PÅ GÅRDEN JUST NU & VAD HÄNDE MED VÄXTHUSET?

.

Alltså nu EXPLODERAR verkligen mina rosor! Har väl aldrig varit så fina men det är väl så när vädret varit som det varit och det har regnat med jämna perfekta mellanrum. Här har ni några jättegamla buskrosor vi själva entrén och de är såå fina, dock ej remonterande. Köper numera bara remonterande och där på spaljen i pergolan har New Dawn börjat klättra. Planterade två i höstas och det är redan bra fart på mina plantor! Så himla kul med trädgårdsfix och det har verkligen blivit ett stort intresse.

 

Fick frågan i förra inlägget om vad som hände med det där växthuset som jag skrev om att vi skulle bygga 2020 men som ni vet var det ju en pandemi och all  tog tid och växthuset skulle inte bli klart för leverans förrän tidigast efter ett år…Och sen så blev det redan dyra växthuset plötsligt ännu dyrare, också pga pandemin, så jag orkade inte vänta och la alla mina växthuspengar på en altan, uteplats med gatsten och en maffig pergola istället (gick på nästan samma summa – 250 000 kr ungefär till den som undrat) Så nu får jag fortsätta drömma om ett vackert murat orangeri men en dag ska jag också ha ett, måsta bara spara lite. Men jag är verkligen s å nöjd med allt det vi lät göra ute förra året, det har verkligen lyft hela trädgården, huset och utelivet!

.

..

.

Och pionerna i år! Crazydaisy så uunderbara de är. Här är det 3 olika sorter ihop.

.

.,

.

En jättehög och pigg Honungsros kastar sig upp i äppelträdet

.

.

.

Nere i köksträdgården växer det också så det knakar! I en låda planterade jag alla dahlior och som ni ser så har de faktiskt både kommit upp och överlevt uteplantering tjoho! Ska bli så spännande att se när de blommar sen (hoppas bara det inte sker när vi är på Gotland bara:/)

.

.

.

Där till höger om odlingsbädden växter mina Annabellehprtensior och de är redan jättestora! Klippte ner dem riktigt ordentligt i våras och det var smart, nu växer det riktigt kraftigt och rakt och stadigt (Den knallrosa rosen är en Louise Odier. Tror jag:)

 

.

Nej nu ska jag ladda tvåttmaskinen med dagens 6:e tvätt här (pjuh) men ha en mysig fortsättning på tisdagen!

.

.

KRAM

.

.

.

15 kommentarer till “PÅ GÅRDEN JUST NU & VAD HÄNDE MED VÄXTHUSET?

 1. Åh, vilket underbart inlägg och få se så mycket av din trädgård! Det blev fantastiskt med uteplats, pergola mm. Nu får du passa på och njuta av allt det vackra innan Gotland!🍀🍀🍀

 2. Så vackert och välordnat du har det😊 var inte orolig att missa dahliorna, mina blommade från juli-oktober förra året.

 3. Helt underbar trädgård! Ja, när det gäller att skapa vackra miljöer finns det ingen som slår dig på fingrarna! 🍃🌸🌼🌸🍃

 4. En riktig dröm trädgård och uteplatsen och de nya möblerna är hur snygga som helst. Vill ha allt! 🙂

 5. Du har en helt ljuvlig trädgård!! Väl investerade pengar som verkligen höjer myset!

 6. Sån underbar fin trädgård du har 🤩 dela gärna flera bilder/inlägg från trädgården 🌼🌸
  Tack för inspiration!

 7. Så vackert och välskött! Älskar dina pioner, vilka sorter är det du har här?
  Gillar platsen med gatustenen, så himla fint.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg