HÖSTENS PASTA NO 1 – RIGATONI MED SVARTKÅL, GORGONZOLA & VALNÖTTER

.

Vad säg om en eextremt mumsig pasta till middag kanske? Igår lagade jag denna till oss och mamsen och passen som var över på lite mysig middag. Väldigt gott, väldigt så där härligt höstigt och väldigt uppskattad bjudpasta och detta är absolut inga avancerade grejer heller! Går snabbt att vända ihop och är ni som jag ett fan av kål så är detta något riktigt bra man kan göra av just det.

.

.

.

Riktigt krämig pasta utan vare sig grädde eller creme fraiche utan det är lite mjölk, gorgonzola och mascarpone i denna vilket gör den len och lyxig utan att bli för ”gräddig”! Ett tips är ju som sagt också att köpa fryst färdighackad vitlök och lök (jag köper Picards) då går det verkligen blixtsnabbt att göra just med pastasåser med just det. Sen så en fräsch touch av citron, mmmm

.

.

R I G A T O N I  M E D  S V A R T K Å L,  G O R G ON Z O L A  &  V A L N Ö T T E R

.

Du behöver: 1 1/2 gul lök, 1 1/2 vitlöksklyftor, 300 g svartkål, 1 1/2 msk olivolja, 180 g god gorgonzolaost (jag hade Falbygdens) 1 1/2 dl mascarponeost, 2-3 dl mjölk, 1 1/2 citron, salt och svartpeppar, port pasta (gärna rigatoni eller  tortiglioni. Jag använde riktigt god fullkornsrigatoni från Il Fornaio ) 1 1/2 dl valnötter.

.

Gör så här: Skala lök och vitlök. Hacka löken och riv vitlöken (eller ja använd färdighackad fryst). Ansa och strimla svartkålen fint. Fräs lök och svartkål mjuk i oljan. Dela ner gorgonzola och mascarpone i kålen. Häll på mjölken och koka upp under omrörning. Tvätta och riv det yttersta av skalet på citronen. Rör ner citronskalet och smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet (för 4 port). Häll av pastan i ett durkslag. Vänd ner gorgonzolasåsen i pastan och späd eventuellt med lite kokvatten. Hacka valnötterna grovt. Servera pastan och toppa med valnötter. Servera gärna med ett glas gott Bourgogne. N J U T.

.

.

Är det inte lite extra kul att laga mat på hösten förresten?? Jag letar och provar nya recept och tycker det är jättemysigt att åka och handla riktigt god mat. Blir liksom mer fokus på det just den här säsongen. MYSET ni vet:)

.

.

Nu ska jag iväg och hämta ett riktigt egolyxigt paket på posten här men ha nu en fortsatt fin torsdag så ses vi snaart igen!

.

.

KRAM

.

.

.

5 kommentarer till “HÖSTENS PASTA NO 1 – RIGATONI MED SVARTKÅL, GORGONZOLA & VALNÖTTER

  1. Tack för receptet! Vi har höstlov här så det finns extra tid för familj och goda maträtter 😉 Testade faktiskt ditt recept på Tikkamasala igår, vilket var supergott, men barnen var inte lika övertygade tyvärr men bra att de också får prova på nya smaker tycker jag. Ha en fortsatt skön höst! 🍁🍂

  2. Åh, låter jättegott! Detta ska jag bjuda familjen på lördag. Tack för inspiration och de smakfulla bilderna😊. // Katrin

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg