SÅ FINT

.

Idag rensade jag ur ytterklädesgarderoben och så packade jag ner alla vinterkläder som vi inte använder längre i kartonger. Jag hade hört att en anställd vid vårt fina Stadshotell hade på eget initiativ nu beslutat att göra en insamling för att åka ner till Polen med en lastbil på måndag med det vi Västeråsare samlat ihop. Så otroligt fint och bra av  Oskar🤍 Så vi åkte ned med det. Lolo och Bea gick ner på stan och handlade hygienartiklar (tamponger, bindor, våtservetter, schampoo) som de levererade. (Fått frågan om varför jag inte bidrar med pengar till hjälporganisationer. Ni måste förstå att folk gör det,  även om man inte tar skärmdumpar och publicerar sin insättning?)

.

Om du vill bidra med något till lastbilen så önskar Oskar och och hjälporganisationerna nu följande:

🤍Främst liggunderlag, tält och sovsäckar enligt Oskar. Stor brist på det.

🤍Blöjor

🤍Paracetamol

🤍Modermjölkersättning

🤍Laddade powerbanks

.

Oskar finns utanför hotellet imorgon lördag kl 12-19.

,

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

16 kommentarer till “SÅ FINT

 1. Många gånger känns det som ”det som inte syns, det finns inte”.
  Bara för att man inte visar allt man ger/gör, betyder det inte att man INTE ger/gör!
  Läste om Oskars bidrag på VLT och känner stor tacksamhet för det han gör. Naturligtvis även till alla och envar som bidrar på sitt sätt. Detta som sker i världen är något som berör oss alla!

 2. Människor som Oskar ❤ och människor som ger 💕 Och vi som ger i ”det tysta”, dvs inte printscreenar och publicerar våra gärningar – är dom gärningarna mindre värda? Jag skulle säga tvärtemot. Givarna i det tysta ger för andras skull, givarna som visar upp sina gåvor – kanske gör det för likes och glada hurra-rop, alltså för sin egen vinnings skull?

  1. Tina, gå och lägg dig och dra din offerkofta över dig!

   Snälla nån, låt Petra få inspirera till att ge. Det är hennes JOBB att inspirera, hon älskar det! Hon inspirerar! Tror du verkligen inte att Petra ger för att hon månar om krigets alla stackars människor?! I dessa tider, hur kan du skriva något dylikt?? Och VEM har sagt att någons gärning är mindre värd?

   1. Nu får du nog läsa Petras text en gång till. Hon skrev just att bara för att hon inte visar vad hon skänker i pengar så betyder det inte att hon inte gör det.
    ❤ det var det Tina syftade på.

   2. Jag tror du misstolkade Tina och att jag ifrågasattes. Tack iaf för att du försvarar, det har varit mycket påhopp men inte nu. Kram

  2. Men oj. Det var ju det jag menade – att hon ger utan att printscreena och lägga upp vad hon ger eller swishar. Det är finare än berätta om allt man ger och gör. Eller man får väl göra hur man vill, huvudsaken man gör nått. Menade absolut inget annat än att hålla med hennes resonemang – att hon ger utan att lägga upp allt. Sorry om det missförstods

   1. Men var tvungen att läsa Petras inlägg igen… Oskar ger. Petra ger. Och folk ger utan att lägga upp det. Jag måste vara urusel på svenska språket som ger en kommentar att jag tycker det är ❤ att ge och även dom som ger i det tysta är fantastiskt. Återigen, inget illa menat. Och så får jag be om ursäkt om jag skriver så illa att det missuppfattas

 3. Hej. FÖRLÅT. Jag har aldrig skrivit något argt på Petras fantastiska blogg förut, bara peppat. Men kanske är det för mycket elände i världen och jag tände till totalt! Får lov att skratta lite åt mig själv, för jag tycker troll ej ska bemödas med åsikter, men jag var på tok för snabb i min tolkning av en mening och skrev i affekt. Men, jag är inte sämre än att jag ber alla ovan om ursäkt! Kram till er alla. Vi fortsätter att ge och göra vad vi kan. All kärlek till er. Ha en fin vasaloppsdag.

   1. Så fin intitiativ och fint stt du tar upp det här! En kan inte göra allt men alla kan bidra med något.
    Kram

 4. Jestem Polką. W Polsce dosłownie każdy pomaga uchodźcom z Ukrainy: mieszkają w naszych domach, pomagamy im znaleźć pracę, opiekę i szkoły dla dzieci, już na dworcach gdy przyjeżdżają pociągami i busami czekamy na nich z ciepłym piciem, jedzeniem i ubraniami – dziękuję, że i TY ze swoją rodziną i przyjaciółmi pomagacie naszym gościom, którzy uciekają przed wojną. Pomoc w Polsce jest wielka, ale doceniamy pomoc, która spływa z innych państw 🙂
  DZIĘKUJĘ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.