MUMSIGT MED PÄRON

.

Hur har ni det i år ni som också har fruktträd?? Vi har ju två stora äppelträd (vet ej vad det är för sort men ena ger stora fina saftiga äpplen och det andra små, torra och sura) och så två stora päronträd (vet ej vad det är för sort där heller men dessa två är precis som äppelträden – ett med små skruttpäron och ett med mumsiga fina) I år har vi typ inga äpplen alls, har aldrig varit med om det tidigare? De blommade ju knappt inte i våras så detta är ju kanske inte så konstigt. Men päronträdet med de goda päronen, och som aldrig levererat särskilt bra, ger massa fin päron i år! Skruttpäronträdet öser också på tyvärr, som det brukar, och det är mest bara att samla upp och lägga direkt i kompostsäckarna….

.

Men vad gör man när man har massa goda härliga päron? Jo man kan göra en bussnabb supermumsig päronkompott. Gott till ostar, gott till frukostyoughurten och gott som efterrätt.

.

.

.

Det viktigaste när du gör egen päronkompott är att vara noga och se till att h e l a kärnhuset försvinner. Jag tycker iaf att det är rätt omysigt att få en lite hård och skavig bit i munnen, det ska bara vara mjukt och gosigt

.

.

.

Kilade ut och plockade ett gäng päron igår när regnet öste ner och gjorde sen en kompott i med vaniljsmak. Såå god blev den. Passade även på att baka saftiga bullar med päronfyllning och de blev också vääldigt uppskattade av skatterna – lovar att ge er recept på dem med:)

.

.

.

Så det blev hemmagjord päronkompott till mina yoghurt imorse! Mumsfillibabba. Varför blir allt sånt här så himla mycket godare bara för att man gjort det själv?

..

.

.

PÄRONKOMPOTT

.

Du behöver: 1 kg päron (jag körde med fasta saftiga päron) 1 citron, 1/2 dl strösocker, 1 dl vatten, 1 vaniljstång

.

Gör så här: Skala och kärna ur päronen noga (allt hårt ska bort) Skär i små bitar och lägg i en kastrull. Riv skalet från citronen och pressa juicen. Tillsätt citronskal, juice, socker, vatten och vaniljstång. Låt koka på svag värme till en kompott ca 15 minuter. Låt svalna.

.

.

Nu väntar fotbollsmatcher för en liten kille här! SÅ taggad haha (det är hans första matcher så förstå vad stort:) Sen blir det en sväng ner på torget och Bondens marknad som vi har varje höst i vår fina stad. Såå himla mysigt att köpa lite fina höstgrönsaker, plommon, svamp, ägg, honung och blommor. Brukar ni gå på såna mysiga höstmarknader?

.

Njut nu lördagen alla!

 

(Och tack för era hälsningar, jag trodde absolut inte mina bröstvårtor skulle vara provocerande. Jag frös helt enkelt och då blir ju mina och många bröstvårtor hårda, säkert era också. Men detta naturliga fenomen kanske man ska dölja för att inte irritera, vad vet jag. Jag såg dem så klart på bilderna och tänkte faktiskt att jag tycker det är fint när de syns. Sett dem synas genom kläder på bilder på såå många andra kvinnor, helt naturligt  ju när man inte har bh. När min mamma var ung, på 60-70-talet, så hade hon aldrig bh. Hon hade tom glesvirkade linnen bh-löst har hon berättat. Men kanske anses bröstvårtor som anas genom tyg mer ok när man inte är 50 och fyrabarnsmamma. Bröstvårtor ska ev kanske bara få finnas (synas) på unga bröst? Verkar vara mycket mer konservativa tankar år 2022 och ett par hårda bröstvårtor som anas är helt enkelt nono för vissa och då ska detta påpekas:/)

.

.

KRAM

.

.

.

,

Rekommenderade inlägg

16 kommentarer till “MUMSIGT MED PÄRON

 1. Tyckte bara det var befriande att du visade bröstvårtorna. Våga vara stolt för hur vacker du är ❤️ Tråkigt om någon sagt något annat.. de kan ju välja att titta på något annat om det nu var så hemskt..

 2. Vårt päronträd med augustipäron levererar också nåt alldeles kolossalt i år. Har gjort chutney och bakat päronkakor med mandelmassa på löpande band

 3. Hej! Angående förra inlägget så skulle jag önska att du, som
  har så god smak, kunde tipsa och visa lite mer kläder av god kvalitet, klassiker som är hållbara. Det är bättre för miljön och planeten att köpa färre plagg och det gör man om de är dyrare och stilmässigt mer hålla. En sådan grön polyesterklänning tror jag inte används många gånger! Dessutom skulle dina reklaminslag upplevas som trovärdigare. Som sagt du gör inläggen så snyggt så att steppa upp lite kvalitetsmässigt vore inte fel! Kram

 4. Jisses, hur kan ett par bröstvårtor ens skapa frågor? Har inte vi inte alla bröstvårtor, män som kvinnor, ändå fixar inte vissa av er att se dom på bild.
  Petra visar en snygg klänning inklusive bröstvårtor, och??
  Kör på Petra, snyggare kvinna får man leta efter..

 5. När jag var ung hade ingen bh, vi badade och solade toppless oxå, det har blivit så ängsligt i Sverige om det mesta, mycket som gick an förr , verkar för en del vara oerhört besvärligt och , förskräcklig. Fortsätt du Petra att vara den du är, för det är det som gör din blogg så läsvärd. Så kan de som inte gillar den fortsätta vara griniga och trista för sig själva.

 6. Du får väl klä dig hur du vill och visa vad du vill. Personligen bryr jag mig inte. Förr såg man ofta bröstvårtor i ”wet t-shirt tävlingar, utvikningstjejer i fibban/lektyr som gned bröstvårtorna med isbitar för att vårtorna skulle hårdna och tjejerna se upphetsade ut. Därför kanske många förknippar det med kvinnoförnedrande och /eller att det ser ”billigt” ut.

  1. ”Förr såg man ofta bröstvårtor i ”wet t-shirt tävlingar, utvikningstjejer i fibban/lektyr som gned bröstvårtorna med isbitar för att vårtorna skulle hårdna och tjejerna se upphetsade ut. Därför kanske många förknippar det med kvinnoförnedrande och /eller att det ser ”billigt” ut”

   Att du skriver så tror jag nog är enbart är för att du vill lämna en liten hälsning där du min bild ska associeras med detta kanske? Herregud vi har väl sett bröstvårtor i extremt fler situationer än i ”wet t-shirttävlingar och fibban” Ska det vara kopplat till kvinnoförnedrande porr att visa ett par bröstvårtor genom ett tyg frivilligt? När jag var tonåring så badade och solade vi tex alltid topless så både tuttar och vårtor exponerades hej vilt. Var inget som helst sexuellt med det eller kvinnoförnedrande utan vårt val och det var också ”förr i tiden”. De som accosierar ett par bröstvårtor som anas genom ett tyg med forntida porrtidningar och wet T-shirt tror jag absolut inte är ”många” utan ett fåtal och de som gör det borde nog verkligen fundera på varför.

   1. Läs igen. Jag var inte ute efter att hacka på dig eller lämna någon liten hälsning. Tvärtom!
    Att du tror så om mig säger väl egentligen mer om dig.

 7. Jag uppfattade det som att du lite undrade varför det provocerade och irriterade med bh-löst och styva bröstvårtor. Jag gav en möjlig förklaring. Jag skrev KANSKE. Jag skrev också att jag själv inte bryr mig och att du får göra, visa vad du vill på din egna blogg och behöver inte förklara dig. I det här fallet tror jag du läste in för mkt och tog åt dig, kände dig kränkt i onödan.

  1. Ja det kanske jag gjorde och det är nog för jag blir galen på hela idén att kvinnors kroppar ska sexualiseras och det ska anses som billigt och porrigt att gå utan bh enligt många! Usch så old school och ja gubbslemmigt. Jag undrade och det var en tanke om varför från dig och den får du så klart ha.

 8. Det knasiga i dagens värld är att jag som också har bröstvårtor som syns om jag tex fryser…känner att jag måste ha en kofta eller dölja bröstvårtorna med armarna när det händer….Oavsett plagg jag har på mej…Jag kan se att ögonen dras till bröstvårtorna om jag tex står i ett samtal på jobbet…Skitjobbigt och ännu mer jobbigt att jag faktiskt tänker på det….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *