FÅRÖ IGÅR & GOTLAND IDAG

INNEHÅLER REKLAM/ANNONSLÄNKAR LINDEX

.

Igår åkte vi til Fårö igen! Ja herregud vad vi har åkt turer upp till den f a n t a s t i s k a ön denna sommar. Är ju så när till Fårösund och färjan och faktiskt har det knappt varit någon kö i sommar? Annars har vi varit med om 1 1/2 timmes färjekö under högsommaren men som igår var det ingen kö öht, SKÖNT. En sommar trängde jag mig faktiskt i en jättebilkön (Tog en genväg rakt ner till färjan vilket man ju icke får göra, det vet ju liksom alla) pga liten gnällig Moje och systrar i bilen och ensam svettig trött förälder på väg till en strand. Najnajnaj det skulle jag inte ha gjort. Det blev typ lynchstämning i de andra gutebilarna när jag sladdade in mer eller mindre rakt på båten och många tutor och ilskna tanter och hyttande gubbar och ja jag låste enkelt bilen och satte på musik och sa åt barnen att inte öppna för någon under färjans restid på 10 min. Hjälp. Så träng er inte i bilköer på Gotland mina vänner:)

.

.

.

Hur som helst. Bea ville dreja och jag hade bokat tid på mycket mysiga Krukmakeriet! Där kan man nämligen få lära sig det och billigt är det att få prova att göra sig en tallrik eller skål (kostar 100 kr) Sen gör de riktigt fin egen keramik där så absolut värt ett besök.

.

.

.

Och jag såg ut så här igår. Sköna luftig lagom vid randig långskjorta som finns här för den som undrar.

.

.

.

Sen gjorde vi massa andra mysigt också – badade och vandrade och besökte fyren och åt go mat och köpte bullar på Sylvis! Men jag har bara detta sista Fåröpics att bjuda på från havet:)

.

.

.

Och idag har vi också gjort massa härligt! Varit på Bungenäs bla med mormor och morfar och ätit lunch tillammans med Tomas Ledin (ja inte tillsammans utan han satt och var snygg med sin familj något bord bort på restaurangen. Man kan verkligen VERKLIGEN inte tro att han är 70 år) men jag glömde min stora kamera i bilen (det är 1 km att gå ner till Bunegnäs kalklada) så om ni vill se några pics därifrån så finns det på min Instastory med namn houseofphilia. Där finna det btw ofta uppdateringar) Men vi var förbi Fult & Fint på vägen hem efter att köpt mat på Bungehallen och då var kameran med iaf!

.

.

.

Och idag ser jag ute så här med virkat linne här och toksköna tunna vida byxor här.

.

.

.

På fult & Fint var det mycket folk (unga par i stråhatt) och där finns det alltså både nytt och gammalt! Jättemysigt ställe, framförallt i trädgården Men jag tycker det är bra svårt med såna här poppissecondhandaffärer. Det är ju liksom inte billigare utan nästan dyrare med gamla grejer? Och det är ju för det är huggsexa. När jag var liten, på mammutarnas tid, då var vi jämt på auktioner och antikaffär på Gotland på somrarna och då var det ju aapbilligt och man kunde fynda hur mycket som helst. Superkul var det. Vet att tom lilljag ropade in grejer typ 7 år gammal bara för att det var roligt. Fyndade bla ett vackert barberarset (?) Tror man kanske kan fynda på Tradera istället (eller rättare sagt lura någon stackars okunnig på Tradera på något innan en stråhattstjej hinner före och trissar up priset:)

.

.

.

Moje lessnade fort men jag hittade iaf en sån matkupa i linne som jag letat efter (ny) men den ska jag köpa en annan dag när det kanske är lite mindre folk.

.

.

Nu ska vi ha måndagsmys här på gården men vi ses snaaart igen!

.

.

KRAM

.

.

.

15 kommentarer till “FÅRÖ IGÅR & GOTLAND IDAG

  1. Så mysigt att få följa med på er resa 😁☀️ Vilken rolig och lite annorlunda grej för en tonåring att få prova på att dreja. Lägger det på minnet inför nästa Gotlandstripp (även jag har en tonårsdotter på 13 år).
    Ha en fin vecka 🤗

  2. Hahaha- i Sverige tränger man sig icke 😅😅 satte på musik- underbart!
    Jaaa! Jag var också på auktioner med mina föräldrar, men det finns liksom inte längre??!
    Köpte porslinsdockor minns jag? 😅 har en vacker slänk som mamma lutade av..den står i mitt egna rum. Det var massor av gamla grejer i den dom knapplådor ciggarettetui och puderdosor 🥰

    1. Jaaaa, avlutade skänkar och möbler! Med överraskningar haha, grejer, brev och små maskar🥲 Mamma var tokig i såna möbler. Jag hade en avlutad soffa som jag hade som söng😍 Nooe såna härliga bondauktioner med allmoge finns inte längre!

  3. Haha jag tycker att jag är hyfsat laid back men är det något som får mig att tappa det så är det folk som tränger sig, särskilt i lååånga köer 😄
    /kör i Stockholms rusningstrafik dagligen.

  4. Tycker aldrig att man tränger sig, varken på Gotland eller någon annanstans. Vad är en stråhattstjej? Känns som ett skällsord?

  5. Gud förra tisdagen satt vi i 2h kö för att komma på just färjan till fårö😂 samma visa på onsdagen

  6. Tur att det finns ”stråhattstjejer” som handlar vintage! Även om priserna ”trissas upp” behövs ju inget nytillverkat för detta nöje. För det är ju många gånger ett nöje, en sport, att “loppa”. Kanske även en och annan ”ankläppad”,”foppatoffelklädd”, ”Busneltant”, ”raggarbilsåkare” eller ”muskelkille” också ägnar sig åt detta nöje!!! Man får hoppas att de inte börjar slåss om grejerna bara. Eller att de trängs i de långa köerna!

    1. Nu skrev jag stråhattstjej just för att jag aldrig sett så många stråhattar på tjejer, och killar, som i denna butik och liknande. Det är en trend helt enkelt. Ungefär som om du går in i vissa andra butiker eller ställen som riktar sig till en viss målgrupp och stil. Inte lika mycket stråhattstil i Ullared om du förstår vad jag menar. Tyvärr blir det ju dock inte så mycket ”loppa” eller fynda när det blivit the-it-shit och det är huggsexa om det som är vintage. Annars är det ett underbart nöjde att hitta det där fina och unika så klart!:)

  7. Hej!
    Måste bara fråga vad du har för bh under linnet från Lindex? Jag har nämligen ett likadant linne, men tyckte det var jättesvårt att ha bh under iom det var så urringat i sidorna😅

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg