SKÄRGÅRDEN UPP & NER & ÄN SEN DÅ!

..

Sorry mina fina bloggisar, att jag inte kikat in på flera dagar till er! Men detta är H´s allra sista semestervecka och vi försöker maxa denna extra allt så mycket det bara går med mysiga små utflykter & härlig svensk sommarkänsla. Så jag har inte inte haft riktig tiid (eller ja haft fokus på annat:) Vi planerade Västkusten men vädrerprognosen var så himla osäker så vi har dragit till Stockholms skärgård istället! Just nu Roslagen och mysiga mysiga lilla Furusund. Har knappt varit i den här delen av skärgården förutom 1. På utflykt med mamsen & papsen för att återuppliva härliga gamla bröllopsminnen (de gifte sig ute på på ön Gräsö av någon anledning jag inte minns) 2. Hälsade på lillbror när han gjorde lumpen i Norrtälje 3. Åkt Vikingline färja genom Furusund. Och det var så jag hittade denna lilla pärla till ö, när vi åkte genom det trånga sundet med nya Viking Glory i våras ni vet:)

.

.

.

Så lilla hamnen och värdhuset från fartyget och ropade till H – men vad är det här för gulligt ställe!? Visade sig att detta är en klassisk gammal skärgårdpärla där Astrid Lindgren bla hade sitt söta lilla sommarhus (Ovan)

.

.

.

Badar i havet och bubbelkopp och solar i det fantastiska vädret! Och om någon ev undrar varför jag lägger ut en sån här bild i bikini så är det för att så här ser jag, på riktigt, ut i just en sån. Det är inte för att chocka att en 50-taggare vågar visa hud eller för att hetsa  någon jag loovar. Fick nämligen ett DM och då börjar man undra om detta kanske är f ö r provocerande för er? (Eller billigt) ”Alltså Petra, varför lägger du ut såna här bilder på dig i bikini? Vem riktar du dig till? Du har en man som älskar dig. Förstår inte riktigt. Du är så duktig på inredning och mat/bakning/dukning. Bara en vänlig fråga. Tycker själv att det är litet ”billigt” och missvisande. Hälsn Infektionsöverläkare från Östergötland” 

.

För mig är det ingen big deal men det kanske det är för fler? Kanske bättre att köra retusch eller skapa någon vacker artys-dartsybadbild med hav i solnedgång än en glad fyrabarnsmamma (med lite extra sommarkilon) helt upp och ner. Fast jag tycker själv att det är sköönt att se alla sorter kroppar,  just rakt upp och ner. Än sen då liksom!:)

.

 

.

Hur som helst – härligt värre har vi i denna Roslagspärla! Fast idag åker vi vidare söderut till en annan riktigt underbar skärgårdsoas (kan ni gissa vilken?)

.

.

Nej nu måste jag fortsätta njuta dagen här men vi ses snart igen!

.

.

KRAM

.

.

.

48 kommentarer till “SKÄRGÅRDEN UPP & NER & ÄN SEN DÅ!

 1. Haha, tyckte ändå det var bra att hon klargjorde att hon var just infektionsöverläkare från Östergötland. Så att man inte misstog sig

  1. Eller hur 😅😅 mycket viktiiig person ändå.
   Blev glaad av din bild Petra. Men blir deppiga av svank, plut, spända fötter till ballerinalook för sååå ser viii inte ut. Det får mig att kräkas bara.
   Här ser jag en kvinna som njuter! 🥰❤

 2. Härligt omdöme på infektionsöverläkaren från östergötland. Tycker först och främst att det är en ganska oförskämd kommentar. Du är skitsnygg och självklart ska du lägga upp precis vilka bilder du vill. Sen är det ju osmakligt att dra in sitt jobb så där, det är inte relevant i sammanhanget och jag kan snabbt googla mig fram till vilka som är infektionsöverläkare i den regionen. Men det kanske inte var så viktigt att vara anonym.

 3. Är på västkusten (strax norr om Båstad) och vi har haft sol och 32 grader i två dagar nu. 🥵

 4. Very nice pictures. What a beautiful country Sweden must be. I hopeone day I will be able to travel to this wonderful place!
  And you are very goodlooking as well.

 5. ”Infektionsöverläkare från Östergötland” 😂😂
  Klem Lise, som syns du skal legge ut hvilke bilder du vil👍👙

 6. Du är as snygg o en sann förebild för mig som oxå närmar sig 50 o trots att jag har en enorm bilring o gropar i låren o kan aldrig äta ngt utan o smutsa ner mig o jag kan inte laga mat o inreder gör jag med second hand o ser ut som en trött 50 åring som jobbar i vården så säger jag bara du är grym på alla sätt fortsätt förgyll min vardag med precis vad fan du vill😊😊

 7. Flotte Petra😎vis så mye hud du vil, det tåler vi👍 Er selv 60🤶Og bruker fortsatt « liten» bikini, og trives fortsatt godt i den💃

 8. Flotte Petra😎vis så mye hud du vil, det tåler vi👍 Er selv 60🤶Og bruker fortsatt « liten» bikini, og trives fortsatt godt i den💃

 9. Med några extrakilon? Att skriva DET, om något, är provocerande. Inte ett enda kilo extra på din kropp. 50 år o har en kropp som en 25-åring..DET får andra att må lite sämre över sina egna kroppar.. eller kanske mer sorgligt att du tycker så om din egen.

  1. Nämen va…För Petra kanske det är så. Ska hon inte kunna skriva det då?
   Måste vara så jobbigt att ta åt sig på allt.

  2. Ja, och framför allt eftersom det inte ens är en ”helt naturlig kropp”. Det har ju varit väldigt öppet här med vilka ingrepp som gjorts liksom…

  3. Om man mår dåligt i sin kropp pga extrakilon, så är det bara att börja träna 😂! Jag är 40+ och har fött barn, är mer vältränad nu än när jag var 25. Träning, bra kost och gener är receptet 😉. Tycker fortfarande att jag har extrakilon och celluliter..även om ingen annan ser det 🤷🏼‍♀️

 10. Kanske ”infektionsövertorrisen” skulle fixa till sig lite så hon kanske också skulle kunna fastna på en bild…kanske en påhälsning hos en kollega som kan det där..…🙄🙈

 11. Vilken patetisk kommentar! Jag tror att fru överläkare är lite för fin för att läsa helt vanliga bloggar eller umgås med normala människor. Annars skulle hon veta att en inte beter sig så eller skriver så till nån! Uhhh! Du är grym! Och just att du blandar innehåll på bloggen gör att jag återkommer, om det vore BARA inredning hade inte jag fortsatt läsa – jag älskar att det är lagom personligt och blandat! 🧡

 12. Jag hade inte reagerat på bikinibilden om du inte hade kommenterat så plumt.
  Ja, det är provocerande, ytligt och dumt. Fyrabarnsmammor, 50-taggare, ser vanligtvis inte ut så där i kroppen utan att ha lagt sig under kniv och nålar. Snacka om retusch! Beklagligt att du skriver att det är sköönt att se alla sorters kroppar när du valt att förändra din egen. Nej, jag är inte avundsjuk på ditt plastiga utseende men blir irriterad över ditt motsägelsefulla sätt att skriva.

  1. Om man tränar och tar hand om sin kropp så ser man ut så oavsett om man är 50 + och fött 4 barn. Att skriva en sådan kommentar är så oerhört korkat. Så mycket avundsjuka. Systeryster borde börja löpträna, gör gott för både huvud och kropp.

   1. Word!! Tar man hand om sig, äter hälsosamt och tränar så ser man bra ut. Oavsett om man har barn eller inte.

  2. Jag gillar denna bloggen mkt💕men kan hålla med om att det inte är mediankroppen på en 50 taggare. Du har ju gjort ingrepp,vilket är upp till var o en men förändrar ju ändå utseendet.
   Sommarkilona har satt sig fint på dig💕(obs inte ironi)
   Kram💕

  3. Att åtgärda en mage som delat på sig och som ger komplikationer i vardagen, är väl något man önskar att alla kvinnor som behöver det skulle få göra. Utan att behöva ta emot nedlåtande kommentarer efteråt om att man ”lagt sig under kniven”!

   Vi är nog många som är lite avundsjuka på din snygga kropp Petra, fan vad jag önskar att jag hade en likadan själv. Haha! Men man ska väl inte klaga på resultatet man inte fick av träningen man aldrig gjorde…

  4. Håller helt med. Alla får så klart lägga upp vilka bilder man vill, är mer kommentarerna som sticker ut.

  5. Det jag gjorde med min mage syns knappt på denna bild. Jag sydde ihop magmuskler pga diastas och tog bort ärr/överskottshud. Vad exakt är det som jag skriver som är plumpt, ytligt, dumt, motsägelsefullt, irriterande och provocerande? (Den som är plump av dig och mig är väl du som bekriver mig som plastig😕)

  6. Om du mådde bra så hade du inte fällt den där kommentaren. Varför måste 50+ se ut på ett visst sätt? Alla är olika med olika förutsättningar, eller hur?
   Vissa tränar mycket andra inte alls. Vissa äter osunt andra bara fräsch mat osv.
   Vissa är pinnsmala av naturen andra inte. Min mamma tex. Pinnsmal å jäklar va mobbad hon blivit pga det.
   Så sluta sätt en stereotyp bild av en 50 åring..för det finns inte.

  7. Är det inte höjden av egoism att bli kränkt över att någon annan skriver att hon lagt på sig några semesterkilon?

   Att sy ihop magmusklerna borde vara en självklarhet för alla kvinnor som fått dem delade efter graviditeter. Finns många artiklar om många olyckliga kvinnor som lider av fruktansvärda smärtor. Det är ingen skönhetsoperation.

 13. Provocerande att skriva ”kropp med sommarkilon ”, var då? Så där ser verkligen inte de flesta 50+ ut. Du skriver verkligen emotsägelsefullt, håller med systeryster till fullo. Du har ju fixat både kropp och ansikte liksom…

  Lilii

 14. Självklart lägger du upp vilka bilder du vill! Det är helt och hållet ditt val. Du verkar vara en fin människa – strunta i dumma kommentarer! ❤️ Kan tillägga att jag är överläkare i psykiatri från Västerbotten eftersom yrkesval tycks vara viktigt här 😉

 15. Fina du, lägg upp bilder bara, läkaren kan väl fokusera på sitt viktiga jobb eller nåt!

 16. Du är supersnygg, som vanligt! MEN jag reagerar på att du skriver som att du är modig som visar upp din icke perfekta kropp, när din kropp faktiskt ÄR perfekt (enligt normen osv). Detta måste du väl vara medveten om?

  1. Va, jag har väl inte skrivt att jag är modig? Tvärtom. Läs texten igen😊

   1. Hur läser ni egentligen? Ni verkar projicera en hel del av era egna känslor på en text som inte innehåller det ni påstår.

 17. Det känns inte som ni så ofta hittar på aktiviteter som passar den lille i familjen? Det finns ju så mycket roliga saker att hitta på för en grabb i den åldern!

  1. Ehh va?! Vilket barn gillar inte att bada och äta? Bo på hotell och kanske käka en och anna glass och kolla på film på rummet? Måste det alltid vara fullt ös? Vill dessutom minnas att Petra och familjen besökte Kneippbyn på Gotland, men det kanske du missade?

 18. Finns det inget snällt att säga om nån håller man tyst , även du Petra! Ha en fin helg

 19. Kul att du fortsätter att blogga. Det är en del som har slutat, hoppas att du inte gör det. Du har en superfin kropp.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg