MUMSIG MOROTSKAKA

INNEHÅLLER ANNONSLÄNK CERVERA

.

Alla som gillar morotskaka säger tuppenjaaaa!

.

.

Heeeeej fredagsbloggisar!

.

.

Mår ni bra i KYLAN? Oh my vad kallt, regnigt och ruggigt det är här i Småstaden idag! De som påstår att augusti är en sommarmånad precis som juni och juli  har ju inte många rätt nu eller hur (jag ställer ju in mig på höst 31 juli typ när jag ser det första gula lövet haha;)

.

Men bara att göra det bästa av läget och njuta av innemys 100%! Idag har jag jobbat, tvättat typ 100 tvättar och bakat. Vi får vänner över ikväll och jag blev bara så sugen på en saftig morotskaka, känns ju lite så där lagom höstmysigt med en sån som efterrätt inte sant. Morotskaka är ju inga konstigheter och lätt som en plätt att röra ihop och ni ska få mitt bästa recept (Eller det är Catatrina Königs recept:)

.

.

.

Tycker det är snyggast med raka kanter på morotskakan! Så lite söta klöver på och stött kardemumma…

.

.

..

Jag har spritsat frostig med tyll från Blomsterbergs! Köpte detta nya set som är det bästa jag haft, s å fina och enkla.

 

.

M U M S I G  M O R O T S K A K A

.

Du behöver Kaka: 3 morötter (stora), 4 dl vetemjöl, 1 msk bakpulver, 0,5 msk vaniljsocker, 1 tsk kardemummakärnor, stött, 2 tsk malen kanel, 1 krm salt, 4 ägg, 4 dl strösocker, 2 dl rapsolja

.

Frosting300 g färskost, 100 g smör, rumstempererat, 3 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker

.

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 190 grader för vanlig ugn. Riv morötterna på den fina sidan av rivjärnet. Blanda noga samman alla torra ingredienser i en skål, vänta med socker. Vispa i en annan bunke ägg och socker vitt och poröst i 1–2 min. Rör i olja och de rivna morötterna i äggsmeten. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd till en fin smet. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (ca 30×20 cm). Sätt in formen i nedre delen av ugnen och låt grädda i 35–40 min. Känn efter försiktigt med fingertopparna uppe på kakan efter 35 min. Den ska varken vara för stum eller för lös. Ta ut och låt svalna.

Frosting: Vispa samman alla ingredienser till frostingen. Smaka av och lägg i en spritspåse med önskad tyll. Spritsa eller smeta ut frostingen och dekorera med lite kardemumma, kanel och några fina blad

.

.

Nu ska jag hoppa in i duschen och fräscha lite här men ha en härlig fortsatt fredag darlings!

.

.

KRAM

.

.

.

 

1 kommentar till “MUMSIG MOROTSKAKA

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg