KNÄCKIGA TOSCARUTOR

.

Jo jag bakade ju Toscarutor igår! Klassiskt bakverk som ju är ungefär 200% godare äv vanlig sockerkaka pga av den där sega mandelknäcken ovanpå. Mmmm. Och den är inte alls svår att göra så varför inte?

..

Vi har ju en extra bred ugn, 90 cm, så jag gjorde i en sån bred långpanna (dubbel sats) och fryste in, Toppen gottgott att ha och bjuda på! Eller ja mina små älsklingar kommer ju säkert mumsa i sig dem ganska så snabbt om jag känner dem rätt:)

.

.

.

Finns det något hemtrevligare än att baka? Tror inte det. Och det behöver inte vara jätteavancerat, bara doften av allt nybakat är ju den bästa..

.

.

TOSCARUTOR

ca 2o stycken

.

Du behöver till kakan: 200 g smör, 4 ägg, 3 dl strösocker, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1/2 dl röd mjölk. Till glasyren: 200 g smör, 2 dl strösocker, 4 msk vetemjöl, 4 msk mjölk, 200 g mandelspån.

.

Gör så här: Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver och sikta ner i smeten under omrörning. Rör ner mjölk och smör, blanda försiktigt tills det blir en jämn smet. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 36×26 cm. Grädda i 175° i ca 20 min tills den precis har stannat. Blanda under tiden ingredienserna till glasyren i en kastrull och låt sjuda upp under försiktig omrörning tills den börjar tjockna. Ta ut formen och höj temperaturen till 200°. Bred snabbt med lätt hand över glasyren i ett någorlunda jämnt lager, sätt in kakan högt upp i ugnen och grädda ytterligare ca 15 min eller tills den fått en fin färg och ser knäckig ut. 6. Låt kakan svalna och skär i rutor.

....

.

Hur har ni haft det denna torsdag då?? Här har det varit en dag med utflykt och handelsträdgårdsbesök och fika och shopping och så en såååå sur incident. Ni vet min stora Atollo i opalglas från Luceplan? Någon råkade visst dra ner den i golvet med en smäll i burspråket och den gick i ungefär 600 bitar… Alltså ja det är en värdslig sak men huuur himla irriterande är inte sånt. Olycka så klart så bara att bita ihop och tyst gnissla tänder stenhårt. För vad ska man göra liksom!?:)

.

.

Och imorgon vankas det fredag och en helg med underbart väder lovas det också hurra!

.

H nu en mysig kväll så ses vi snaaart<3

.

KRAM

.

.

.</span

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “KNÄCKIGA TOSCARUTOR

  1. Du kanske har en allriskförsäkring? Den täcker sura olyckor. Annars är tipset att teckna en – så garderar du dig framöver i a f!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.