NALLEPIZZA PÅ GRILLEN

.

Har haft gaalen migrän denna tisdag men nu på kvällen släppte det äntligen till en rimlig nivå och jag drog igång pizzabak med Moje i köket! Har man lovat att han ska få baka Nallepizza så har man liksom:)

.

.

.

Och han var s å glad över det och mycket noggrann av bakandet av sin pizza, min lilla kock<3 Öron på pizzan och så sås och ost och två skivor salami.

.

.

.

Själv hade jag massa mumsigt på min! Salami, kronärtskockor, oliver, lök och mozzarella. Sen ruccola på det när pizzan var klar. Provade att baka pizza på grillen (ute i regnet:) för första gången och det gick ju hur bra som helst! Pizzastål från Kockums som första fick ligga på grillen och bli riktigt het innan det var dags att lägga på pizzan. Minst 300 grader ska grillen ha. Busenkelt pizzatips till er som ev inte heller har en riktig pizzaugn.

.

.

HEMGJORD PIZZA

4 stycken

.

Du behöver: 40 g jäst, 4 dl vatten, 1 dl olivolja, 1 nypa salt, 1 nypa strösocker, ca 1 liter mjöl

.

Gör så här: Blanda ut jästen i lite av vattnet. Häll sedan på resterande mängd vatten, olja, salt, socker och lite av mjölet. Börja arbeta degen och tillsätt mer mjöl tills du får en deg som går ihop. Arbeta i cirka 7 minuter med maskin. Strö över mjöl och täck bunken med platsfolie. Ställ på ett svalt ställe och låt jäsa till dubbel storlek. Vill du göra degen någon dag i förväg låter du den bara stå i kylen. Ta fram den och låt sedan degen jäsa i rumstemperatur i cirka 2 timmar innan pizzorna bakas ut.

.

Jag använder Muttis färdiga Pizza Sauce som jag tycker är jättegod! Annars kan man ju enkelt göra egen sås:

.

Du behöver: 1 stor gul lök, 2 msk tomatpuré, 2 msk rött vin, 400 g krossade tomater, salt och svartpeppar

.

Gör så här: Skala och finhacka löken. Stek på medelvärme i lite olja tills löken mjuknat och blivit genomskinlig. Tillsätt då tomatpuré och rött vin. Häll sedan i krossade tomater, salt och peppar. Låt såsen koka utan lock tills den tjocknat eller i minst 20 minuter.

 

Ha på den pizzatopping som du gillar och grilla i ca 3-4 min!

.

.

.

Mojes Nallepizza! Ögon, nos och mun av oliver.

.

.

Ha nu en mysig tisdagskväll vänner!

.

.

KRAM

.

.

.

2 kommentarer till “NALLEPIZZA PÅ GRILLEN

 1. Ser mycket mumsigt ut, måste bara tipsa dig om en ”långjäst” pizzadeg som blir suverän på pizzasten i grillen. Sen något år tillbaka är detta min standarddeg 🙂 Tar lite tid, inte från dig, men processen är längre, degen blir dock väldigt lätthanterlig och pizzorna grymt goda.
  Använder alltid Tipo00 från Ramlösa kvarn till dessa pizzor.

  Dag 1 , blanda följande ingredienser:
  100 g vatten
  150 g mjöl
  3 g jäst (knappt det går att väga upp 3 gram 🙂 )
  3 g honung
  Plasta in bunken efter att du blandat. Ställ i kylskåpet 24 timmar.

  Dag 2, tillsätt följande ingredienser
  600 g mjöl
  300 g vatten
  20 g salt
  Knåda i fem minuter med händerna så att alla klumpar löser upp sig.
  Låt vila på bänken under bunken i 20 minuter.
  Vik degen tills ytan känns spänd, spräck inte ytan. Den ska vara slät och fin (om den spräcks så gör om den från steg 2).
  Vik den en gång till.
  Väg upp bollar som väger 260 – 270 g.
  Vik bollarna och spänn dom.
  Smörj en form med rapsolja.
  Lägg ut bollarna i formen och droppa över rapsolja.
  Plasta in och låt jäsa i minst 2 timmar.
  Baka ut pizzorna med händerna, dra ut degen, kavla inte.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg