SVAR PÅ ALLA FRÅGOR

 

Vår nya urgosiga Camaleondasoffa! Den är tydligen visst för låg (vi ville ha en riktigt låg okonventionell ball soffa thats why) den är för ömtålig, den är för dyr och den går inte att sitta i osv enligt tyckare. Men hade vi nu velat ha en till Svenssonsoffa som var precis så där lagom och normal och såg ut som de flesta andra soffor så hade vi ju köpt en sån och absolut inte den här från B&B Italia:)

 

Riktigt kul att läsa alla frågor och jag har försökt svara så gott jag kan på alla! Och ja vi börjar med en… sofffråga!:)

.

Vågar ni använda nya soffan normalt, eller har ni den som finsoffa där man inte får dricka eller äta alls?

Vill ni inte bo i ert hus i Frankrike permanent? Känner du inte att man får för lite sol här i norden som är skadligt för hälsan?

Favoriträtt?
Favoritfärg?
Favorit inredningsblogg förutom din egna?
vilken kändis inspirerar dig?

.

Svar: 1. Det beror på vad som är normalt! Det är ju ingen äta flottcorn, dricka vinbärssaft och titta på tvsoffa kanske. Däremot sitter ju jag och H gärna där och dricker varsitt glas vin och bara myser (vi som kan bete oss haha;) Moje älskar att hoppa runt i den och det får han men ja soffan var svindyr och ja jag är rädd om den. 2. Ska du ha massa sol ska du INTE flytta till Normandie vid Engelska kanalen haha! Då är nog södra Spanien det du söker (men se upp, det är skadligt för hälsan med FÖR mycket sol;). Jag kan absolut tänka mig att flytta till Frankrike på heltid när barnen är vuxna men inte bara för solens skull. Dock vill jag då inte bo på en stor hästgård (den ägs för övrigt att min pappa och mamma) hur fin den än är utan kanske i ett litet gammalt vackert townhouse i  en liten by i bergen i Provence… 3. Sole Meuniere 4. Blått 5. Finns många bra men jag gillar tex Sanna Fischer, Johanna Bradford, Sofia Wood, Frida Fahrman, Elin Lannsjö, Jana Heinrici, Brukroken mfl mfl 6. Har nog ingen ”kändis” där  tror jag men kvinnor i min egen ålder som fortsätter köra sitt race, har kul och är lite tuffa och som tar hand om sitt liv, sin familj och sin kropp inspirerar!

 

Vilka färger har ni i badrummet eller badrummen om det är mer än ett?
Vilka färger skulle du satsa på om du skulle renovera idag?

.

Svar: Vi har vitt i badrum och toalett. Ena har riktigt skiffergolv i gråsvart och det andra äkta ljus marmormosaik. vanliga och helt ok men liite tråkiga kan jag tycka. Jag skulle satsa på äkta sten igen men någon form av kalksten på golvet kanske, det är så fruktansvärt vackert. Skulle nog välja lite sober klassisk stil faktiskt. Fin ton på väggar eller kakel och inte  bara vitt och så läckra detaljer. Badrum ska vara rätt tidlösa tycker jag! Gillar  tex Johanna Bradfords klassiska underbart vackra badrum massor.

,

Jag vill köpa några riktiga inredningsklassiker hem till oss och undrar vad ska man satsa på och vilket märke? Vilka köp har varit dina bästa?

Ångrar du något inredningsmässigt hemma hos er?

Sämsta inredningsköpet du gjort?

Vad skulle du aldrig vilja ha hemma hos dig i din inredning?

Hur skapar man en fin trädgård i din stil?

Har du nån fobi?

.

Svar: Oj det var ett bra gäng med frågor!:)  1. Jag tycker du ska köpa sånt som är just designklassiker men kanske inte det som är mest inne just nu. Lätt att man kanske  gör det och så blir man för ”mätt” på något som man ser överallt hos jättemånga… Jag gillar ju dansk klassisk design och har lärt mig att det tröttnar jag liksom inte på så Fritz Hansen, Hans J Wegner och Arne Jacobsen tex är för mig exempel på tidlösa designers  (Även om mina Y-stolar just nu känns söndertjatade!) Min ”Svan” i fint mörkt läder är ett rätt nytt köp som jag gjorde på auktionssajten Lauritz till bra peng så den kanske är det bästa? Yes lättplacerad mindre fåtölj i läder, klassiska designmatsalsstolar i trä och snyggt tidlöst designsoffbord skulle jag satsa på – vackra ögonfång och saker som håller över tid. 2. OM jag gör haha, ångrar mig hela tiden:) 3. Sämsta? Är nog ett par rätt dyra lampor som jag tröttnade på efter typ en dag… Och ja just det, svindyra viscosemattor som blev fläckiga direkt. Aldrig mer 4. Det finns en inredningsstil som jag inte kan riktigt med men jag vet inte vad den heter? Det är iaf mycket brunt och beige med stora lampskärmar och lampfötter, blanka stora lyktor, kanske ett stort ur i metall på väggen, spegelväggar och mörka gardiner etc (Lite så damigt som hos Åsa Ingrosso, förlåt) Det vill jag inte ha. Ibland blir ju saker populärt och då kan man dras med och plötsligt står man och fingrar på en flott spegelvägg eller klämmer på bruna sammetsgardiner eller bygger ett valv själv haha (som ju inte alls är ens stil. Annars ska man ju aldrig säga aldrig:) 5.Att skapa en trädgård tar tiiid så man får hålla på och hålla på. Dela växter och bygga ut eftersom. Jag gillar när man skapar rum och gör tydliga gränser i trädgårdar så inte allt flyter ihop. Strama former lite här och där kommer man långt med, så köp buskar som du kan klippa (som buxbom) Rosor kan man inte ha för många av och vackra träd, stora som små! Många kapar tyvärr ner det mesta när de köper en gammal trädgård och det är så synd, är ju extremt mycket känsla i tex gamla knotiga träd. Tänk en enhetlig färgskala i trädgården med några återkommande färger som tex vitt, lila, rosa (funkar alltid) och vackra gångar och flera små plaster att sitta på. 6. Jag HATAR att flyga. Fy farao. Om en månad är det dags igen och jag mår redan dåligt.

.

Jag undrar vad du tyckte om mattan ni köpte senast till sovrummet från Classic collection (den vita), vill ni byta ut den för att den dammar mycket och kanske därför inte så kul att ha i sovrummet? Vi har den i vardagsrummet och den löser verkligen mycket… ser ut som om vi har en långhårig hund hemma som löser päls  vart ska du placera mattan nu?

.

Svar: Jag tycker inte alls den dammar längre? Var mest allra första tiden, jag kanske fick ett bättre exemplar? Men den har blivit lite ”platt” och jag är sugen på något lite fluffigare gosigare. Kanske säljer eller skänker mattan…

.

Ååh, då måste jag fråga igen: Klänningen som din dotter hade när ni var på Smådalarö? Den var så fin i modellen med snören och riktigt långa ärmar.

.

Svar: NAKD (eller Nelly) skulle jag gissa (hon är inte här så jag kan fråga men hon köper mycket där:)

.

Det är omöjligt att söka på inlägg då du inte lägger dem i kategorier, hur kommer det si, skulle du kunna börja kategorisera?

.

SvarAbsolut! Ska göra om och göra nytt och bli mycket bättre på det. Tack för input

.

Hej! Vill du berätta något om hur det kom sig att du inte mådde så bra för en tid sedan och hur du mår idag? Hoppas att du mår toppen ! Kram och tack för en väldigt inspirerande blogg och insta!

.

Svar: Det var en kombo av händelser som inträffade samtidigt…Blev lite tufft där och då.  Dock inga saker jag vill skriva om här men nu mår jag mycket bättre tack och TACK<3

.

Hur känner man som bloggare när folk frågar om allt du har i hemmet eller kläder du använder? Blir det en känsla av gratisreklam då?
Hur funkar det med samarbeten? Kontaktar du ställen när tex diskmaskin pajjar eller kontaktar dom dig för att dom har ett jobberbjudande? Ofta när något gått sönder hos dig och andra bloggare/instagramare så kommer det upp ett samarbete? Är det slump eller uträknat?

.

Svar: 1. Kan ju bara tala för mig själv men så tror jag ingen bloggare tänker! Att man inte skulle känna att man inte kan svara utan att få betalt, låter ju jättekonstigt? Ni är ju våra läsare och även om jag ibland är tokdålig på att svara så beror det på glömska och slarv och absolut inte ovilja. Det  ju för e r vi skriver och vi vill ju att ni ska gilla det vi gör och trivas! 2. Jag har nog bara blivit kontaktad på det sättet du beskriver en gång och det var när dammsugaren gick sönder för många år sen:) Nej alla samarbeten går ju nästan genom PR-byråer och det sker ofta när det är olika kampanjer och är planerat i minsta detalj. Så  Electrolux och gänget ”dammsuger” inte influensers  för att kolla om någon ev har något trasigt och man kan ju inte höra av sig till dem och tigga en ny tvättmaskin. Däremot kan man ju använda det som säljande i texten när man gör ett samarbete och ibland blir det ju slumpmässigt väldigt rätt – en ny tvättmaskin behövdes veerkligen, den gamla var så sliten osv osv. (Ska även skriva att när dessa samarbeten görs så får man ju betalt för samarbetet och ev maskin är då en del av inkomsten)

.

Jag undrar vad det är för ram du har på din Baccantetavla?
Tavlan/bilden ser nästan lite tredimensionell ut, är den inramad på något särskilt sätt?
Jag har lite svårt att hitta bland dina kategorier på bloggen, när man tex ska kolla inköpsställen till din inredning.
Vet inte om du uppdaterat där på länge?
.

Svar: 1. Åh den ramen är SÅ fin! Och dyr haha (dyrare än motivet) Jag gick till Ekströms här i stan beställde en djup oljad valnötsram (från Gotland) och motivet är monterad med distans på botten så ja den är tredimensionell. 2. Har svarat på det ovan – ska absolut se över det!

.

Du skriver ibland att du har uppdrag, deadline, jobb. Är det ett annat arbete som du har vid sidan om blogg/Instagram?

.

Svar: 90% är just det, ibland är det support till företag hur de ska marknadsföra sig i sociala media, ibland rena fotouppdrag och ibland inredningsuppdrag.

.

Hur reagerar du i röriga hem? Är du en sådan person som har inre kaos, yttre ordning? Jag mår som bäst när allt är tiptop hemma, men kan älska att komma hem till människor som har det lite familjärt rörigt liksom

.

Svar: Haha jamen lite så är jag! Är en ostrukturerad tidsoptimist med noll koll på det mesta men mår bäst när det är superordning runt mig, det tydliga, synliga och som man ta på. Yes kan  älska andras röriga charmiga hem (röriga – inte skitiga;)

.

Jag undrar om alla påhopp du får här ibland, tillexempel på ditt utseende, dina dyrare köp m.m….hur hanterar du det? Det är ju riktigt elaka kommentarer som du får.
Jag gillar din blogg jättemycket och tittar in här varje dag. Ha en fin dag! Kram Marie

.

Svar: Ja det får jag och har alltid fått. Oftast rinner det bara av (jag är bra luttrad) men ibland är man ju inte lika hårdhudad av olika anledningar och då blir man arg eller ledsen om det komme något grovt. Dock gäller det bara personliga påhopp på mig som person eller någon nära mig  – att många har div åsikter om ytliga ting och mina dyra inköp etc förstår jag. (Och tack vad roligt<3)

.

Hur nära är du dina bröder och deras fruar, har ni en bra relation?
En förälders dröm är ju att barnen ska ha en nära relation även i vuxen ålder, att man alltid finns där för varandra.
Men tyvärr är det ju inte alltid så.
Tack för en inspirerande blogg som jag alltid kikar in på & har gjort i många år

.

Svar: Vi har en fin relation! Ibland går det upp och ibland ner men så är det ju i familjer och med syskon och relationer. Nej det är verkligen inte alltid så men ibland är det ju det bästa att avstå vissa relationer , hur jobbigt det än är. Man behöver inte umgås med människor som inte är respektfulla och omtänksamma bara för att man är släkt.

.

Jag undrar vad din absoluta favoriträtt är? Sen undrar jag vad din guilty pleasure är?

.

Svar:Sjötunga Meuniere är det godaste jag vet! Haha, ja det är väl att slänga sig rakklång  i sängen med en enorm smågodispåse (vi pratar typ 1 kg) och plöja dokusåpor i ett par timmar. BÄSTA:)

.

Hej! Jag undrar var ljusstakarna som står på din öppna spis på Instagram-bilden du la ut den 17. september är i från? Tack för en superinspirerande og välskriven kvalitetsblogg!!

.

Svar: De är från Pols Potten och tack snälla!<3

.

Jag undrar var du köpt de fina svarta gardinstängerna i ditt vardagsrum samt de vita linnegardinerna?

Sedan undrar jag vad det är för snyggt rosa läppglans/läppstift du bär på i stort sett alla dina bilder, verkar vara en perfekt rosa färg.
Tack för en mysig blogg, alltid så mkt inspiration

.

Svar: 1. De är hittade på Bauhaus! Jättesnygga och tunna 19 mm, minns dock ej märket. Linnegardiner från Åhlens (kanske heter Linus?) 2. Lancomes Mademoiselle Shine i färgen 382 och 322 Shine Bright också som har lite mindre pigment är de två jag använt mest den senaste tiden (Och tack själv!)

..

 Tack för inspirationen! Tankar kring vad man kan bidra med kring den globala miljön. Hälsningar en följare med klimatångest för sina barns skull ❤️

.

Svar: Åh det har jag också med jämna mellanrum, det är s å jobbigt att tänka på. Jag får ju ibland kritik för att jag jobbar med det jag gör men jag är ju influencer i en viss nisch och de som läser kommer ju hit för att läsa och se det som JAG är bra på och bli inspirerade. Som att läsa ett glossigt ytligt månadsmagasin. De förväntar sig ju inte klimatångest och katastrofer på HofP… Vi försöker göra det vi kan i det lilla, kör bilen på el, flyger en gång per år (hade personligen gärna hoppat det helt men jag är ju inte själv med att bestämma sånt för en hel familj..) äter lite kött, sorterar och grejar.

.

Du måste berätta vad vi ska ha i vår höstgarderob i år!

.

Svar: Stickat, stickat stickat! Tröja, kjol, klänning, byxor. Skinnskjol, slouchystövlar eller grova boots, stora kavajer och kostymbyxor och gärna sköna färgen GRÖN.

.

Har ni fortsatt med Runstreak?

.

Svar: Just nu haft uppehåll! Blev förkyld och så bråkar dumma höften (sterss-skinkan) igen. Älskade det men först smärtfri!

.

Jobbar du heltid? Hur fördelar ni hemsysslor o övrigt som tex fixa frukost/lämna/hämta på förskola, följer med barnen på tand/läkarbesök, hjälper till med läxor, skjutsar/följer med på barnens träningar o utv.samtal i skolan, vem nattar osv?

.

Svar: I mitt yrke finns inte timmar på det sättet, man är egenföretagare och kan jobba hur mycket (eller lite) som helst och är nästan aldrig helt ledig som tex på semestern! Vi delar på det mesta och nattar tex varannan kväll osv. Jag lagar oftast  mat och städar och fixar hemma och H är den som skjutsar mest tex.

.

Som den hudvårdsnörd jag är måste jag få fråga om det finns någon särskild favoritbehandling och även hudvårdsprodukt som du känt att wow, här hände nåt som både syns och känns. Det känns som att du har provat en hel del och vore intressant att höra vad som funkat lite extra bra på din hud!

,

Svar: Hallå hudvårdsnörd! Jag måste säga tre hudbehandlingar som verkligen gör susen och på lite olika sätt. 1. Prophilon. En ytlig injektionsbehandling (obs den gör ju sk-tont) om återfuktar och stramar upp men som inte är någon filler som ger någon utfyllande effekt.  Jättenöjd efter mina kurer, alla linjer på kinderna har typ försvunnit med den. 2. Dermapen 4 som är en kollagenstimulerande behandling djupt ner i huden. Inte tvärskön den heller men  jämnar liksom till huden och minskar fläckar och kärl etc. Tycker den föryngrar min hud jättebra! 3. Peelbehandlingar med syra. Går att göra på salong med starkare syra (typ Dr Gross eller ännu kraftfullare PRX) och den fixar ytstrukturen, fräscheten och glowet jättebra. Men var försiktig så du inte överbahndlar, då blir huden plötsligt stel torr och trött! Finns bra peelpads att köpa också och göra hemma.

.

Har precis testat på att göra filler i läpparna för första gången i mitt liv (är lite äldre än du!) och är mycket nöjd, vill gärna behålla det såhär lagom. Är därför lite nyfiken på hur ofta du ”fyller på” dina läppar och med hur mycket produkt varje gång? Du är verkligen så himla fin Petra, tycker inte man ser när du gjort nåt just med läpparna eller att det blir för mycket. Vill också tacka för din fina blogg, har följt med länge och uppskattar hur du bjussar på ditt liv. Det är så inspirerande!❤

.

Svar: Vad kul att du är nöjd!! Åh det är faktiskt inte så ofta! Max en gång om året eller varannat år och då ytterst lite för lite ”untz” (Minnst inte hur mycket men typ den minst fyllande typen av produkt och liten mängd). Har rätt fylliga läppar av mig själv och jag tror att eftersom jag fyllt dem x antal ggr kontinuerligt (första gången år 2000) så har de automatisk fått en fylligare form även utan fillers. Nu var senaste gången runt årsskifteti tror jag och den produkten är nog knappast kvar. Sen har jag ibland (inte nu dock) bara haft lite botox o v a n f ö r överläppen för att få den att slappna av lite och liksom visa mer ”läpp”. (Ett enkelt smärtfritt och mer naturligt sätt att få lite mer överläpp) Tack snälla du för glada snälla peppiga ord!

.

Tack för en härlig blogg som ger mycket inspiration! Jag har följt er på Elsas Entourage sedan start tror jag, och funderar på de övriga bloggarna, har de slutat? Anna Storm och Att vara någons fru uppdaterar ju, och banditen följer jag på instagram. Men de övriga, har de slutat? Tyckte det var så mysigt att komma till ert ”rum” och läsa alla olika bloggar

.

Svar: Men tack själv för snälla ord! Vad kul att du gillat EE, det var så roligt projekt när vi startade. Just nu ligger just den sidan lite på is och vi får se hur det blir men ja det är några godingar som slutat blogga. Men jag & Emma  hänger kvar<3

.

Toppen med frågestund! Jag undrar var du hämtar din trädgårdsinspiration ifrån, förutom din mamma samt vilket ”dyrinköp”  du ångrar mest?

.

Svar: Jag kikar ju mycket på Insta, på engelska romantiska trädgårdar och inspireras av planteringar, strukturer och rabatter. Gillar ju det där blandade av lite vilt och stökigt med stramt. Sen så promenerar jag gärna i våra gamla villaområden här i stan (och i andra städer) och kikar lite över staketet där jag ser eller vet att det bor trädgårdsentusiaster. SÅ inspirerande och så får man motion samtidigt haha! Jag vet alltid vad jag vill ha när jag åker till Handelsträdgården och det tror jag är en bra idé. Att inte  bara åka dit och ta vad som faller en in eller något man tycker blommor tjusigt just där och då. Dyrinköpet jag ångrar mest är nog stora viscosemattor…

.

Tack för en mysig blogg med en härlig blandning! Jag undrar vad du har för utbildning och vad du jobbat med före bloggen eller om du har nåt annat jobb vid sidan om bloggen. Ha det gott!

.

Svar: Jag har gått lite konstskola, läst konstvetenskap på universitet och litteraturvetenskap! Myycket kultur och historia men det är jag glad över för jag har rätt bra koll på epoker och stilar och filosofer och författare osv. Bra när man spelar spel med allmänbildning:) Sen så tvärvände jag och skulle bli jättevuxen och försökte mig på Ekonomprogrammet men det var veerkligen inget för mig, herregud så trist. Fick typ klåda haha. Så ingen examen, bara ett gäng spridda kurser. Jag har jobbat med allt möjligt som ung – vårdbiträde, croupier, servering, städare, affärsbiträde, sekreterare och skött administrativa uppgifter på företag. Sen blev det studier och sen blev det barn och sen blev studier igen och efter det barn igen och 2010 började jag blogga på heltid och kunde försörja mig på det. Jag fotar också på uppdrag, hjälper företag med marknadsföretagsstrategier via social media och ibland tar jag  inredningsuppdrag. (Och tack själv!)

.

.

Jag hoppas ni är nöjda med mina svar nu vänner?

 

Ha nu en finfin tisdag!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer till “SVAR PÅ ALLA FRÅGOR

  1. Vad kul med svar på lite frågor. Typiskt nog kom jag inte på en enda, men tror nog att jag fått svar på det mesta jag eventuellt undrat i dina ”vanliga” inlägg. Du är bra på att skriva personligt men utan att nödvändigtvis bli för privat. Tack för en fin blogg, dem ger mig en stunds avkoppling om dagarna!

  2. Uppskattade din ärlighet i svaret om hudvård, och vad du skulle rekommendera. Prophilo är överlägset bäst, och blir i slutändan inte dyrare än att köpa dyra krämer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *