ACKLIMATISERA SIG

.

Dagens workspace – ute i pergolan! Som jag gillar den här platsen som vi lät göra förra sommaren, den ger liksom hela vårt hus  en annan lite maffigare och varmare känsla. Älskar smågatstenen i granit lagd i mjuka snäckskalsbågar och så den minst sagt rejäla pergolan med de höga spaljéerna som vi faktiskt snickrade själva. Klätterrosorna börjar nu slänga sig så smått uppåt i dem (klassiska New Dawn) och det kommer bara bli mysigare när allt sen bäddas in av dem. Här har vi fömiddagssolen och kvällssolen, på dagen när det är som varmast är det skugga. Perfekt ställe att jobba på ute såna här varma dagar!

.

.

Heeej vänner!

.

.

Fortfarande märklig värk i ben och rygg här men mycket piggare idag, skönt. Och lilla inskolningen med Moje i hans nya skolan går hur bra som helst, han gillar verkligen att börja där. Också väldigt skönt, barn är ju så otroligt olika (alla mina fyra är ju helt egna till sättet) och man vet ju inte ur de tar helt nya sociala situationer. Den enda som tycker det är småjobbigt är ju jag, känns som min lilla plutt är så stoor helt plötsligt snyft plus att den där semestern/sommarlovet är över känslan inte är den allra skönaste i världen om ni frågar moi…. Eller vad säger ni?? Gillar ni augusti-nystart-tillbaka till rutinerkänslan eller har ni lite augustiblues nu precis som jag (och ja vädret är uunderbart somrigt dessa dagar osv men ni fattar, höststormarna och lövfladdret och gummistövlarna väntar ju runt hörnet. Nej tacka vet jag april & maj, min bästa bästa tid iaf när allt varmt och härligt somrigt väntar:)

.

.

.

Här under parasollet sitter jag gärna med min latte:)

.

.

.

Ja det är väl bara Carpe the fucking diem som man säger haha!  Skaaka av sig det där lovslutsvemodet och njuta max av augusti. Nej jag ska inte plocka kantareller skogen (för jag hittar ju inga) men det finns ju annat augustimys (ge mig gärna era bästa tips sensommarmystips just nu!) Sen acklimatiserar man sig ju efter någon vecka eller två med att åter ha alla barn i skolan eller hur. Det blir ju vardag det med. (Sen så kör jag alltid med mjukstart med mina skatter efter lovet, det är fortfarande glass och gott lite nu och då och sena kvällar och ja lite manana:)

.

.

Nej nu ska vi ta en kvällscykeltur här ner vid Mälaren med Mojelito men vi ses imorgon igen!

.

.

KRAM

.

.

 

 

7 kommentarer till “ACKLIMATISERA SIG

 1. Älskar att gå tillbaka till vardag och rutiner. Ser fram emot en härlig höst, underbara färger och förhoppningsvis sol.

 2. Ni har det så vackert!
  Jag ääälskar hösten. Alla dofter, svamp, lingon och det är svalt på nätterna. Höstljuset och även mörkret. Tid för vila.
  Men sen älskar jag även sommardagarna och de varma kvällarna. Känner mer att jag har prestationsångest med sommaren att jag inte passat på med allt. Njuter av mysiga tröjor och att allt trädgårdsarbete får vara 😅
  Kram ❤

 3. Jag har helt klart augustiblues men gillar samtidigt känslan av nystart. Tror det mest beror på att jag ska börja plugga i höst. Har sett fram mot det så länge.

  1. Jag fattar inte det där m nystart!? Alla säger det 😅
   Det är ju mot slutet av året liksom..
   Nystart möjligen efter nyår ❤

   1. Haha mitt ”nyår” med nystart är definitivt efter sommaren. Jag älskar början på hösten när naturen sprakar i färger och luften är klar och frisk – då får jag energi och blir inspirerad till förnyelse, förbättringar och förändringar. Efter riktiga nyåret är jag alltid helt urlakad och är totalt omotiverad till allt vad förändring heter 😄

 4. Har alltid gillat hösten.Skolstart o kalas var det alltid.(Jungfru)Som lärare spännande att möta nya eller gamla elever o se o höra om hur de utvecklats.Skönt att mysa i skymning med ljus o god mat.Skön känsla.Våren gör mej låg.Dock bättre med åren,då man tar livet för vad det är med sina bra o sämre dagar.Njut av nuet.

 5. Största utmaningen är att vara här o nu; att njuta av nuet 🤍. Är usel på det o är det ngt som gör mig riktigt ängslig så är det när jag står inför en ”nystart” med nya/förändrade rutiner 😬
  Förresten nyfiken på vad ni gör med stora sonens rum nu när han, vad jag förstått, flyttat hemifrån?

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg