BÄSTA BULLARNA MED PÄRON

.,..

Lovade igår at jag skulle återkomma med recept på mina päronbullar och ja jag gör det väl redan idag! Har precis kommit hem efter en liten mysig utflykt med korvgrillning vid Mälarens klippor och har nu bytt om till myspys och krupit ner här under filten i soffan (är så där lite frusen) medans H letar söndagsfilm (söndag = söndagsmys på kvällen) Passar perfekt att blogga en liten stund och tänk att jag fortfarande tycker det är såå kul att kika in till er med dagens uppdatering som jag gjort i många år nu! Hoppas ni fortfarande uppskattar det<3

.

.

Älskar när solen strålar in i de här rummen! Sex fönster/fönsterdörr totalt.

.

.

Bjöd på päronbullar i vardagsrummet tidigare idag! Dessa är bara så galet goda och det är ingenting jag bara skriver, ni måste prova. Ett litet annorlunda sätt att använd päron på men såå bra

.

PÄRONBULLAR

(med den vetedeg som jag använder allra oftast, så enkel och bra)

.

Du behöver: 50 g jäst, 5 dl mjölk, 150 g rumsvarmt smör, 1 1/2 dl socker, 1 tsk salt, 2 tsk stött kardemumma, 15-16 dl vetemjöl.

Till fyllningen: Päronkompott  ca 2 dl (se recept här) 150 g smör, 200 g lyxmandelmassa

.

Gör degen så här: Smula jäst i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp. Tillsätt smör i klickar, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen vila i 30 minuter.

Gör fyllningen: Rör ihop rumsvarmt smör och riven mandelmassa  Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel och bred ut mandelmassafyllningen och strö sen ut päronkompotten. Rulla ihop och skär i rejäla bitar och lägg i stora formar. Låt jäsa i 1 timme. Tryck försiktigt på en bulle, degen ska åka ut igen, då är den färdigjäst. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 220 grader ca 10 minuter.

.

..

Nej nu måste jag hoppa upp ur soffan för nu ropar Moje från duschen här så got to go! Men vi ses imorgon igen.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

19 kommentarer till “BÄSTA BULLARNA MED PÄRON

  1. Uppskattar självklart när du skriver. Favoritbloggen sedan många år tillbaka och den jag alltid klickar mig in först på 🙂

  2. Om du inte sett Sandra Bullocks nya film så måste du bara se den! Netflix! Heter typ Unforgivable (sämst på att komma ihåg filmtitlar!) ♥️♥️♥️

  3. Något som inte har med päronbullar att göra utan andra bullar 😃. Naturligtvis var det ett medvetet val av Petra att visa sina nipples. Hon visste att de skulle synas genom tyget. Vill visa sina fina silikonbröst, utan silikon kanske de inte hade varit så välformade. Man kan även få till nya nipples. Man ser ofta sidopositioner så att figuren syns, välformad bakdel och utputande bröst. För mig hade klänningen gjort sig bättre med en välsittande bh, lite mer klass o stil. Men vill man väcka uppmärksamhet kan man bära den utan bh men då gäller det att inte ha hängbröst eller för små bröst, då blir det bättre med en push up bh. Tack för mig.

    1. Skojar du? Jag har inga sillisar eller fixade bröstvårtor? Inget fel alls med att ha det men mina, numera lite fylligare tuttar, är helt naturliga. Tack för mig😜

  4. Jag har för mig att du skrivit om att du har silikonbröst, nej inget fel i det, det menar jag inte. Men brösten verkar väldigt välformade efter 4 barn.

  5. Välformade bröst och din kropp har jag med efter tre barn, är 46 år och mycket eller skulle säga allt handlar om gener samt hudens elasticitet och lite tur. Finns 40 plussare som har finare bröst än 25 åringar som inte förr barn

  6. Hahaha, ni är för roliga. Det är faktiskt lite komiskt hur vi kvinnor analyserar varandra från bröst till knäproteser eller vad det än månde vara. Dock tycker jag inte det är så konstigt att vi reagerar här på bloggen då det var rejält tydligt att klänningen visades utan bh samt att jag trodde att det var helt ok att diskutera bh:ns vara eller icke vara på denna bloggen. Det blir ju en intressant och rolig diskussion då och man får veta hur andra ställer sig till bh:n these days så att säga. Du Petra är i alla fall så himla fin och underbar person och om jag skrev att jag tyckte det var finare med bh så var det inte för att göra dig ledsen, det försäkrar jag dig. Jag ska dock tänka mig för nästa gång och hålla det för mig själv, inser att jag missuppfattat att och att det inte var ok. Önskar dig en fortsatt fin dag i vilket fall och dina inlägg är de bästa jag vet. Klickar också alltid in här först innan något annat ska tittas på, insta fb osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *