GEISHAKLADDKAKA

.

Tadaaaaa – lördagenkvällens gott-gott blir denna! Vi har sleepover ikväll och då måste man ju bjuda på något riktigt mumsigt:)

.

Helloooo lördag!

.

Yes gjorde en Geishakladdkaka idag och den blev tokpoppis faktiskt. Själv älskar jag Geisha, jo jag älskar allt chokladigt med criiiisp Wienernougat, kexchoklad, Kinapuffar (Minns ni btw den där glansiga blå med guldprickar i föräldrarnas Twistpåse?? Ljus choklad med massa crisp va? Var ju det goooodaste. Fanns bara en  sångodis bland de andra småäckliga. Värsta var ju de med likör, herregud. Ogillar fortfarande spritgodis!)

.

.

.

En kladdkaka ska vara just kladdig så pass på i ugnen! Den får absolut inte gå 1 minut för länge. Och jag gör alltid receptet ggr 1 1/2 eller ggr 2. Annars bli kladdkakan ofta himla tunn!

.

.

.

G E I S H A K L A D D K A K A

.

Du behöver: 200 g smör, 2 dl strösocker, 2 1/2 dl muscovadosocker, 3 ägg, 2 1/2 dl vetemjöl, 7 msk kakao, 1/2 tsk äkta vaniljsocker, 1 dl grädde, 220 g Geisha, hackad hasselnöt, grädde

.

Gör så här: Smält smöret i en kastrull och häll i sockret och låt det smälta och rör om till en slät smet. Ta bort från värmen och ha i ett ägg i taget under omrörning (Vispa inte). Tillsätt mjöl, kakao och vanilj och rör ihop till en slät smet. Klä botten av en springform med bakplåtspapper och ha i smeten. Grädda i 200°C i cirka 15 minuter eller tills kakans kanter börjat bli fasta men kakan fortfarande är kladdig. Låt svalna helt. Värm grädden i en kastrull och hacka Geishan och blanda i den i den varma grädden. Rör tills all choklad har smält. Bred detta över den kalla kakan. Strö hackad hasselnöt runt om på kakan som dekoration. Låt stelna minst 30 minuter i kylen. Servera – gärna med vispad grädde!

.

.

Så nu har tipset till söndagsfikat! Själv hoppas jag på en mysig tur i skogen och k a n s k e kantarellplock imorgon… Äsch vi hittar iofs aldrig någonsin kantareller men är så himla sugen på att komma ut i naturen! Kan ni också få så – det där längtet och suget efter lite tystnad och bara lugnet i en vacker skog? Räcker med en timme eller två så är man naturtankad:)

.

Ha ne riktigt mysig kväll nu snyggingar!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “GEISHAKLADDKAKA

  1. Åh, gud så gott och inte alltför komplicerat. Jag har lovat min dotter att vi bakar en till nästa helg… det kommer kanske inte se exakt likadan ut 😂😩.

    Jag förstår precis vad du menar med skogen, vi bor bara 15 min promenad från skogen och med två hundar så blir det dagliga besök, men det blir sällan de där långsamma mysiga stunder när man plockar bär och svamp.

  2. Jag älskar att gå i skogen, framförallt vackra höstdagar. Vi bor precis bredvid så jag kommer ut på 2 minuter. Ett tips istället för att jaga kantareller är att hitta Karl Johan. Det är ett sådant år (varm torr sommar) Finns massor! Å när du letar efter det så finner du kantareller om du har tur 😉
    Prova att krama ett träd, ger massor med kraft att andas med magen under tiden 🙂
    Hoppas ni fann något mumsigt i grönskan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *