MIDDAGSTIPSET – WIENERSCNITZEL!

.

Idag denna soliga härliga måndag ska ni få tips på en enkel men urgod middagsrätt som jag verkligen ÄLSKAR! En österrikisk specialare men som finns på typ alla klassiska tyska restauranger också. Äter alltid Wienerschnitzel när vi bilar genom Tyskland, det är liksom tradition. Winerschnitzel ska ju vara med tunna skivor kalvinnanlår men går ju att göra med skinkinnanlår också (falsk schnitzel då) I Tyskland serveras rätten helt enkelt bara med en citronskiva och pommes, kall potatissallad eller stekt potatis. Här hemma i Sverige serverar man ju ofta till en liten ansjovis (why?) till och kapris (gott). Jag föredrar citron, kokta ärtor, råstekt potatis och vitlökssmör till mmmm. S å mumsigt!

.

.

.

Vitlökssmör och persiljesmör ska man aldrig köpa färdigt, de där plastinpackade smörkorvarna är inte goda och det är ju galet enkelt att göra själv! Ta ett halvt Bregottpaket och mixa eller vispa ihop med en- ett par klyftor pressad vitlök (eller Picards färdigpackade frysta vitlök, det har jag alltid hemma) och lite flingsalt – vitlökssmör! Spritsa (eller klicka) upp smöret på en liten tallrik och ställ i frysen till det är dags att servera.

.

.

.

Yummieee

.

  W I E N E R S C H N I T Z E L

4 pers

.

Du behöver: 800 g Kalvinnanlår, 2 dl Vetemjöl, 1 tsk Salt Fint, 2 krm Svartpeppar, 4 dl Ströbröd, 3 st Ägg Garnering: 1 st Citron

.

Gör så här: Banka ut köttet en skiva i taget, riktigt tunt, med en kastrull eller köttklubba på en skärbräda. De ska vara ungefär två till tre millimeter. Häll ut mjölet på en stor tallrik och blanda med salt och nymald svartpeppar. Knäck ner äggen i en bunke och vispa samman med en gaffel, häll ner i en djup tallrik. Häll ut ströbrödet på en stor tallrik. Vänd först köttet i mjölet, sedan i äggen och avsluta med att vända i ströbrödet. Låt köttet torka en stund i rumstemperatur. Stek schnitzlarna i rejält med olja och smör, ungefär hälften av varje, på medelvärme i en rejäl stekpanna. De ska nästan täckas av matfett för att bli riktigt krispiga. Stek tills paneringen fått en fin gyllenbrun färg på bägge sidor. Ös gärna köttet med en sked under stekning så att de blir riktigt frasiga! Servera med din favoritpotatis (jag serverade alltså råstekt potatis), kokta ärtor eller en grönsallad och så citronklyftor (och vitlökssmör om du gillar det!).

..

Ja kanske blir detta kvällens middag!? Det är iaf dagens recepttips!

.

Njut nu den här SOMMARmåndagen alla!

.

.

KRAM

.

.

.

10 kommentarer till “MIDDAGSTIPSET – WIENERSCNITZEL!

  1. Petra, du gör allt så fint, mysigt, inspirerande och genomtänkt. Dukningen är så välkomnande och vacker🌸. Vilka storlekar har du på de vita snygga ljuslyktorna från Skogberg & Smart? Hälsningar Catrine

  2. Herregud, när du står i köket får du det att se ut som ett proffs varit där och lagat mat och bakat. Du är en kvinna med många talanger och du inspirerar mig att laga lite roligare mat.

  3. Mmm det här ser verkligen supergott ut! En fin dukning gör ju att det ser riktigt lyxigt ut!

  4. Ser väldigt gott ut och jag skall lägga på minnet hur du gör med vitlökssmöret. Riktigt bra tips! Tack!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg