FIRAT I KÖPENHAMN

.

Ooooh my så härliga dagar vi haft nere i Köpenhamn! Nu är vi hemma igen men jag kunde ”flakkat rundt” fler dagar i Danmarks helt ljuvliga huvudstad. Lycklig, bortskämd, extremt mätt och belåten kan sammanfatta känslan. Hur härliga är inte danskarna liksom? Tror aldrig jag mött så mycket vänlighet och humor och VACKRA människor! Möjligtvis i New York, där vet de ju också riktigt bra hur man är när man är  perfekt serviceminded och urtrevlig:)

.

.

.

Vårt FANTASTISKA hotel vid Kungens Torg. Kanske det mest klassiska hotellet i Köpenhamn! Älskade allt från d e n sviten till maten till miljön till personalen. Ville inte lämna och ska ni bo på riktigt lyxigt hotel i denna stad – boka Hotel D´Angleterre. H gjorde vistelsen också extra allt så klart. Min älskling<3 Känns faktiskt som jag fått revansch på just denna stad och att jag fått uppleva den på detta romantiska perfekta sätt med en den bästa mest omtänksamma personen i världen! (Har tyvärr rätt dåliga gamla minnen just från denna stad, men det var för läänge sen)

.

.

.

Vad har vi då mer gjort förutom firat, spaat och njutit på hotellet? Jo har ÄTIT så klart. Det är det bästa vi vet – äta riktig mumsig mat! Vi besökte bla två av Köpenhamns absolut bästa Smörrebrödsrestauranger, alltså det var helt galet. Man kan inte tro att smörgåsar kan vara s å goda och smakerna verkligen exploderade i munnen. Så här kommer två riktigt  lunchhtips:

 1. Slinka in på Aamanns 1921, ligger på en bakgata vid Ströget, och få d e n matupplevelsen! Avslappnad skön vänlig stämning med modern snygg inredning och samörrebröden är otroliga och s t o r a. Jag tog Sparris med Hollandaise & Rödspätta och de var helt perfekta men orkade verkligen  inte allt.

2. Sitta i solen på gården på extremt mysiga Lumskebugten. PPPPP. Riktig klassisk dansk frukostrestaurang med härlig personal och perfekta smörrebröd! Jag åt en Rostbiff & en Avocado. Rekommenderas. Mumsfillibabba.

.

Sen åt vi fine dining på Marshals och den restaurangen rekommenderar jag verkligen också. Åt bla ett magiskt lamm och även här är det, trots nivån på mat och pris därefter, så där avslappnad och ja danskt trevlig! Precis som man vill ha ju, om man betalar en del vill man ju bli happy och bli underhållen av personalen:)

.

.

Sen har vi gått och gått och sprungit och sprungit! Varje morgon stack vi ut tidigt (typ 7) och såg staden vakna. Bästa jag vet och så gör jag nästan alltid när vi är ute och reser! Vi hann se mycket och jag har fått så mycket intryck och känner mig jätteinspirerad. Vill bara fixa hemma och shoppa nya snygga kläder och bli ja mer dansk:)

.

.

Nu ska jag och min Moje åka till handelsträdgården här! Solen skiner och han är ledig för dagis är plötsligt stängt.

Någon piiiiip dansk (ja faktiskt!) ska komma till lilla Fiskartorget, precis vis Slottet och Mojes föris, och elda en bok i eftermiddag så de är oroliga för kaos för att massa människor då måste bli galna och kasta sten och eld. Alltså man blir ju tokig..

.

Senare ikväll blir det fölsismiddag ute på restaurang! Japp det tar aldrig slut haha. Världens bästa vecka:)

 

Ha en fab fredag girls!

(Och tack snälla snälla för alla grattishälsningar – ni är såå goa!)

.

.

KRAM

.

.

.

 

 

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “FIRAT I KÖPENHAMN

 1. Åh, vad underbart, och åh vilka snygga jeans du har på dig. Var kommer dom i från. Måååste ha. Tack på förhand för svar.

 2. Åh så härliga bilder, älskar Köpenhamn. Tog cabben dit för några somrar sedan, magiskt.
  Lika magiskt är det att fylla 50:-) Jag fyllde i augusti och blev firad under ett halvår med greklandsresa, hotellweekends, många bubbelkvällar, kalas och finaste diamantörhängena av mamma och pappa. Nästan så jag vill göra om det:-)

 3. Grattis till födelsedagen, och så fint i Köpenhamn . Danmark är dejligt.
  Kram ha en fortsatt fin helg
  Yvonne

 4. Underbara Köpenhamn! Vad härligt ni ser ut att ha haft det! Vill gärna veta var din fina svarta kavaj kommer ifrån. Så snygg du var i den. Hälsningar Katrin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.