FRITERAD KYCKLING MED ASIATISK DIPP & NUDELSALLAD

..

Detta, mina underbara goa  härliga bloggvänner, var så GALET gott. Måste ni testa!’

.

.

.

Kycklingen är världens enklaste och sallad också – det är dippSÅSEN som är grejen! Asiatisk mumsfillibabba.

.

.

F R I T E R A D  K Y C K L I N G  M E D  A S I A T I S K  D I P P  &  N U D E L S A L L A D

4 portioner

.

Du behöver! Friterad kyckling: 0,6 kg kyckling filéer, 2 dl panko (japanskt ströbröd) 2 st ägg, 1,5 dl vetemjöl, 1 tsk paprikapulver, salt (1 l rapsolja till fritering eller frityrolja om du har en fritös). Sallad: 2-3 nystan risnudlar, 1 romansallad, 1 påse råkostmix (ICA tex) 1 kruka koriander. 1 dl jordnötter Dippsås: 4 msk sweetchilisås, 2 msk oyster sauce, 2 msk sesamolja, 2 tsk sambal oelek, 1 pressad vitlök, 1 tsk riven ingefära, 1 pressad lime (detta är ungefär hur jag gjorde min, smaka av och hitta din bästa asiatiska smak! Jag är ju tokig i smaken av sesamolja och lite hetta tex:)

.

.

.

Gör så här! Friterad kyckling: Skär ner kycklingen i jämnstora bitar, ganska små. Salta  alla kycklingbitar och vispa sönder ägget. Förbered för panering, en tallrik med vetemjöl, en med panko och en med äggen. Panera kycklingen först i vetemjöl, sedan ägg och avslutningsvis i pankoströbröd. Hetta upp oljan till 175 grader (jag har ju en fritös och använde den). Se till att du ha locket framme och att spisfläkten är avstängd! Var uppmärksam och fritera kycklingen i omgångar, temperaturen på oljan ska inte sjunka. Fritera kycklingen och testa hur lång tid varje bit behöver genom att skära i den. Kycklingen bör vara vit rakt igenom.Lägg sedan den friterade kycklingen på ett fat med papper så oljan rinner av. Sallad: Dela och koka nudlarna enligt anvisningar och spola sen i kallt vatten. Dela och skölj romansalladen och skär den i bitar. Blanda med råkostmixen och lägg på ett stort fat. Strössla över rikligt med koriander. Sås: Blanda allt och häll över i en dippskål.

Ställ dipskålen i mitten på salladstallriken och lägg på den friterade kycklingen och N J U T!

.

.,

Vet ni – idag har jag varit på gymmet minsann! Första gången på typ ett halvår tror jag haha. (Det var tom så att receptionisten utbrast ”Men oj hej är du här – det var LÄNGE sen”😂) Så nu kör jag igen, nu kom äntligen min egen årliga ”nystartkänsla”. Som jag har väntat på den!:) Annars har jag bla fixat lite inför imorgon idag och ordnat överraskningar för då det blir firande av L O V E med hela mina älskade familj<3

.

..

Nu blir det dusch och spa och peeling och ansiktsmask! Sen mysig söndagsmiddag framför en bra film (tips??)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “FRITERAD KYCKLING MED ASIATISK DIPP & NUDELSALLAD

  1. Jag testar nästan alla dina recept😋 Du har väl sett miniserien med den längsta titeln ever ”The woman in the house across the street from the girl in the window”? Lite överdriven, smårolig, spännande och orealistisk 😉
    Kram

  2. Det ser supergott ut – men jag skrattade lite när jag såg mängderna, våra två 190 cm långa ”termiter” hade ätit den portionen själv 🙂 Jag dubblerar så räcker det kanske till fyra, haha. Tack för alla dina goda recept, brukar söka här först när jag behöver ny inspiration.

Comments are closed.