SÖNDAGSFIX & NYA SPALJEER

.

 

Vad jag sysslat med idag (bla!)

.

.

Tjingeling söndagskväll!

Sorry för inget inlägg igår men jag hann verkligen inte helt enkelt kika in till er! Fullt upp och så blir det ju ibland:)

.

Idag har jag iaf haft en väldigt soft söndag med lite småhemskt tivolibesök nere vid Mälaren (Alltså jag lovar att det var exakt samma gamla nöjesåk som på ”Marknaden” när man var 13 år. Hade ni på Marknad när ni vår unga btw?? Nu var det iaf superskavt och tokslitet, osäkert och suspekta slarviga tivoliskötare och noll % charm. Men Moje tyckte iofs det var kul och det var ju liksom det viktigaste men aldrig mer, man liksom såg hur muttrarna lossnade:/)

.

Sen har vi fixat en del hemma och bla fortsatt med spaljéerna till pergolan. Hur enkelt som helst egentligen att göra själv (för det finns inte många fina färdiga spaljéer att köpa) men det är ju lite sågande och mätande..

.

.

.

Köpte vanliga reglar (45X5 cm) på Bauhaus och så sågade jag till i de mått jag ville ha (de blir rätt stora ca 142 x 245 cm , man får anpassa efter vilket mått man vill ha på själva ”rutan”) Så en mall, det är viktigt! Då går det undan och blir exakt lika överallt:)

.

.

.

Som sagt vi ska ha spaljéerna vid nya uteplatsen och så ska ett par New Dawnrosor kaste sig över dem är det tänkt. Hoppas på så där romantisk, lite drömmig & klassisk känsla! Älskar resor och vill ha massor…Lovar visa bilder när det är klart (nu är ju inte tex stensättningen helt färdig osv)

.

.

..

Målas har det också gjort! Och lyssnats på podd och sippats söndasgvin så blir det ju lite roligare:) Som alltid med Nordjsö (ej samarbete här men det är ju det BÄSTA) Först grundfärg och sen  blir det två strykningar med Nordsjö One.

.

.

.

(Måste ge Ernst lite cred också, det var ju han som inspirerade till mina spaljéer:)

.

.

Och det verkar banne mig som sommaren kommit tillbaka?? Blev ju helt lycklig över en u t e k väll igen, man hade ju nästan glömt ur det kändes!

.

.

Ha nu en skön kväll (här blir det strax söndagsfilm och smågodis) så ses vi imorgon!

.

KRAM

..

.

.

Rekommenderade inlägg

13 kommentarer till “SÖNDAGSFIX & NYA SPALJEER

  1. Älskar combon flufftofflor, skruvdragare och målarfärg 🙂 Jag är inte lika stylish när jag grejar! Ha en fin kväll!

  2. Ser fint ut. Dock har jag aldrig själv haft ett glas vin i ena handen och pensel i den andra, men kanske en bra combo.

  3. Vad glad jag blir av det här inlägget! Härligt att se lite ”händig kvinna reder sig själv” -mentalitet då det gäller också byggande och fixande, som alltför lätt outsourcas till männen, tycker jag. Go Petra!

    1. Men vad kul!!! Jamen så är det ju och jag är uppfostrad med ”att du kan göra allt själv”! Sen är jag nog rätt händig och ”ser” hur man ska göra och tycker det är roligt att greja och dona. Har aldrig känt att jag inte skulle klara av något bara för att jag är kvinna, tack och lov:)

Comments are closed.