GÖRA CHOKLADÄGG

 

REKLAM/ANNONSLÄNK ÅHLENS

.

Åh nu är det inte långt till påsk hörreni! Kan var favvohögtid hos mig, jag äälskar ju våren och ljuset och det där GLADA lätta med påsken. Inte massa måsten och förberedelser i evigheters evigheter utan ja så där mer lagom festligt. Och så får man vara inne (inga måsten att dansa runt en vissen stång i blåst & hällregn), man behöver inte träffa massa släkt och vänner om man är vårtrött och inte orkar och vill rodda fest och man får äta all den där goda högtidsmaten men slipper skinkan och man FÅR MOFFA MASSA GODIS! Bara softa och äta gott i vårsolen – underbart:)

.

,

.

P som i påsk och som i att pyssla! Kul! För det hör ju till, någon form av påskpyssel måste man ju göra. Att blåsa ur hemmafärgade ägg och fylla dem med vit och mjölkchoklad är ett pysseltips. Lagom avancerat och funkar för alla!

.

Jag färgade några ägg med ett thé som jag hade så de blev lite beige-gulaktiga. Sen stänkte jag på vit hobbyfärg för prickar!

 

C H O K L A D Ä G G

.

Färga äggen: Tvätta äggen noga. Picka ett hål i ena änden av ägget och häll ur innehållet. När äggen är tomt, skölj ur ägget noga med lite varmt vatten. Färga äggen med olika rotfrukter, grönsaker och bär som exempelvis morot, rödbeta, blåbär eller gul lök. Lägg de delade rotfrukter, grönsaker eller bären i en kastrull och låt koka upp med vatten. Ta bort från värmen och doppa äggen. Om man vill ha starkare färg så låt äggen ligga i en stund. Låt torka.

.

Fyll äggen: Smält din favvochoklad – ljus & vit. Häll upp i en spritspåsar. Sätt spritsen i ägghålet och börja försiktigt fylla äggen med chokladfyllningen. När du fyllt äggen ställer du dem med hålet uppåt i en äggkartong, och låter dem stelna i kylskåpet.

.

..

 

.

Lite syrenkvistar och lite ägg och ett nytt underbart fat (finns här) Vips så blev det lite påskig feeling på bordet!

.

.

Och idag är det första april och neeeej jag har inga roliga lur åt er i år heller! Har nog gjort mitt där godingar men alltså det här var s å roligt att luras med. Mitt bästa ever. FOLU haha. Över 300 kommentarer, minns ni??:)

.

,

Nu ska jag hämta Lolo och Moje och så ska vi åka och fredagshandla – vår grej!

Ha nu en fab fredag!

.

KRAM

.

.

.

11 kommentarer till “GÖRA CHOKLADÄGG

  1. Jättefin dukning! Längtar efter när du visar mer av dina nya utemöbler 🙂

  2. Länken till aprilskämtet funkar inte heller..
    Ska testa att fylla ägg med choklad, roligt påskpyssel att göra med barnen. Så fint på bordet, fint fat! Tänkte också knipsa några syrenkvistar. Härligt att vi går mot vår, trots att det snöade här i Örebro idag. Längtar till påsk, kanske något påskinlägg med tips på mumsig påskmat? Något annat än Jansons, köttbullar och sill.. eller någon annan här som har något roligt tips på något gott till påskbordet? 😊

      1. 😂😂😂 det var ju superroligt!

        Och lite sorgligt att se hur en del går igång med diverse otrevligheter utan att först varken läsa inlägget eller stanna upp en stund för att reflektera. Jag menar, chokladdoppade jätteräkor till frukost, kom igen!

  3. Jag är så imponerad av alla som klarar av att tömma äggskalen så man kan fylla och skapa egna ägg. Har fått lära mig säkert två ggr av en fd kollega men när jag sedan stått här hemma själv misslyckats.
    Kanske jag skulle våga mig på en sista gång. Tredje gången gillt liksom.

    https://kamillaskamera.com/

  4. Tack för en härlig blogg, jag läser varje dag. Som svensklärare stör jag mig alldeles för mycket för min egen skull på att du stavar te med fransk stavning. Varför i herrans namn inte vår svenska stavning?
    Ha en fin dag, kram!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg