ÖRONBARN

.

Åh nej, stackars liten är jättekrasslig idag. Igår mådde han ju mycket bättre men så plötsligt fick han hemsk öronvärk. Alltså sån riktig som man bara hört talas om. Vi har ju aldrig haft några öronbarn här hemma eller  öroninflammationer så jag blev helt tagen på sängen och sökte febrilt fakta om v a d som egentligen fanns att göra? Alvedon och Ipren så klart sen kanske någon öronspray på apoteket. Sen fick jag tips om två huskurer med både stekt lök och rå vitlök som man lägger vid örat under mössa. Skulle dock inte funka att försöka här för mössan hade åkt av direkt. Tydligen inte läge att åka till Vårdcentralen än heller för det verkar ju inte skrivas ut någon antibiotika i första taget och något annat kan väl doktorn inte göra och liten har så ont så jag vill inte ta honom någonstans i onödan så klart<3

.

.

..

(Våra skåp i valnöt är Stockholmserien på IKEA. Brukar få frågan om det)

 

En riktig jäkla omgång har vi åkt på och jag börjar känna lite småstress eftersom vi ska åka till Arlanda om några dagar (plus att jag har massa att göra). Spanien väntar ju på höstlovet och som alltid checkar vi in på Arlanda innan för att mysa på hotell (och ja för att mami ska få varva ner;) MÅSTE bli friska tills dess. Så vi ligger här och jag ger smärtstillande, kliar på ryggen och så kollar vi på alla Sunefilmer och liten stackare äter Dammsugare. Bara gamla kondisklassikern Dammsugare, det är det enda han vill ha idag och eftersom Lolo har ett projekt i skolan där de säljer olika kakor och godis så är det ju tur att vi har massor av den varan (Är det förresten sant att det från början var det ”kondisleftovers” som blev Dammsugare och därför gjordes den formen och det namnet??)

.

Detta fick bli dagens småtrista uppdatering:/ Men vi ses snart igen så klart.

.

KRAM

.

.

.

19 kommentarer till “ÖRONBARN

 1. Så är det, smulor och kanter från andra/trasiga/överblivna kakor och liknande blev till dammsugare. Hur det är idag vågar jag inte säga….😉

 2. Usch å fy. När våran son var liten fick vi tips om att ge en del nässpray, för han vaknade en natt o hade grymt ont i örat, så vi körde rejält med nässpray i 2 dagar sen var det borta ( det vidgar örongångarna) krya på er

 3. Inte flyga med öroninflammation – det kan spränga trumhinnorna. Tryckutjämnande öronproppar är ett maste.

 4. Avsvällande, typ nässpray eller liknande kan funka bra mot öronvärk.
  Kaksmulor/misslyckade kakor brukar man smula ner och fylla dammsugarna med.

 5. Alvedon, nässpray och höja upp huvudändan på sängen, att ligga plant ökar trycket i öronen.

 6. Du ska aldrig flyga med ett barn som har öroninflammation eller bara minsta ont efter det. Det kan bli riktigt farligt! Tänk också på att bakterier i poolvattnet kan gå in bak i örat nu när örat är mer känsligt. Det kan i sig ge en ny infektion. Tråkigt tyvärr.

 7. Ajajaj… Stackars liten. Jag var öron barn, kommer fortfarande ihåg hur ont det gjorde. Krya på er!

 8. Hej. Jag har öronbarn. Har aldrig haft problem att få penicillin. Den ända som hjälper. Tycker du ska fixa det om du vill ha en lugn semester.

  1. Nej det stämmer inte alls. Det finns mycket forskning på det och det är därför läkarna har slutat ordinera antibiotika vid öroninflammation. Det läker ut ungefär lika snabbt med som utan antibiotika. Däremot så ordineras det ofta när trumhinnan spruckit men även där kan man undvika genom att få en check efter någon dag och se så att det inte gått upp i öronen.

 9. Köp KS Kolloidalt silver och droppa ner i örat. Låt verka 5-10 min alltså att han ligger stilla med det i örat så länge det går minst några minuter. Det kommer vara borta på 1-2 dagar. Fick öroninflammation och det försvann på 1 dag. Gör det 2-3 ggr/dag och fortsätt några dagar efter även om det är borta.

  Här är 2 som provat och skriver om det
  Peter FagerlundAdministratör
  I tjugo år och sex barn så har vi hårdtestat KS. Två droppar i örat när barnet ligger på sida. Värken har försvunnit inom 15 minuter.

  Anneli Tingström
  Håller med de som skriver att man kan droppa KS i örat, låta det ligga kvar sen stund och sen torka upp. Har gjort det både på mig själv och mina barn och vad det än varit som var på g så har det gått över👍🏻

 10. Katharine, penicillin hjelper jo ikke dersom øreverken skyldes virus… og vi må slutte å gi antibiotika når det ikke er nødvendig. Resistens kan bli livsfarlig etterhvert! Og jeg har hatt ørebarn så vet inderlig godt hvor ille det er.

 11. Stackars. Du har säkert redan tänkt på det men be en läkare annars att titta i öronen för att få ett godkännande för att flyga. Det gör hemskt ont om man är det minsta svullen innan och det brukar ta ganska många dagar innan vätskan går tillbaka helt. Om trumhinnan spricker får han absolut inte bada innan det läkt men det är lätt kollat av läkare det med.

 12. jag flög en gång med en aning svullna öron samt lite snuvig.. Under resan blev det värre sen fick jag ligga på sjukhus när jag kom fram med öronvärk som jag inte vill uppleva igen. Att bada är inte att rekommendera med alla bakterier som vistas i pooler när öronen inte är kry.. förstår frustrationen när man bokat en resa men det kommer fler tillfällen. Jag skulle inte sätta mig på ett flyg igen om jag kände det minsta speciellt med öronen men heller inte med förkylning.

 13. Otur inför resan.. Vi har fått ställa in flygresa tidigare pga öronproblem, man ska inte flyga då. Men du kan boka en tid på vårdcentralen så kan de kolla hur det ser ut inför ev flygning. Finns även flygöronproppar på apoteket. Krya på! Mvh Malin

 14. Jag har ett öronbarn som fick öroninflammation flera gånger per år, typ varje gång hon badade i pool utomlands tills hon fick tryckutjämnande rör inopererade i örat (vanligaste operationen man gör på barn). Hur som helst fick hon alltid penicillin då som var droppar in i örat, dvs slår inte ut hela bakteriefloran i kroppen utan behandlar bara örat. Bada är tyvärr big no no innan örat är helt läkt.

 15. Vi har i och för sig privat sjukvårdsförsäkring även till barnen så tror det är lite generösare med det ena och andra då, får tex tid på Sopfiahemmet inom några timmar från att man ringer ett direktnummer utan kö…. (Tyvärr är det så det funkar i Sverige nu för tiden…)

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg