SOMMARMIDDAG – GRILLAD FLÄSKKARRÉ MED MELON & FETASALLAD

.

Dukat för sommarmiddag inne i matsalen pga regnig, grå och ruskig julitisdag!

.

.

.

Ni vet vissa sommarrätter blir ju verkligen favoriter – de där som smakar just somrigt och mumsigt och som är så där enkla att svänga ihop! Till familjen eller till vänner.  Igår åt vi detta, igen, och det var lika gott som alltid! Lite hårdare grillad marinerad fläskkarré (gillar när fläsk får en lite knaprig yta) och så klassikern Melon & Fetasallad. Tröttnar på riktigt aaaldrig. Verkligen busenkelt att göra (och ja vi hoppar sås, tycker att man får så mycket saftighet ändå från Vattenmelonen och smak från fetan och dressingen)

.

,

.

GRILLAD KARRÉ MED MELON & FETAOSTSALLAD

4 portioner

.

Du behöver till karrén: 600 gram benfri fläskkarré, 2 msk balsamvinäger, 4 msk ljus japansk soja, 1 klyfta pressad vitlök, 2 msk honung, 0,5 tsk torkad rosmarin eller 0,5 msk grovhackad färsk rosmarin, 0,5 tsk torkad timjan eller 0,5 msk grovhackad färsk timjan, 0,5 dl olivolja eller rapsolja.

.

Gör så här: Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Tillsätt fläskkarrén och vänd runt marinaden så att den täcker köttet runt om. Marinera köttet minst 1/2 timme. Grilla fläskkarréskivorna 3-4 minuter på varje sida.

.

Du behöver till salladen: 1 vattenmelon, 2 rödlökar, 2 pkt fetaost, 1 dl svarta oliver, 1 kruksallad (jag plockade mörkröd/grön sallad från vår köksträdgård, så mysigt) Dressing: 1 1/2 msk balsamvinäger, 1 msk flytande honung, 3 msk olivolja, flingsalt och peppar.

.

Gör så här: Skär vattenmelonen i kuber, skiva rödlöken tunt, riv salladen i bitar, dela fetaosten och blanda. Strössla över oliverna och ringla till sist över dressingen.

.

.

Idag har jag faktiskt känt mig lite hängig. Ont i huvudet och trött och frusen och ja inte helt hundra, mest bara velat ligga i soffan och lyssnat på podd. Kanske är det bara vädret? Hoppas det vänder snaaart iaf:)

.

.

Ha nu en mysig lill-lördagskväll raringar!

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg