VALENTINBULLAR

.

Idag denna sooliga fredag då man (åter igen) känner livet i sig så bakade jag bullar till skatterna! Älskar att de ska få känna bulldoft när de kommer hem från skolan, det fick jag själv göra såå ofta som liten (min mams var galen i att baka när vi var små och allt blev såå gott<3) Eftersom det ju är Alla hjärtans dag om ett par dagar så gjorde jag Hjärtbullar och hur s ö t a blev de inte?? Bea tycker dessutom att de smakade som  Rutes fast godare och bättre betyg kan man ju inte få. Jag gjorde halva satsen hjärtan med kanelsmak och andra halvan med kardemumma och vanilj.

.

.

.

Ni ska förstås få receptet på dessa mumsiga bullar och så ska jag visa hur man gör hjärtan! Först så gör du en vanlig vetedeg med kardemumma och två röror – en med kanel och en med kardemumma/vanilj. Och som vanligt: if you can read – you can cook. Or bake! Gör bara exakt som det står i receptet! Står det 38 grader, då ska det vara exakt det. Står det arbeta degen i 15 min så gör du det så länge osv. Inga svårigheter:)

.

.

Så här gör du söta Valentinhjärtan av vetedegen! (visar när jag gjorde kanelvarianten)

.

.

V A L E N T I N B U L L A R

.

Ca 30 st

Du behöver: 150 g smör, 5 dl mjölk, 50 g jäst, 0.5 tsk salt, 1.5 dl socker, 2.5 tsk kardemumma, stött, ca 15 dl vetemjöl Kardemummafyllning: 75 g smör, 0.5 dl strösocker, 0.5 dl kardemumma, 1 tsk vaniljocker Kanelfyllning: 75 g smör, 0.5 dl strösocker, 0.5 dl kanel: Pensling: 2 ägg, lite vatten plus 1 krm salt, 50 g smör, strösocker

.

Gör så här: 

..

.

..

Fatet som väntade på mina gullungar idag!

.

.

Nu ska jag stressa iväg ner på stan här (har ett par grejer jag måste hinna med innan det blir kväll!) Men ha en riktigt mysig fredag tjejer!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “VALENTINBULLAR

  1. Det måste vara fantastiskt att ha dig som mamma💖.
    Du är så inspirerande och duktig.
    Är lika nyfiken varje dag på dina inlägg. Du är något extra i inredningsvärlden/ bloggvärlden/ influencer/ inspiration till oss andra mammor. 🤗🤗

  2. Håller med Carolina, Karin och Jenny! Sån källa av inspiration i allt! Mat, mode, hem, skönhet och trädgård! Och då har jag säkert glömt något..😅🥰

Comments are closed.