika det.
  Kram

 3. Magiskt vackert!! Vilken känsla, så harmoniskt det blev.
  Får jag fråga var du beställt de vita gardinerna och var du köpt de svarta gardinstängerna i burspråket? Så snyggt!

  Ha en fin kväll!

 4. Wow, such a different and interesting Look! It‘s overwhelming. Great. 😍👍👍👍👍👍😍

 5. It’s really beautiful, though looks bit uncomfortable😄
  Hope I’m thoroughly wrong at guessing you’ll sell it in 3-5 years time. This ”forever sofa”, like everything else classic furniture you’ve had🙃

 6. Soffan är superhärlig och lite galen. Älskar den! Men måste fråga; det känns som att det är en (1) person som faktiskt kan sitta i soffan, på platsen längst till höger. Sedan kan två personer sitta med benen uppe i soffan vända mot varandra. Det är inte möjligt/bekvämt att sitta på platserna i mitten då ryggstöd saknas eller är låga armstöd. Är soffan tänkt att användas så eller ska den byggas ut ytterligare efter hand?

  1. Vi har ju fyra soffor hos oss och detta är ingen som kommer användas för hela-familjenmys-framför-tv:n. Utan mer för att sitta och läsa eller prata eller när vi har gäster tex. Sällan vi sitter rakt upp och ner så jag har ställt den så att vi kan ligga två raklånga mot varandra eller krypa upp i osv. Delarna är 1 m breda så 4 m soffa plus fåtöljer ger hyfsad plats här och precis alla soffdelar går att flytta hur man vill☺️

   Möjligt att jag köper någon del till sen, ska bara spara ihop några år!😜

   1. Tänk att någon spiller kaffe. Hade dött direkt 😱😱😭😭😭😂😂😂

    1. Jag får lite panik av bilden på det lilla bordet med kaffe vid den nya soffan 🙂

 7. Wow vilken rysare att beställa något så dyrt, man vet ju aldrig hur det blir innan den är på plats.

  Jag tycker den är cool och väldigt udda, men bilden framför burspråket kanske är att i konstig vinkel? Den ser så låg ut, som att man sitter på golvet nästan? Upplever den som liten i rummet, just framför fönstret. Men den kanske är låg såklart :D? Är den mjuk eller kompakt att sitta i?
  Så roligt och sån tur att du blev nöjd oavsett : ) En lång väntan som äntligen är slut!

  1. Camaleonda är ju en riktigt häftig designpjäs som kräver sitt space! Den ska verkligen vara huvudrollen och passar nog allra bäst i luftiga rum. Varje del är 1×1 m så den är inte pytteliten (min är alltså 4X1 m men så har vi ganska stort v-rum☺️) Men den är låg och det är det som gör den egen. Passar bra här hos oss med burspråk och bokhyllor som annars döljs. Detta kommer inte vara våran tv-soffa-äta-snacks-i utan mer ligga och lyssna på härlig musik och läsa. Man ligger FaNTASTISKT skönt i den. Den är mjuk men med stuns, men inget som man sjunker ner i.

   Ja så skönt att få ordning igen!

   1. Ahh då fattar jag : ) va härligt med så mycket rymd i ett vardagsrum!
    Trevlig kväll till dig : )

  2. Jag upplever oxå den ser låg ut, men det är nog för fönster o hyllor är högre upp. Jag jämför med hos vänner, där samma soffa står i ett rum med stora fönsterpartier från golv till tak, där upplevs den inte låg. Men mycket mysig att sitta i i a f!

 8. Alltså i min värld så hade givetvis den där kaffemuggen välts ut över mattan och soffan så där oförklarligt….. eller så hade ngt barn hoppat runt i den med leriga fötter i ngt obevakat ögonblick… jag hade inte vågat släppa bevakningen dygnet runt på den…. om jag ngn gång bor själv så kanske jag shoppar loss…

 9. Älskar din inspiration och stil. Vilken soff-dröm du har där 🙂

 10. Blev sugen nu på den där soffan som hade matchat våra stora svarta industrifönster perfekt. Men just nu har vi köpstopp nu då vi precis köpt ny båt och planerar bygga en infinitypool. Hoppas jag hinner ledsna på den för det är lite väl mycket pengar för en soffa :).

 11. Oj vad jag hade velat ha den också. Sjukt snygg 👌🏻👌🏻 älskar när du visar inredning och trädgård ☀️☀️

 12. Det är en fin och speciell soffa som utstrålar mycket humor och mjukhet. Av någon anledning dras blicken först till elementskydden nu i dina foton. Antar att det inte är så i verkligheten?
  Lycka till med nya pjäsen! 🤍

 13. Cool designsoffa som gör sig bra i rätt miljö. Frågan är bara hur länge man tycker den är snygg då den verkligen tar allt fokus, härligt att du vågar Petra👍🏻.

 14. Känslan när gästerna minglar runt med rödvinsglasen och Mauritz öppnar kinderägget i soffan. 😅 Sen kommer nåt barn som pysslat lite med glitter och annat kladd på händerna.
  Den soffan kommer äga dig mer än du äger den. 😅

 15. It looks great! Looking forward to see how you style the room and what new coffee table you will be adding to the room.

 16. Jätteläcker soffa, älskar färgen. Letar efter soffa. Har du tips på budgetsoffa i samma färg? De flesta beige är för gula. 😌

 17. Wow den är ju helt fantastiskt fin er nya soffa! Har sett den hos Färingsöhuset och Athena Calderone och beundrat. Så cool soffa!!! Den passar perfekt i ert vackra hem!! 👌🏻💫💫

Comments are closed.