SMARRIG PÄRONPAJ MED CITRON & LÖRDAGENS

INNEHÅLLER ANNONSLÄNK/REKLAM LINDEX

.

Ett fång med ajfånics från igår! (Minneskort plötsligt borta och måste fixa ett nytt asap) När jag bakade päronpaj som blev sååå god faktiskt. Svårt att veta vad man ska göra med alla dessa päron annars?? Ganska tråkig frukt kan man ju tycka. Lättare med äpplen eller hur men i år är det ju päronår extra allt (vi har knappt fått några äpplen alls) och vårt enorma päronträd levererar kan jag lova! Så man får ju leta på lite nya recept och ideér.  och  detta recept nedan måste ni testa, smakar mycket citron och vanilj och härligt krämigt, mmmm

(Och för er som undrar så har jag denna top, denna kjol och den här kavajen. Älskar det där salviagröna mjuka setet, så fint )

.

.

P Ä R O N P A J  M E D  C I T R O N  O C H   V A N I L J

.

Du behöver: 2 –3 dl vetemjöl, 1 dl strösocker, 1 dl kokosflingor, 150 g smör Fyllning: 2 dl crème fraiche, 2 ägg, 1 vaniljstång (urskrapade frön), 1 dl strösocker, 1 citron, finrivet skal och saft, 3-4 päron.

.

Gör så här: Blanda samman alla torra ingredienser till pajdegen., Smält smöret och häll över de torra ingredienserna. Blanda till en smulig deg. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter. Ställ kallt i 30 minuter. Blanda samman crème fraiche, ägg, urskrapade vaniljfrön och socker till fyllningen. Riv citronskalet fint och tillsätt i smeten, pressa också ut juicen och tillsätt även den. Vispa kraftigt och häll smeten i pajskalet. Skölj och rensa päronen och skär i 1⁄2 centimeter tunna skivor, lägg i ett fint mönster överst på pajen. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 40 minuter tills fyllningen är helt stilla och päronen fått lite färg.

.

.

Vad kuuul att ni har så många frågor! Lovar att jag ska sätta mig och svara på alla sen:)

.

Men nu ska det fångas en solig skön söndag och lite trädgårdsfix, kantarell-letning och hälsa på vänner står på schemat!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “SMARRIG PÄRONPAJ MED CITRON & LÖRDAGENS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *