DET BLEV EN PASTA MED KANTARELLER, VITT VIN & GRÄDDE

..

Tack goingar för era kantarellrättstips! Det blev en kantarellpasta med vitt vin som blev maaagisk. Så klart ska ni få det receptet!

.

.

KANTARELLPASTA MED VITVINSSÅS

4 pers

.

Du behöver: 500 g kantareller, 1 finhackad gul lök, 2 pressade vitlöksklyftor, 2 msk smör till stekning, 1 1/2 dl vitt torrt vin, 3 dl,  1 dl bladpersilja, 4 portioner pappardelle, salt & peppar.

.

Gör så här: Putsa och skär ev kantarellerna i bitar. Lägg dem i en torr varm stekpanna och fräs på medelvärme tills vätskan försvunnit. Tar ur svampen ur pannan. Fräs lök och vitlök mjuk i smör. Tillsätt svampen och fräs tills den fått lite färg. 2. Tillsätt vin och låt koka ihop till hälften. Tillsätt grädde och låt koka ihop. Salta och peppra. Koka pastan enl anv på förp. Blanda såsen med pastan, strö över hackad bladpersilja (jag hade bara fryst men allra bästt med färsk så klart) och servera med riven parmesan.

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “DET BLEV EN PASTA MED KANTARELLER, VITT VIN & GRÄDDE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.