STEKT TORSK MED SKIRAT SMÖR & RIVEN PEPPARROT

.

Voila en dagens och i denna form av dagens sommarlunch! För det var ju såå gott och såå enkelt, precis som sommarmat ska vara. Ni vet – råvaror ska finnas på den enkla lilla Ican (för oss i Fårösund) och det ska gå snabbt att fixa ihop så man slipper stå inne halva dagen med matlagning och disk när man bara vill vara uuute i den sköna solen (för jisses vilket sommarväder vi har här på ön i år, helt underbart) Och vad bjöd jag på denna gång (eller jag och papsen, han är grym på att laga fisk) Jo en stekt torskfilé med kokt färskpotatis, skirat smör och maaassa pepparrot direkt från landet vid uteplatsen Torskfilérna fanns ju i frysen så detta var något som lagades ”på det som fanns”. Mumsfillibabba och recept kommer här:

.

 

STEKT TORSK MED SKIRAT SMÖR & PEPPARROT

.

4 personer

.

Du behöver: 800 g potatis (gärna amandine eller färsk svensk) 1 dl riven färsk pepparrot, 600 g rimmad torskfilé (går jättebra med fryst, kom ihåg att lagga ut och tina ett par timmar innan rimning/tillagning), ca 150 g smör, 2 dl banco, salt & peppar.

.

Gör så här: Koka potatisen. Ansa och koka sockerärtorna med potatisen när det återstår ca 3 minuter av koktiden. Skala och riv pepparroten. Vänd den rimmade torsken i panco och stek i smör i en stekpanna. Salta och peppra fisken. Smält  smöret och låt det sjuda tills det blir lite nötigt i tonen. Servera torsken med skirat smör, ett fluffigt moln av pepparrot, citron och en grönsallad.

.

.

 

.

Pics från stora huset här på gården

.

.

Dagens fiskrecept vänner! Fortsätt njut av sommaren, det ska jag göra<3

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “STEKT TORSK MED SKIRAT SMÖR & RIVEN PEPPARROT

  1. Blir lite konfunderad över att du kallar det en gård? En gård är ju en plats med byggnader som bedriver jordbruk eller djurhållning. Har det varit, eller är det det nu?

    1. Nej det är ju inget jordbruk eller djurhållning. Däremot flera byggnader och 40 hektar mark. Därför är det ju mer gård en bara villa. Eller ett underbart sommarland helt enkelt:)

  2. Super gott har bara provat skirat smör o pepparrot till gädda och det är underbart gott ,måste testa denna variant 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.