BÄSTA JULGODISET – FUDGE MED SALT MANDEL OCH CHOKLADKOLA

.

Godsifix på g!

.

.

Hallååå bloggisar!

.

Nu är jag tillbaka!

.

Alltså den här veckan har varit så seg och långsam och även känslosam och ledsam på samma gång. Vill inte gå in på varför men saker händer och sker ju även i det privataste privata som ni aldrig får reda på. Men livet är så otroligt skört och kan vara extremt orättvist och det vill man inte tänka på men så är det ju, det blir fruktansvärt tydligt emellanåt för oss alla❤️ Sen har vi ju haft Coronan som satte oss i karantän men som tur är blev bara en av sex sjuka? Alla är testade flera gånger och nej inget påvisat virus öht. Vilken tur (och ta i trä) Så imorgon kan vi leva som vanligt igen vilket är superskönt (Och den som varit sjuk är nu också frisk och virusfri)

.

Vad har vi gjort under karantänen här hemma då? Lagat massa mat, bakat, gjort godis och marsipanfigurer och smaskat i oss. Mumsfillibabba.  Typ det december handlar om inte sant och nej man ska inte ”hålla igen lite” och ”låta bli att äta för mycket” när det är julveckor, herregud det där tar vi sen med nytt-år-kicken inte sant? Ät mer och njuuut och det med gott samvete säger jag:)

.

.

.

Vad kan  vara godare en seg och härlig Chokladkola? Busenkelt att göra och alla gillar det (passa dock de små då det blir tokhett i kastrullen)

.

C H O K L A D K O L A

.

Du behöver: 50 gram smör2 1/2 dl strösocker, 1/2 dl kakao, 2 msk vaniljsocker, 3 dl vispgrädde, 1 1/2 dl ljus sirap

.

Gör så här: Blanda alla ingredienser i en stor tjockbottnad kastrull och rör om.
Låt allt sjuda på medelsvag värme upp till 120 grader, rör om då & då. Klä en mindre form med bakplåtspapper och häll försiktigt upp chokladkolasmeten i den. Låt svalna innan du skär upp den i lagom bitar.
Förvaras i kylen fram till servering

.

.

.

Sen måste ni testa denna fudge om ni inte har gjort det. Alltså gaalet god och smälter i munnen.

.

.

F U D G E  M E D  S A L T A  M A N D L A R  

.

Du behöver: 50 gram smör, 3 dl strösocker, 3 dl vispgrädde, 200 gram Marabou salta mandlar, 1 dl ljus sirap

.

Gör så här: Blanda vispgrädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka på svag värme tills temperaturen är 120°C. . (Har du ingen termometer kan du göra kulprovet genom att droppa lite smet i kallt vatten. Om du kan ta upp droppen och rulla den till en kula mellan fingrarna är fudgen tillräckligt kokt) Ta av från värmen och lägg i bitar av choklad och smör så att de smälter. Rör om och häll upp i en form (20×30 cm) med smörpapper i botten. Ställ den att kallna och stelna. Vänd upp fudgen och skär ut bitar. Förvara svalt.

.

.

 .

Gott-gott i vardagsrummet! Kommer definitivt inte räcka fram till jul. (Kanske till helgen om jag har tur;)

.

Skönt med fredag imorgon och därmed slut på denna vecka! Då blir det jobbing så det ryker om det, herregud vad jag ligger efter med en del. Ska försöka hinnande så mycket jag bara kan och så har det lovat SNÖ minsann och det vore jättemysigt om det kunde bli pulkaväder till helgen!? Moje har tjatat non-stop sen vi fick vårt tuunna lilla frosttäcke att han vill ut och åka och jag har förklarat om och om igen att det går inte så bra att åka på fruset gräs och att vi får vänta lite:)

..

 

..

Har ni förresten sett att detta härliga gäng kommit med en ny säsong på HBOMax? Iaf har två rykande färska SATC-avsnitt släppts idag och gissa vem som ska krypa upp i soffan med Fudge och kika på dessa så fort Moje har somnat ikväll…

.

.

Nu ska jag kila ner i köket och kolla i skafferiet om det finns något mer vi kan baka eller fixa här men ha en riktigt fin fortsättning på torsdagen alla!

.

.

KRAM

.

.

.

8 kommentarer till “BÄSTA JULGODISET – FUDGE MED SALT MANDEL OCH CHOKLADKOLA

 1. Tråkigt att höra om ledsamheter 🙁
  Tack för att du orkar bjuda på härlig julinspiration trots allt! <3

 2. Jag tror att jag vet vad du menar med det privata som hänt. Jag är en oxå en som lamslagits av det fruktansvärda orättvisa som hänt. Life is unpredictable det har man lärt sig nu den hårda vägen nu.

 3. Det går visst att åka pulka på fruset gräs! 😀
  Hälsningar från västkusten där vi knappt brukar få nån snö alls (men nu haft i en vecka!)

 4. Jag saknar mitt barn så hjärtat värker sönder. Han omkom 18 år den 24/9-21 i en bilolycka. Tre av fyra vänner kom aldrig hem igen. Livet är hårt och svårt. 💔♥️

  1. Det går inte att föreställa sig den smärtan och saknaden som du upplever och jag är så otroligt ledsen för din och de andra föräldrarnas skull. Vi var många som berördes av detta och som tänkte på er som plötsligt förlorade era unga pojkar den dagen. Ja livet är verkligen svårt, orättvist och obegripligt emellanåt. Sänder dig kärlek, varma kramar och önskar dig styrka❤️

 5. Kram till det som är jobbigt och ledsamt <3 och visst är livet skört.
  Så skönt att ni klarat er från viruset och att det inte blev värre.
  Kram igen

 6. Livet är inte rättvist. Hur skulle det kunna vara det? Vem ska mäta upp lagom medgång och motgång åt människorna? Vi får spela med de kort vi har och göra det bästa.
  Mitt hjärta blöder för mamman med 18-åringen❤️
  Kram Anna

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg