UTFLYKT NORR OM VISBY

.

Imorse när vi vaknade var det både mulet och kyligt! En av få dagar här med dåligt väder så vi bestämde oss för att göra en utflykt på öjn. Först tänkte vi ner till Burgsvik (mitt barndoms Gotland, det var där vi hade hus då) men så gick tiden och vi kom iväg sent och helt plötsligt var 12 mil alldeles onödigt för långt att åka på utflykt så vi åkte en sväng runt Visby istället. Då strålade solen igen och vi åt hamburgerlunch på väldigt icke Gotländska Brödernas nere vid Kallis i hamnen (alltså deras burgare mmm) och sen blev det bla en tur upp till mysiga Själsö bageri för eftermiddagsfikat! (Dagens var ny tokgrön Neo Noirklänning som finns här och gamla Versacesneakers)

.

.

.

Så fint på Själsö bageri! Ligger så vackert och högt vid havet och så har de boulebana med vackraste utsikten. M y s.

.

.

.

Sen åkte vi den lilla biten upp till Salthamn! Där ligger en gammal fabrik som blivit cool resturang/galleri/butik.

.

.

.

Stort och rufft och ballt och blandat i butiken Rolf & Friends! Loisjeans och sidenkaftaner och hippieskor blandat med lite exklusiv bohemisk inredning och så enklare interiördetaljer. Kändes väldigt skånsk inredningsstil om ni förstår vad jag menar.

.

.

.

Restaurangen provade vi inte (var ju proppmätta med både burgare och bullar i magarna) men var jättefin att titta på iaf med öppet kök och så ett sött litet foodtruckcafé uppe på gården!

.

.

Så det var lite från våran fredag! Nu blir det Svarta Majabattle och snacks och drinkar med mormor och morfar inne i stora huset (Svarta Maja spelade jag alltid med min mormor och morfar så det är så mysigt och liksom vårt familjekortspel. Har ni också något favvosällskapsspel ni spelat extra mycket och i generationer?:)

.

.

KRAM

.

.

.

7 kommentarer till “UTFLYKT NORR OM VISBY

 1. Så härliga Gotlandsinlägg, kul med tips om man ska besöka ön någon gång 😀👍
  Jag spelade mycket ett kortspel som hette Löjliga familjen men även Svarte Petter, kan det vara samma som Svarta Maja?🤔 Kanske bara kallar det olika.

 2. Så fin dag ni fick och så mysigt med drinkar och kortspel med mormor och morfar. Vad tänker du när du säger skånsk inredningsstil? Har aldrig hört det uttrycket förr😊
  Kram få. Skåne

 3. Den där trippen gjorde vi också häromdagen. Så förbaskat trevligt där! Jag kan verkligen rekommendera Tofta Beach House (inte att förväxla med Tofta Beach Club) och Surflogiet om ni tar er ner till Tofta. Två helt olika ställen men jag tror att ni kommer att gilla båda. Kram //Tina

 4. Vi har alltid spelat ett kortspel KILLE som går snabbt och som både barn och vuxna uppskattar i min familj! Vet att Akademibokhandeln har! Varit mycket skratt och glädje kring spelet, rekommenderas ♥️

 5. Frågade precis min man hur gammal han tror att du är 😍 han sa ”men hon kan inte vara så gammal, 37 år max…” ☺️🙌🏻🤗😍

  Alltid så fräsch Petra!!! 😎

 6. Så himla härliga inlägg. Måste fråga vart din super läckra klänning är ifrån?
  Kram

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg